Κλείνει καταστήματα ο Thomas Cook

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Λουκέτο» σχεδιάζει να βάλει σε 12 καταστήματά του μέσα στο καλοκαίρι ο Thomas Cook, όμως, παράλληλα, εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασής του σε νέες περιοχές, καθώς συνεχίζει να επανεξετάζει το δίκτυο λιανικής του.

Οκτώ καταστήματα πρόκειται να κλείσουν κατά την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου και ακόμη τέσσερα την εβδομάδα της 29ης Αυγούστου.

Οκτώ από τα 12 καταστήματα είναι συνεργαζόμενα ταξιδιωτικά καταστήματα και τα τέσσερα είναι πρακτορεία του Thomas Cook.

Σαράντα ένα άτομα προσωπικό διανύουν μία «άτυπη περίοδο διαβούλευσης», όμως ο όμιλος έχει δηλώσει ότι θα υπάρξουν απολύσεις και μετακίνηση του προσωπικού σε άλλους κλάδους.

Ο ταξιδιωτικός οργανισμός είχε ανακοινώσει το κλείσιμο των 200 ζημιογόνων καταστημάτων του το 2011, ως μέρος μιας σημαντικής αναδιάρθρωσης και το κλείσιμο επιπλέον 195 καταστημάτων, ενώ προχώρησε και στην απόλυση 2.500 εργαζομένων το 2013.

Ο τελευταίος γύρος κλεισίματος θα διαμορφώσει τον συνολικό αριθμό των καταστημάτων του Thomas Cook UK σε 796.

Η επικεφαλής του τμήματος της Λιανικής και Πελατών, Kathryn Darbandi δήλωσε ότι, η κίνηση αυτή αντανακλά την ανάγκη των πωλήσεων να αλλάξει η ισορροπία της ζήτησης και των κερδοφόρων αποδόσεων.

Επίσης, σύμφωνα με την Darbandi, το κλείσιμο των καταστημάτων οφείλονταν σε μισθώσεις που έληξαν, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείεται το άνοιγμα νέων καταστημάτων σε διαφορετικές τοποθεσίες.

Τα καταστήματα που επηρεάζονται είναι τα Banstead, Bolton, Carterton, Clifton, Grange-over-Sands, Harrogate, Manchester, Melton Mowbray, Perth, Solihull, Wakefield και Wembley.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *