Την Κύπρο προτιμούν οι Ρώσοι για διακοπές το φετινό Καλοκαίρι | Αυτοί είναι οι λόγοι

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Κύπρος αναδεικνύεται στον πιο δημοφιλή, παραθαλάσσιο προορισμό για τους Ρώσους ταξιδιώτες το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας (ATOR).

Η Μεγαλόνησος είναι ο πιο περιζήτητος, παραλιακός προορισμός μεταξύ των Ρώσων τουριστών στην Ευρώπη, και δεν είναι περίεργο, αφού συνδυάζει αμμώδεις παραλίες, κρυστάλλινη θάλασσα, πλούσια ιστορία, πολιτιστικά αξιοθέατα και εξαιρετικές κλιματικές συνθήκες.

Ο βασικός, ωστόσο, παράγοντας που οι Ρώσοι τουρίστες επιλέγουν εφέτος την Κύπρο είναι οι εξυπηρετικές, τακτικές πτήσεις της Jazeera Airways από τη Μόσχα, με ενδιάμεσο σταθμό το Κουβέιτ, με την ανταπόκριση να διαρκεί μόνο λίγες ώρες, καθιστώντας το ταξίδι όσο το δυνατόν πιο άνετο και γρήγορο.

Το πρόγραμμα πτήσεων, το οποίο είναι άρτια μελετημένο μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, ξεκίνησε στα τέλη Απριλίου η Russian Express.

“Μέχρι στιγμής, όλες οι πτήσεις πραγματοποιούνται χωρίς καθυστερήσεις, κάτι που εκτιμούν πολύ οι Ρώσοι τουρίστες”, τονίζει ο tour operator.

Σύμφωνα με αυτόν, κατά τη διάρκεια της πτήσης προσφέρονται γεύματα με επιπλέον χρέωση (40 ευρώ ανά άτομο και για τις δύο πτήσεις), ενώ θα πρέπει να γίνει κράτηση το αργότερο τρεις ημέρες πριν από την αναχώρηση.

Οι αναχωρήσεις από τη Μόσχα κατά τις νυχτερινές ώρες είναι επίσης ένα πλεονέκτημα, αφού η άφιξη στη Λάρνακα πραγματοποιείται το μεσημέρι και έτσι οι Ρώσοι ταξιδιώτες δεν χρειάζεται να αναμένουν για το check-in στο  ξενοδοχείο.

Ευελιξία πτήσεων

Σήμερα, οι πτήσεις της Jazeera Airways στη γραμμή Μόσχα-Κουβέιτ-Λάρνακα πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα: Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο. Έτσι, οι ταξιδιώτες έχουν ευελιξία στην επιλογή των ημερομηνιών αναχώρησης και τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Russian Express, από την έναρξή του το πρόγραμμα πτήσεων προς την Κύπρο έχει αποκτήσει καλή δυναμική, αφού οι Ρώσοι, πλέον, έχουν αποδεχτεί το γεγονός ότι οι καλοκαιρινές διακοπές στην Ευρώπη μπορούν να είναι προσεγγίσιμες μόνο μέσω τρίτων χωρών.

Στην αρχή, υπήρχε κάποιος σκεπτικισμός για τις πτήσεις μέσω Κουβέιτ, μεταξύ των τουριστών και των ταξιδιωτικών πρακτόρων, όπως υποστηρίζει η Russian Express, αλλά η Jazeera Airways δεν τους έχει απογοητεύσει, αφού δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στις πτήσεις, οι αποσκευές επαναφορτώνονται από το Κουβέιτ προς τη Λάρνακα χωρίς προβλήματα, ενώ κατά τη διάρκεια της μικρής αναμονής για την πτήση ανταπόκρισης οι ταξιδιώτες μπορούν να περάσουν τον χρόνο τους με μια επίσκεψη στα καταστήματα αφορολόγητων ειδών στο αεροδρόμιο του Κουβέιτ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Russian Express, κατά μέσο όρο, οι Ρώσοι τουρίστες ταξιδεύουν στην Κύπρο για 10-12 διανυκτερεύσεις. Ωστόσο, υπάρχουν και κρατήσεις για 14 ημέρες και περισσότερο, οι οποίες αφορούν, κυρίως, οικογένειες με παιδιά.

Οι πιο δημοφιλείς περιοχές της Κύπρου για τους Ρώσους είναι η Αγία Νάπα, ο Πρωταράς και η Λεμεσός.

Το βάθος των πωλήσεων φτάνει, κατά μέσο όρο, τις τρεις με τέσσερις εβδομάδες, υπάρχουν, ωστόσο, κρατήσεις για τον Σεπτέμβριο, ακόμη και για τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με την Russian Express, προβλέπεται αύξηση του αριθμού των Ρώσων ταξιδιωτών στην Κύπρο το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, αφού η θάλασσα στην Κύπρο, σε αντίθεση με την Τουρκία και άλλους μεσογειακούς προορισμούς, είναι ιδανική για κολύμπι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Ένας ακόμη λόγος που οι Ρώσοι “ψηφίζουν” Κύπρο για τις φετινές, καλοκαιρινές διακοπές τους είναι το γεγονός ότι αποτελεί έναν από τους ελάχιστους προορισμούς όπου οι Ρώσοι πολίτες δεν χρειάζονται βίζα για να τον επισκεφθούν.

Όλα αυτά επιτρέπουν στους Ρώσους τουρίστες να σχεδιάσουν και να πραγματοποιήσουν το ταξίδι τους στην Κύπρο ανεμπόδιστα και χωρίς ταλαιπωρία.

Πηγή

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *