seatrade

Στη Seatrade στο Μαϊάμι η Ρόδος

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Με στόχο την ενίσχυση της κρουαζιέρας στη Ρόδο και την προώθηση του νησιού ως ελκυστικού θαλάσσιου προορισμού, συμμετέχει ο Δήμος της Ρόδου, δια της αντιδημάρχου Τουρισμού Μαρίζας Χατζηλαζάρου, στη Διεθνή Έκθεση Κρουαζιέρας ‘Seatrade Cruise Global 2017’, που πραγματοποιείται από τις 13-16 Μαρτίου 2017, στο Μαϊάμι των ΗΠΑ.

Πρόκειται για τη πιο σημαντική έκθεση παγκοσμίως στον τομέα της κρουαζιέρας, συμμετέχουν περισσότεροι από 1000 εκθέτες από 127 χώρες, εκπροσωπώντας όλες τις εταιρείες που σχετίζονται με τον κλάδο και τον θαλάσσιο τουρισμό, πολλές εκ των οποίων έχουν έδρα τους το Μαϊάμι.

Φέτος, όπως και πέρυσι, ο χώρος της έκθεσης βρίσκεται   γύρω στα 50 χλμ. από το Μαϊάμι, σε μία από τις πιο πλούσιες περιοχές εκεί. Παράλληλα διοργανώνονται εκδηλώσεις και θεματικές ημερίδες.

Στην μεγαλύτερη αυτή παγκόσμια συνάντηση του τομέα της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού τη χώρα μας εκπροσώπησε η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά . Η υπουργός ήταν ομιλήτρια στην ειδική ενότητα για το μέλλον της ευρωπαϊκής κρουαζιέρας «Future of European Cruising» στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Έκθεσης, παρουσία εκπροσώπων διεθνών Ομίλων και φορέων του θαλάσσιου τουρισμού.

Στην ομιλία της η κα Κουντουρά παρουσίασε τον στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη της ελληνικής κρουαζιέρας. Αναφέρθηκε στις ευκαιρίες και δυνατότητες που παρουσιάζει η Ελλάδα για την ενίσχυση του μεριδίου της και την ισχυροποίηση της θέσης της ως ιδιαίτερα ανταγωνιστικού μεσογειακού και ευρωπαϊκού προορισμού στον θαλάσσιο τουρισμό, μέσα από την ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών κρουαζιέρας, την προώθηση νέων θεματικών τουριστικών προϊόντων και εμπειριών και την υλοποίηση έργων βελτίωσης των υποδομών και αναβάθμισης των παρεχομένων τουριστικών υπηρεσιών.

Ο Δήμος Ρόδου συμμετέχει στην έκθεση διά του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, μαζί με άλλα έξι λιμάνια της Ελλάδας, στο περίπτερο του ΕΟΤ και της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) . Κατά την επίσκεψη της στο ελληνικό περίπτερο η κ. Κουντουρά είχε συνάντηση με την αντιδήμαρχο Τουρισμού και αντιπρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου συζητώντας για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ρόδος και άλλοι προορισμοί κρουαζιέρας στην Ελλάδα να αυξήσουν για τα επόμενα χρόνια, την μειωμένη για φέτος κίνηση κρουαζιεροπλοίων.

Πέραν της υπουργού Τουρισμού,  η κ. Χατζηλαζάρου είχε συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργο Τζιάλλα, τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιωργο Λεονταρίτη, τον σύμβουλο της Περιφέρειας για τα υδατοδρόμια κ. Ιωαννη Μπρα και την υπεύθυνη του γραφείου ΕΟΤ Ν. Υόρκης κα Καματερού, με τον Συντονιστή Εργων του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αθανάσιο Λιάγκο, με τον πρόεδρο της CLIA Europe (Cruise Lines International Association) και διευθύνοντα σύμβουλο της Celestyal Cruises

κ. Κυριάκο Αναστασιάδη, με την ισχυρή κυρία της κρουαζιέρας πρόεδρο και CEO της Crystal Cruises, κα Εdie Rodriguez στην οποία προσέφερε και ως αναμνηστικό δώρο ένα  κεραμικό ρολόι που απεικονίζει όλα τα λιμάνια του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου.

Συναντήθηκε επίσης με  τον διευθυντή λιμένων της SILVERSEA κ. Σπύρο Αλμπέρτη το διευθυντή της Inschcape Shipping Servicesκο Δημήτρη Μαρσέλο, τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Σμύρνης κ. Ekrem Demirtaş καθώς  και με τη διευθύντρια του Οργανισμού  Λιμένος Πειραιά κα Θεοδώρα Ρήγα και την υποδιευθύντρια κα Χριστίνα Βαβουλάκη για θέματα που έχουν να κάνουν με καλές πρακτικές διαχείρισης της λιμενικής ζώνης.

Τέλος, η κ. Χατζηλαζάρου είχε επαφές και έδωσε συνεντεύξεις και σε δημοσιογράφους, όπως τη δημοσιογράφο Ileana Muniz του διαδικτυακού καναλιού και περιοδικού FAMATV και FAMAMagazine.

Με συντονισμένες προσπάθειες εξάλλου και με σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους ομίλων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κρουαζιέρας και παραγόντων του θαλάσσιου τουρισμού, η αντιδήμαρχος Τουρισμού και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου επεχείρησε καθ΄ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, να παρουσιάσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ρόδου, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις αισθητά βελτιωμένες λιμενικές υποδομές που διαθέτει, με στόχο να αναδείξει τη Ρόδο ως ελκυστικό προορισμό για τα κρουαζιερόπλοια καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

«Όλοι οι εμπλεκόμενοι με την κρουαζιέρα φορείς και κυρίως ο Δήμος Ρόδου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου, είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ως προς τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας, να εδραιώσουμε την παρουσία της Ρόδου στην αγορά κρουαζιέρας και στις επιλογές προσεγγίσεων των διεθνών εταιρειών κρουαζιέρας» υπογραμμίζει η κ. Χατζηλαζάρου και συνεχίζει:

«Η κρουαζιέρα αποτελεί βασική προτεραιότητα της δημοτικής αρχής καθώς η Ρόδος πέραν των άλλων δυνατοτήτων της, διαθέτει λιμάνια που μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλα και σύγχρονα κρουαζιερόπλοια. Στόχος μας ήταν να ενημερώσουμε τους φορείς της κρουαζιέρας για τις νέες εξελίξεις, τα προγράμματα και τους νέους σχεδιασμούς που έχουμε στο χώρο του λιμανιού και της κρουαζιέρας και να προσεγγίσουμε τις εταιρείες κρουαζιέρας και να μπούμε  δυναμικά στα προγράμματα τους για το 2018 και το 2019».

Στους εκπροσώπους δε των εταιρειών και τους επισκέπτες  διανεμήθηκε  το ανανεωμένο, έντυπο και ηλεκτρονικό, διαφημιστικό υλικό,το  οποίο περιέχει πολλές πληροφορίες για την Ρόδο αλλά και για τις προσφερόμενες υπηρεσίες στα λιμάνια του νησιού.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *