money tourism photo
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βρετανία: Φθηνότερα κατά 27% τα πακέτα διακοπών για Ελλάδα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το κόστος των πακέτων διακοπών στην Βρετανία για την Ελλάδα, μειώθηκε 27% τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς η ζήτηση μειώθηκε, σύμφωνα με νέα στοιχεία της TravelSupermarket, καθώς υπήρξε μείωση της ζήτησης κατά 17% και η επακόλουθη πτώση των τιμών, ακολούθησε τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ταξιδιωτικές συμβουλές που έχουν μειώσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα ταξίδια.

Οι τιμές σε ορισμένους ελληνικούς προορισμούς μειώθηκαν κατά περισσότερο από 40%.

Ενώ η ηπειρωτική Ελλάδα παραμένει στους αγγλικούς και ουαλικούς ταξιδιωτικούς διαδρόμους, πολλά νησιά προστέθηκαν στη λίστα καραντίνας. Η Σκωτία έχει συμβουλεύσει ενάντια στα ταξίδια, στην Ελλάδα και στα νησιά της.

Η ζήτηση από τη Βρετανία για την Πορτογαλία έπεσε επίσης, κατά 57%, αφού αφαιρέθηκε από την πράσινη λίστα, σύμφωνα με το TravelSupermarket.

Ωστόσο, υπήρξαν «νικητές», ανέφερε ο ιστότοπος σύγκρισης τιμών, με τις αναζητήσεις για την Τουρκία να αυξάνονται απότομα και να αντιπροσωπεύουν το 30% του ενδιαφέροντος για διακοπές κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

ksd
adv

Παρά τη γενική πτώση των διακοπών στην Ελλάδα, τα νησιά που παραμένουν απαλλαγμένα από τους περιορισμούς καραντίνας έχουν σημειώσει μια αύξηση του ενδιαφέροντος με τις αναζητήσεις για την Κω να διπλασιάζονται, για την Ρόδο να αυξάνονται κατά 80%, για την Κέρκυρα να αυξάνονται κατά 46% και για την Σαρδηνία κατά 37%.

Η σχολιαστής του TravelSupermarket, Emma Coulthurst, δήλωσε: «Εξακολουθεί να υπάρχει οριστικός νικητής και ηττημένος στην εξερχόμενη αγορά διακοπών. Χωρίς αμφιβολία, η προσθήκη των βρετανικών περιορισμών σε ορισμένα μέρη της Ελλάδας είναι ένας λόγος για τη μείωση της ζήτησης για διακοπές στη χώρα. Ωστόσο, ορισμένα ελληνικά νησιά, όπως η Κως, η Ρόδος και η Κέρκυρα, τα οποία παραμένουν απαλλαγμένα από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου, έχουν επωφεληθεί από τις ταξιδιωτικές συμβουλές του Ηνωμένου Βασιλείου κατά των ταξιδιών σε άλλα μέρη της Ελλάδας”.

Η ζήτηση για διακοπές στην Πολωνία και την Ιταλία από το ΗΒ αυξήθηκε κατά 25% και 18% αντίστοιχα.

Η κα. Coulthurst είπε ακόμη ότι ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι κάνουν κράτηση για διακοπές άλλαξε επίσης. “Το 2019, ο μέσος χρόνος κράτησης μέσω του TravelSupermarket μεταξύ ατόμων που αναζητούσαν και μετά αναχώρησαν για διακοπές ήταν έξι εβδομάδες”, είπε. Φέτος, ο μέσος όρος έχει μειωθεί σε τέσσερις εβδομάδες. “Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουμε δει μια σημαντική αύξηση των ατόμων που αναζητούν διακοπές που αναχωρούν εντός μίας εβδομάδας.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *