bitcoin

Το bitcoin εισβάλλει δυναμικά και στην αγορά της Ρόδου!

ΜΟΝΕΥ

Δυναμικά στην αγορά της Ρόδου εισβάλλουν τα κρυπτονομίσματα τύπου bitcoin. Στο νησί υπάρχουν δύο ΑΤΜ κρυπτονομισμάτων από τα 86 συνολικά σε όλη την Ελλάδα και σύμφωνα με πληροφορίες, οι τζίροι τους είναι από τους υψηλότερους στη χώρα!

Τα συγκεκριμένα ΑΤΜ (crypto ATM) δεν βγάζουν χαρτονομίσματα. Ούτε ανήκουν σε κάποια τράπεζα. Παρόλα αυτά δίνουν τη δυνατότητα στον κάθε ενδιαφερόμενο να αγοράσει, να πουλήσει και να μεταφέρει χρήμα, που θα χρησιμοποιήσει εύκολα για τις συναλλαγές σε καταστήματα κάθε είδους, ακόμη και σε δικηγορικά γραφεία και τουριστικές επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο.

Το πρώτο ΑΤΜ bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων (αμφίδρομο αγοράς και πώλησης) εγκαταστάθηκε εδώ και λίγο καιρό στο κέντρο της πόλης και είναι αυτό με τις περισσότερες κινήσεις, όπου ο καθένας έχει τη δυνατότητα να αγοράσει καθώς επίσης και να πουλήσει ψηφιακά νομίσματα δίνοντας ή παίρνοντας ευρώ! Η διαδικασία είναι όχι μόνο πολύ απλή αλλά και πολύ γρήγορη, καθώς χρειάζονται μόνο μερικά δευτερόλεπτα.

Υπολογίζεται ότι σε βάθος χρόνου θα εγκατασταθούν περισσότερα από 25 τέτοιου τύπου ΑΤΜ στη Ρόδο δεδομένης της πολύ μεγάλης ζήτησης και της εξάπλωσης της χρήσης των κρυπτονομισμάτων. Τα μηχανήματα αυτά τα χρησιμοποιούν ντόπιοι, ξένοι επισκέπτες του νησιού, τα πληρώματα των κρουαζιερόπλοιων και γενικότερα όσοι θέλουν να στείλουν χρήματα στο εξωτερικό με την ελάχιστη δυνατή χρέωση. Η αξία των κρυπτονομισμάτων είναι ίδια παγκοσμίως. Γι’ αυτό και αρκετοί αλλοδαποί, ακόμη και ντόπιοι προτιμούν όλο και πιο συχνά να διακινούν χρήματα μέσω αυτής της οδού στο εξωτερικό γλιτώνοντας επιπλέον τα κόστη μεταφοράς. Να σημειωθεί, ότι όλες οι κινήσεις γίνονται επώνυμα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο για παρανομίες, όπως γινόταν στο παρελθόν.

Τα μηχανήματα αυτά ήρθαν να καλύψουν την ανάγκη των ξένων επισκεπτών της Ρόδου οι οποίοι χρησιμοποιούν μόνο bitcoins ή άλλου τύπου κρυπτονομίσματα στην καθημερινότητά τους. Υπάρχουν τουρίστες οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν καθόλου μετρητά και κάνουν αναλήψεις χρημάτων μόνο όταν χρειαστούν ρευστό!

Και για όσους διερωτώνται πώς βρίσκουν οι ξένοι επισκέπτες τα ΑΤΜ της Ρόδου… η απάντηση είναι απλή. Υπάρχουν applications, όπως το coin atm radar, μέσω των οποίων μπορεί κανείς να δει πόσα συμβατικά μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων και ΑΤΜ κρυπτονομισμάτων υπάρχουν σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη στον κόσμο!

Σημειώνεται ότι το Bitcoin δεν υπάρχει σε καμία φυσική μορφή κέρματος ή χαρτονομίσματος, ούτε παράγεται από κάποια Κεντρική Τράπεζα ή κυβέρνηση. Ένα Bitcoin ΑΤΜ είναι αντίστοιχο σε φιλοσοφία λειτουργίας και εμφάνιση με τα ATM των τραπεζών. Το μηχάνημα λειτουργεί νόμιμα και επιτρέπει την ανταλλαγή Bitcoin με μετρητά και το αντίστροφο. Κάθε Bitcoin ΑΤΜ είναι συνδεδεμένο με ένα τουλάχιστον ψηφιακό “πορτοφόλι” (Bitcoin wallet), στο οποίο αποθηκεύει τα κρυπτονομίσματα η εταιρεία διαχείρισης. Τα ΑΤΜ χρεώνουν τους καταναλωτές με προμήθεια συνήθως 7% – μπορεί να φθάσει στο 10% αν συνυπολογιστεί και ο ΦΠΑ.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *