ΠΝΑΙ

«Τόσο διαφορετική Ελλάδα» στη Μόσχα με παρουσία της ΠΝΑΙ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Στη συνάντηση διασύνδεσης (φόρουμ) μεταξύ των Περιφερειών της Ρωσίας και της Ελλάδας με θέμα «Τόσο διαφορετική Ελλάδα», που πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Ιανουαρίου 2018 στη Μόσχα, συμμετείχε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, κα. Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Πρόκειται για την πρώτη φετινή εκδήλωση στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας 2017-2018, που διοργανώθηκε από το υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας σε συνεργασία με τις ελληνικές περιφέρειες και το Υπουργείο Πολιτισμού-Τουρισμού της Ρωσίας.

Η συνάντηση έθεσε τις βάσεις για τη σύσφιξη των σχέσεων, τον σχεδιασμό και την ανταλλαγή απόψεων, καθώς επίσης και τον αναλυτικό προγραμματισμό των επακόλουθων συνεργειών των Περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των αντίστοιχων Περιφερειών της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια του έτους τουρισμού.

ΠΝΑΙ Η κα. Παπαβασιλείου παρουσίασε το τουριστικό προϊόν του Νοτίου Αιγαίου στην  υφυπουργό Πολιτισμού και αρμόδια για τον τουρισμό, κα. Άλα Μανίλοβα, στους υπουργούς Τουρισμού των Περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς επίσης σε επαγγελματίες και εκπροσώπους των ιδιωτικών φορέων, ενώ είχε ειδικές Β2Β συναντήσεις.  Έδωσε έμφαση στα θεματικά προϊόντα  που διαθέτουν οι προορισμοί των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου (θρησκευτικός, γαστρονομικός, πολιτιστικός-αθλητικός τουρισμός, κ.λπ.). Στάθηκε ιδιαίτερα στη μοναδική δυνατότητα που παρέχει στους επισκέπτες το Νότιο Αιγαίο, λόγω του πολυνησιακού του χαρακτήρα, για το συνδυασμό περισσότερων του ενός προορισμών διακοπών.

ΠΝΑΙ«Το Νότιο Αιγαίο έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες. Κάθε ένα από τα 50 νησιά μας δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο. Υπάρχουν πολλά περισσότερα για να ανακαλύψει κανείς στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες από τα ανεπανάληπτα τοπία και τις μαγευτικές παραλίες. Μία μεγάλη γκάμα τουριστικών εμπειριών περιμένει τους επισκέπτες μας», είπε η κα. Παπαβασιλείου και τόνισε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι ανοιχτή σε συνεργασίες. «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο τουρισμός απαιτεί ομαδικό πνεύμα. Αυτή η σημερινή εκδήλωση βρίσκεται σε πλήρη συνάφεια με τους στρατηγικούς μας στόχους. Θέτει τις βάσεις για την ανάδειξη των τουριστικών πλεονεκτημάτων Ελλάδας και Ρωσίας, ενώ αποτελεί αφορμή για διεύρυνση της τουριστικής συνεργασίας σε εθνικό και κυρίως σε περιφερειακό επίπεδο. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την αύξηση των τουριστικών ροών μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας και για την ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού & Πολιτισμού, κα. Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *