Η TUI θεωρεί ”τάση” την εμπιστοσύνη των νέων στους ταξιδιωτικούς πράκτορες

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι νέοι Γερμανοί κλείνουν τα ταξίδια τους κυρίως μέσω διαδικτύου, αλλά όλο και περισσότερο εκτιμούν και τις συμβουλές των ταξιδιωτικών πρακτόρων, σύμφωνα με ένα εκπληκτικό εύρημα από μια νέα έρευνα της TUI που κάλυψε επίσης τις τρέχουσες τάσεις της ζήτησης.

Ένας στους τρεις (34%) στην ηλικιακή ομάδα 25-34 ετών θα ήθελε να κάνει κρατήσεις για ταξίδια συχνότερα σε ταξιδιωτικά γραφεία, συμπεριλαμβανομένων των επόμενων διακοπών του.

“Αυτό είναι σημαντικό, καθώς δεν περιμέναμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα”, δήλωσε ο Baumert. Το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο από ό,τι στις μεγαλύτερες κατηγορίες πελατών.

Επιπλέον, διπλάσιοι νέοι Γερμανοί εκτιμούν τις συμβουλές των ταξιδιωτικών πρακτορείων σε σύγκριση με την ηλικιακή ομάδα 55+, σύμφωνα με την έρευνα. Τα πλεονεκτήματα των ταξιδιωτικών πρακτορείων είναι η ευκολία τους, σύμφωνα με τους νεότερους πελάτες.

“Βλέπουμε επίσης ότι οι πελάτες που έκαναν κρατήσεις σε ταξιδιωτικά γραφεία είναι κατά μέσο όρο πιο ικανοποιημένοι από εμάς σε σχέση με εκείνους που έκαναν κρατήσεις μέσω διαδικτύου. Ίσως αυτό να αντικατοπτρίζεται και στην έρευνα”, σχολίασε ο Baumert.

Βασικά, οι οργανωμένες διακοπές παραμένουν μακράν η πιο δημοφιλής μορφή ταξιδιού, καθώς οι νεότεροι παραθεριστές προτιμούν ολοένα και περισσότερο τα πακέτα all-in, εξήγησε ο επικεφαλής της TUI Γερμανίας. Ένας παράγοντας, πιστεύει, είναι η αυξανόμενη ευελιξία των οργανωμένων διακοπών.

Σε γενικές γραμμές, η ταξιδιωτική ζήτηση στη Γερμανία παραμένει υψηλή, σύμφωνα με την έρευνα της TUI. Περίπου τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων σχεδιάζουν να ταξιδέψουν το 2024. Περίπου το 30% έχει ήδη κάνει κράτηση και το 34% σχεδιάζει ένα ή περισσότερα ταξίδια. Από αυτούς που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν, το 70% σκοπεύει να πάει στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου του 80% των νεότερων ατόμων. Επιπλέον, αυτή η ηλικιακή ομάδα ενδιαφέρεται περισσότερο για μακρινά ταξίδια (27%).

Ο πιο δημοφιλής τύπος διακοπών παραμένει ο ήλιος και η παραλία (37%), ακολουθούμενος από τα ταξίδια στην πόλη (32%) και τις εξοχικές κατοικίες (24%).

Η Μεσόγειος παραμένει η κορυφαία περιοχή για διακοπές φέτος το καλοκαίρι, σύμφωνα με την έρευνα της Yougov, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στα στοιχεία κρατήσεων της TUI Γερμανίας. Η πρώτη θέση είναι η Μαγιόρκα (+31%), ακολουθούμενη από την τουρκική Ριβιέρα (+29%) και την Κρήτη.

Όσον αφορά τα ταξίδια πόλης, αυτά αυξάνονται επίσης γρήγορα για την TUI με αύξηση 13%. Οι κορυφαίοι προορισμοί είναι η Νέα Υόρκη, το Αμβούργο και η Ρώμη (+41%).

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *