©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

WTTC: Στο 95% των προ πανδημίας επιπέδων θα φτάσει ο τομέας Ταξιδιών και Τουρισμού της Γερμανίας το 2023

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Έρευνα Οικονομικών Επιπτώσεων του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού ( WTTC ) για το 2023 (EIR) εκτιμά ότι ο τομέας Ταξιδιών και Τουρισμού της Γερμανίας ανακάμπτει με ρυθμό για να ανακάμψει στο 95% των επιπέδων πριν από την πανδημία.

Ο τομέας πρόκειται να συνεισφέρει 355 δισεκατομμύρια ευρώ στην εθνική οικονομία φέτος, φτάνοντας στο 95% του υψηλότερου σημείου του 2019 και αντιπροσωπεύοντας το 9,3% της οικονομίας. Το WTTC προβλέπει επίσης ότι ο κλάδος θα δημιουργήσει περισσότερες από 168.000 θέσεις εργασίας φέτος, ανακτώντας τις περισσότερες από τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν λόγω της πανδημίας COVID 19 για να φτάσουν τα 5,6 εκατομμύρια.

Μια αναδρομή στην περσινή χρονιά

Πέρυσι, η συνεισφορά του ΑΕΠ του τομέα Ταξιδιών και Τουρισμού αυξήθηκε κατά 43,4% φθάνοντας σε περισσότερα από 338 δισεκατομμύρια ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 8,8% της οικονομίας, πλησιάζοντας στο υψηλό του 2019 των 374 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πέρυσι ο τομέας δημιούργησε επίσης 550.000 περισσότερες θέσεις εργασίας από το προηγούμενο έτος για να φτάσει τα 5,4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε εθνικό επίπεδο – μία στις οκτώ θέσεις εργασίας σε ολόκληρη τη Γερμανία. Ο κλάδος έχει πλέον ανακτήσει πάνω από το 50% των 1 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πέρυσι σημειώθηκε επίσης η επιστροφή των διεθνών ταξιδιωτών που κατευθύνθηκαν στη Γερμανία με τις δαπάνες από τους ξένους επισκέπτες να αυξάνονται κατά 61% φτάνοντας σχεδόν τα 31 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η δαπάνη των εγχώριων επισκεπτών βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το επίπεδο των 307,8 δισεκατομμυρίων ευρώ πριν από την πανδημία και επί του παρόντος είναι 304,4 δισεκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 49% από έτος σε έτος.

Η Julia Simpson, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος του WTTC, δήλωσε: «Ο τομέας Ταξιδιών και Τουρισμού στη Γερμανία κάνει ισχυρή ανάκαμψη. Θα συνεισφέρει 355 δισ. ευρώ στη γερμανική οικονομία φέτος και θα απασχολήσει μία στις οκτώ θέσεις εργασίας σε ολόκληρη τη χώρα. Η Γερμανία προβλέπεται να παραμείνει ο πέμπτος πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη την επόμενη δεκαετία, αποδεικνύοντας τη διαρκή ελκυστικότητά της».

Πώς μοιάζει η επόμενη δεκαετία;

Ο παγκόσμιος οργανισμός τουρισμού προβλέπει ότι ο κλάδος θα αυξήσει τη συνεισφορά του στο ΑΕΠ σε περισσότερα από 440 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2033, 10,3% της συνολικής οικονομίας και θα απασχολεί σχεδόν 6,1 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη χώρα, με έναν στους επτά Γερμανούς να εργάζεται στον κλάδο.

Ευρώπη

Το 2022, ο ευρωπαϊκός τομέας Ταξιδιών και Τουρισμού συνεισέφερε 1,9 TN € στην περιφερειακή οικονομία, μόλις 7% κάτω από το ανώτατο όριο του 2019. Το WTTC προβλέπει ότι η συνεισφορά του κλάδου στο ΑΕΠ της περιοχής θα ξεπεράσει τα 2 TN € το 2023 – σε κοντινή απόσταση από το υψηλότερο σημείο του 2019.

Ο τομέας απασχολούσε σχεδόν 35 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη την περιοχή το 2022, μια αύξηση 2,9 εκατομμύρια σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά εξακολουθεί να είναι 3,2 εκατομμύρια εκατομμύρια πίσω από τα προ πανδημίας επίπεδα. Το WTTC προβλέπει ότι ο κλάδος θα ανακτήσει πλήρως τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας έως το τέλος του 2024.

Tagged

1 σχόλιο στο “WTTC: Στο 95% των προ πανδημίας επιπέδων θα φτάσει ο τομέας Ταξιδιών και Τουρισμού της Γερμανίας το 2023

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *