ΤΟΥΡΚΙΑ: Ξεπερνά το 80% η πληρότητα των ξενοδοχείων στην Αττάλεια για την Πρωτοχρονιά | Στο 100% σε ορισμένες περιπτώσεις | Τονωτική “ένεση” για την τουριστική βιομηχανία οι γιορτές

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με την παραμονή της Πρωτοχρονιάς να βρίσκεται προ των πυλών, το ποσοστό πληρότητας των ξενοδοχείων στο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο της Αττάλειας στην Τουρκία έχει ήδη ξεπεράσει το 80% και σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει στο 90%, ακόμη και στο 100%.

Τα ξενοδοχεία στην Αττάλεια ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους παραθεριστές, με τη ζήτηση να είναι ιδιαίτερα έντονη, τόσο από την Ευρώπη και το Ην. Βασίλειο, όσο και από τη Ρωσία και τα Βαλκάνια για το διάστημα από τις 24 Δεκεμβρίου 2023 έως και τις 6 Ιανουαρίου 2024, γεγονός που αποτυπώνεται στον δείκτη της πληρότητας, που σε πολλά από τα ξενοδοχεία που είναι ανοιχτά για τη χειμερινή περίοδο έχει φτάσει, ήδη, έως και το 90%.

Ο Hakan Saatçioğlu, πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Διευθυντών Ξενοδοχείων, δήλωσε ότι ο τουρισμός ανακάμπτει κάθε χρόνο και καλύτερα μετά την πανδημία του 2020 και ότι φέτος η πληρότητα στο τέλος του έτους είναι εξίσου υψηλή με πέρυσι.

Αναφέροντας ότι οι κρατήσεις για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς εξελίσσονται επίσης καλά, ο κ. Saatçioğlu, διευκρίνισε πως υπάρχουν πολλές αιτήσεις για κρατήσεις, ειδικά από τη Ρωσία και τα Βαλκάνια, ενώ πολύ σοβαρή είναι η ζήτηση από το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και από Ευρωπαίους ταξιδιώτες.

“Υπάρχει μια σοβαρή τουριστική δραστηριότητα ειδικά από τις 15 Δεκεμβρίου έως τις 15 Ιανουαρίου. Τα περισσότερα ξενοδοχεία στην περιοχή μας είναι κλειστά, λίγα είναι ανοιχτά, τα οποία οι τουρίστες μας από το εξωτερικό μπορούν να τα γεμίσουν επαρκώς αυτή τη στιγμή”, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον εγχώριο τουρισμό, ο κ. Saatçioğlu είπε ότι παρατηρείται στασιμότητα και πως ο αριθμός των Τούρκων επισκεπτών είναι περιορισμένος. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυξημένη ζήτηση καταγράφεται για ξενοδοχεία που διοργανώνουν καλλιτεχνικά δρώμενα στην Αττάλεια, τα οποία, όπως είπε, είναι γεμάτα.

Από την πλευρά του ο İsmail Çağlar, γενικός διευθυντής ενός πεντάστερου ξενοδοχείου, αφού σημείωσε ότι η Αττάλεια επισφράγισε την 100ή επέτειο της Τουρκικής Δημοκρατίας με σχεδόν 15,5 εκατομμύρια τουρίστες, αναφερόμενος στις κρατήσεις για την εορταστική περίοδο είπε: “Ένας μεγάλος αριθμός αιτήσεων για κρατήσεις προέρχεται από τη Γερμανία και τη Ρωσία. Θα προσφέρουμε στους επισκέπτες μας μια πολύ ωραία 15νθήμερη διεργασία. Έχουν απομείνει πολύ λίγες θέσεις στην περιοχή για κρατήσεις”.

“Όλα είναι ήδη αστραφτερά στα ξενοδοχεία μας. Θα περάσουμε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με εκπληκτικά μενού και ψυχαγωγικά προγράμματα. Σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία στην Αττάλεια είναι ανοιχτά. Υπάρχουν συναυλίες με διάσημους καλλιτέχνες”, πρόσθεσε ο κ. Çağlar.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ταξιδιωτικών πρακτόρων, καταγράφεται αύξηση 55% στις κρατήσεις για τη φετινή περίοδο της Πρωτοχρονιάς, σε σύγκριση με πέρυσι. Εν τω μεταξύ, η πληρότητα αγγίζει το 100% σε πολλά από τα ξενοδοχεία που διοργανώνουν ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και η δραστηριότητα στα χιονοδρομικά κέντρα αναμένεται πως θα αυξηθεί πιθανότατα λόγω της χιονόπτωσης.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *