trivago_logo

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: 12 κορυφαίες συμβουλές για να λαμβάνετε απευθείας κρατήσεις με το Rate Connect

ΜΕΛΕΤΕΣ

Πραγματοποιείτε μια καμπάνια Rate Connect;
Επενδύετε χρήματα κάθε μήνα σε αυτήν την προηγμένη εφαρμογή, για να προωθήσετε τις απευθείας τιμές σας στο προφίλ του ξενοδοχείου σας;
Και βλέπετε τον προϋπολογισμό σας να ελαττώνεται καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κλικ που λαμβάνετε;

Μήπως δε λαμβάνετε, επίσης, καμία απευθείας κράτηση;

Αν ναι, τότε διαβάστε στο businessblog της Trivago.

Αυτό το άρθρο θα σας δείξει ποια λάθη πρέπει να αποφεύγετε και σε ποιες ενέργειες πρέπει να προβείτε, για να βελτιστοποιήσετε την επένδυσή σας στο Rate Connect και να επιτύχετε τη μέγιστη δυνατή απόδοση σε απευθείας κρατήσεις.

Τα βασικά: η διαδρομή του χρήστη

Προτού κάνουν check-in στο ξενοδοχείο σας, οι πελάτες σας ακολουθούν μια διαδικασία τριών σταδίων κατά την οποία  αναζητούν, εξετάζουν και επιλέγουν το κατάλυμά σας για την κράτησή τους. Κάθε στάδιο είναι κρίσιμο και υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε κάθε βήμα αυτής της διαδικασίας, ώστε να ενθαρρύνετε τους πελάτες να κάνουν κράτηση απευθείας σε εσάς.

Ας δούμε καθένα από αυτά τα στάδια ξεχωριστά, για να κατανοήσουμε πού βρίσκεται και τι κάνει ο χρήστης σε κάθε βήμα—και τι μπορείτε να κάνετε εσείς για να επηρεάσετε τη συμπεριφορά του και να συμβάλλετε στη μετατροπή των κλικ σε απευθείας κρατήσεις.

Στάδιο 1 – trivago

Σε αυτό το στάδιο, οι χρήστες ψάχνουν και συγκρίνουν ξενοδοχεία στην trivago—μια κορυφαία πλατφόρμα metasearch ξενοδοχείων παγκοσμίως.

στάδιο 1 – στην trivago

Για να ανακαλύψουν το προφίλ του ξενοδοχείου σας, θα πρέπει να είναι μοναδικό και ελκυστικό, έτσι ώστε να έχει υψηλή κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης και επομένως να προβάλλεται περισσότερο σε πιθανούς πελάτες. Οι πελάτες πρέπει να δουν το προφίλ του ξενοδοχείου σας, για να κάνουν κλικ σε αυτό. Η εντύπωση που αποκομίζουν οι πελάτες παίζει ρόλο, καθώς δεν μπορούν να διαθέσουν απεριόριστο χρόνο στην αναζήτηση του ιδανικού ξενοδοχείου για αυτούς.

Συχνά λάθη:
 • Προφίλ που διαθέτουν ελκυστική τιμή αλλά χαμηλής ποιότητας εικόνες
 • Προφίλ που διαθέτουν υψηλής ποιότητας περιεχόμενο αλλά μη ανταγωνιστική τιμή
 • Προφίλ που διαθέτουν την περιγραφή του ξενοδοχείου σε μία μόνο γλώσσα
 • Προφίλ που δε διαθέτουν αρκετές πληροφορίες σχετικά με τις παροχές, τους τύπους δωματίων και τις επιπλέον χρεώσεις
Συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε σε αυτό το στάδιο, για να διασφαλίσετε περισσότερες απευθείας κρατήσεις:
 1. Δημιουργήστε ένα ολοκληρωμένο και βελτιστοποιημένο προφίλ: Συμπεριλάβετε όλες τις υπηρεσίες και τις παροχές σας. Γράψτε μια ελκυστική περιγραφή και μεταφράστε τη σε διαφορετικές γλώσσες. Επίσης, ανεβάστε τουλάχιστον 20 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και επιλέξτε την καλύτερη ως κύρια φωτογραφία. Αυτή δημιουργεί την πρώτη εντύπωση που αποκομίζει ο πελάτης για το ξενοδοχείο σας. Άλλωστε, το 96% των κλικ πραγματοποιούνται σε προφίλ με κύρια φωτογραφία υψηλής ανάλυσης.
 2. Συγκρίνετε τις τιμές σας με αυτές των ανταγωνιστών σας, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Σύγκριση τιμών, ώστε να ορίσετε τις πιο ανταγωνιστικές τιμές. Απλώς βεβαιωθείτε ότι οι τιμές ανταποκρίνονται σε όσα έχει να προσφέρει το ξενοδοχείο σας, καθώς και στην εκάστοτε εποχικότητα. Οι τιμές σας δεν πρέπει να είναι ούτε υπερβολικά υψηλές ούτε υπερβολικά χαμηλές.
 3. Αξιοποιήστε την εφαρμογή Ειδική προσφορά, για να διαφοροποιήσετε όσα προσφέρετε και να ενημερώσετε τους χρήστες για τυχόν ειδικές προσφορές.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα διαθέτετε ένα ολοκληρωμένο προφίλ στην trivago, το οποίο θα έχει υψηλή κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης και θα προσελκύει την προσοχή περισσότερων πιθανών πελατών που θα κάνουν κατόπιν κλικ στην τιμή σας και θα μπορούν να πραγματοποιήσουν απευθείας κράτηση, χρησιμοποιώντας τη μηχανή κρατήσεών σας.

Στάδιο 2 – το στάδιο της κράτησης

στάδιο 2 στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου

Έχετε φέρει τον χρήστη στην ιστοσελίδα σας. Αλλά εκείνος δεν έχει πάρει ακόμα την τελική του απόφαση όσον αφορά την κράτησή του και τώρα θα εξετάσει αν το ξενοδοχείο σας είναι το κατάλληλο για αυτόν. Το προφίλ σας τον έπεισε να κάνει κλικ. Τώρα, όμως, η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου σας θα πρέπει να τον πείσει να κάνει κράτηση. Συνήθως, οι ξενοδόχοι χάνουν απευθείας κρατήσεις σε αυτό το στάδιο επειδή κάνουν τα ακόλουθα λάθη:

 • Δεν έχουν το όνομα και το λογότυπο του ξενοδοχείου στην ιστοσελίδα τους
 • Οι πληροφορίες που προβάλλονται στην ιστοσελίδα δεν είναι ίδιες με εκείνες στο προφίλ του ξενοδοχείου τους
 • Δεν υπάρχει καμία πληροφορία ή φωτογραφία του ξενοδοχείου και των δωματίων
 • Παρουσιάζουν ένα εύρος τιμών και όχι μια συγκεκριμένη τιμή δωματίου
 • Δεν υπάρχει καμία πληροφορία όσον αφορά τις λεπτομέρειες της κράτησης, όπως οι ημερομηνίες και ο αριθμός των διανυκτερεύσεων
 • Η ιστοσελίδα δεν είναι μεταφρασμένη σε διαφορετικές γλώσσες
 • Δεν προσφέρουν επιπλέον κίνητρα, ώστε κάποιος να κάνει απευθείας κράτηση
 • Οι επιλογές πληρωμής είναι περιορισμένες
 • Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τοπικούς φόρους ή άλλες επιπλέον χρεώσεις
Συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε σε αυτό το στάδιο:
 1. Βεβαιωθείτε ότι το λογότυπό σας, ο συνδυασμός των χρωμάτων και ο συνολικός σχεδιασμός της σελίδας σας δένουν αρμονικά μεταξύ τους και είναι ευδιάκριτα.
 2. Βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα σας και η μηχανή κρατήσεών σας έχουν τις ίδιες πληροφορίες, φωτογραφίες και τιμές με αυτές που είδε ο χρήστης στο προφίλ σας, όχι μόνο για το ξενοδοχείο σας αλλά και για κάθε τύπο δωματίου.
 3. Προβάλλετε τα στοιχεία της κράτησης σε εμφανές σημείο, συμπεριλαμβανομένων των ημερομηνιών, του αριθμού των διανυκτερεύσεων, της τιμής ανά δωμάτιο και της συνολικής τιμής μαζί με τυχόν επιπλέον χρεώσεις, καθώς και τις πολιτικές του ξενοδοχείου. Ο χρήστης πρέπει να δει ότι όλα τα στοιχεία αντιστοιχούν στα κριτήρια αναζήτησής του και ότι δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις.
 4. Με το Rate Connect, μπορείτε να προσελκύετε επισκέπτες από 55 αγορές παγκοσμίως, οπότε μεταφράστε την ιστοσελίδα σας σε διάφορες γλώσσες. Με αυτόν τον τρόπο, θα ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο απώλειας πελατών επειδή δεν καταλαβαίνουν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας.
 5. Μπορείτε να πείσετε τους πιθανούς επισκέπτες ότι η απευθείας κράτηση σε εσάς αποτελεί την καλύτερη επιλογή, προσφέροντας και προωθώντας επιπλέον προνόμια, όπως check-in νωρίς και check-out αργά, ένα δωρεάν μπουκάλι κρασί ή έκπτωση σε παροχές και υπηρεσίες που μπορούν να αγοράσουν όταν βρίσκονται στο ξενοδοχείο σας.
 6. Κάντε τον πελάτη να αισθάνεται ασφαλής, ώστε να κάνει κράτηση στην ιστοσελίδα σας. Επισημάνετε κάθε επιπλέον χρέωση, όπως φόρους που μπορεί να ισχύουν στην πόλη σας και τον ΦΠΑ. Προσφέρετε αρκετές επιλογές πληρωμής, όπως το να δέχεστε διαφορετικά είδη πιστωτικών καρτών και να δίνετε στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώσουν αυτοπροσώπως. Προσφέρετε επίσης δυνατότητες επιστροφής χρημάτων ανάλογα με τη στρατηγική απογραφής και εσόδων σας.

Μια ιστοσελίδα ξενοδοχείου που καλύπτει όλα τα παραπάνω, θα βοηθήσει τον χρήστη να αισθανθεί σίγουρος ότι το ξενοδοχείο είναι το κατάλληλο για αυτόν και αρκετά ασφαλής, ώστε να πραγματοποιήσει τελικά την κράτησή του.

Κάτι που μας φέρνει στο τελευταίο στάδιο του ταξιδιού του χρήστη.

Στάδιο 3 – το στάδιο της εμπειρίας

στάδιο κράτησης / στάδιο 3 – στάδιο εμπειρίας

Έχετε μετατρέψει με επιτυχία τον χρήστη της trivago σε πελάτη σας. Συγχαρητήρια! Ο χρήστης είναι ικανοποιημένος με την απόφασή του να κάνει κράτηση σε εσάς και τώρα περιμένει να επικοινωνήσετε μαζί του σύντομα, με φιλική και εξυπηρετική διάθεση.

Μερικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε σε αυτό το σημείο:
 • Να μην επιβεβαιώνετε την κράτηση
 • Να μην απαντάτε στους επισκέπτες
Μερικές τελευταίες συμβουλές:
 1. Βεβαιωθείτε ότι οι πελάτες σας θα λάβουν επιβεβαίωση της κράτησής τους λίγο μετά την πραγματοποίησή της. Η επιβεβαίωση θα πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που μπορεί να χρειαστούν προτού κάνουν check-in στο ξενοδοχείο σας.
 2. Να είστε πάντοτε διαθέσιμοι για τους πελάτες σας και να ανταποκρίνεστε σε κάθε αίτημά τους εντός 48 ωρών μέσω τηλεφώνου ή email.
 3. Να προσφέρετε πάντοτε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πελάτη. Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε θετικές κριτικές και θα αποκτάτε αφοσιωμένους πελάτες.

Ορίστε, λοιπόν: 12 συμβουλές για να εξασφαλίσετε περισσότερες απευθείας κρατήσεις από την καμπάνια σας Rate Connect. Ακολουθήστε τις και ενθαρρύνετε τους πελάτες να κάνουν κράτηση απευθείας σε εσάς σε όλα τα βήματα της διαδρομής τους.

Ως μια επιπλέον συμβουλή, σας συνιστούμε να παρακολουθείτε τακτικά τα στατιστικά στοιχεία της απόδοσής σας, τα οποία μπορείτε να βρείτε στον λογαριασμό σας, και να προσαρμόζετε τη στρατηγική τιμών και το περιεχόμενό σας ανάλογα με την εποχικότητα και το κοινό στο οποίο απευθύνεται το ξενοδοχείο σας.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *