aegean

Υπεγράφη η συμφωνία AEGEAN – AIRBUS για την παραγγελία έως 42 νέων αεροσκαφών Α320neo

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή υπογραφής της συμφωνίας της AEGEAN με την Airbus για την παραγγελία έως 42 νέων αεροσκαφών Α320neo, στην Τεχνική Βάση της εταιρίας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Την συμφωνία υπέγραψαν ο Πρόεδρος της AEGEAN, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, κ. Δημήτρης Γερογιάννης και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Tom Enders.

Στην τελετή της υπογραφής έδωσαν το παρόν οι μέτοχοι της AEGEAN, πλήθος επιχειρηματιών και παραγόντων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Μεταφορών κ. Χρίστος Σπίρτζης, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, και πλήθος βουλευτών, περιφερειαρχών, δημάρχων, κ.λπ., ενώ αίσθηση προκάλεσε η απουσία του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα που αναμενόταν, αλλά δεν ήλθε. Μάλιστα ο κ. Βασιλάκης όταν έχασε το autoque, από το οποίο διάβαζε την ομιλία του, σχολίασε σχετικά: “Έφυγε το autoque, όπως ο πρωθυπουργός…”, προκαλώντας το έντονο χειροκρότημα των προσκεκλημένων.

Η συμφωνία ύψους 5 δισ. δολαρίων σε τιμές καταλόγου, αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα και δημιουργεί νέες προοπτικές ανάπτυξης για την εταιρία, τον κλάδο του τουρισμού και τη χώρα συνολικά. Τα νέα αεροσκάφη προσφέρουν δυνατότητες νέων υπηρεσιών προς τους επιβάτες, καθώς και αυξημένη εμβέλεια για πρόσβαση σε νέους προορισμούς. Παράλληλα, ενισχύουν σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της εταιρίας, μέσω των υπερσύγχρονων κινητήρων που βελτιώνουν την κατανάλωση καυσίμου και μειώνουν τις εκπομπές ρύπων.

Παράλληλα, η AEGEAN έχοντας στον πυρήνα της φιλοσοφίας της την εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού της, αναλαμβάνει μια νέα, σημαντική δέσμευση. Συγκεκριμένα, η εταιρία προχωρά άμεσα και με ορίζοντα ολοκλήρωσης 18-24 μήνες, στην κατασκευή εκπαιδευτικού κέντρου 12.000 τ.μ., συνολικής επένδυσης 30 εκατ. ευρώ στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Το κέντρο θα παρέχει ειδικά διαμορφωμένους χώρους διδασκαλίας, αλλά και υπερσύγχρονους ιδιόκτητους εξομοιωτές πτήσεων και θα καλύπτει πλέον στην Ελλάδα όλο τον κύκλο των αναγκών του πτητικού προσωπικού της AEGEAN, των πιλότων, αλλά και των πληρωμάτων καμπίνας.

Ταυτόχρονα, η AEGEAN ξεκινά άμεσα ένα πρόγραμμα υποτροφιών για 100 υποψήφιους πιλότους το 2018-2019, προκειμένου να προσφέρει την ευκαιρία σε νέους που επιθυμούν να γίνουν πιλότοι, αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντιμετωπίσουν το σύνολο του κόστους των σχολών φοίτησης, το οποίο  κυμαίνεται μεταξύ 60.000-70.000€ ανά υποψήφιο.

Ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης
vasilakis
money tourism photo

Ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, Πρόεδρος της AEGEAN δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: «Η AEGEAN χτίστηκε 19 χρόνια πριν με όραμα τη δημιουργία ενός ποιοτικού αερομεταφορέα, που θα τιμά τον επιβάτη και τη χώρα. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς σήμερα προχωρούμε σε μια διπλή επένδυση σε υπερσύγχρονο στόλο, αλλά και στην προοπτική εξέλιξης των ανθρώπων μας. Συνεχίζουμε με ακόμα καλύτερα εργαλεία, αλλά πάντα με την ίδια ευθύνη και προσήλωση».

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN ανέφερε «Επενδύοντας σε υπερσύγχρονα αεροσκάφη Airbus A320 και σε μια ακόμη πιο σύγχρονη, άρτια και επεκτάσιμη σε δυνατότητες υποδομή εκπαίδευσης, σηματοδοτούμε ένα ακόμα ορόσημο για την εταιρία μας. Άλλωστε πεποίθησή μας είναι ότι αυτό που διαφοροποιεί την AEGEAN από τις άλλες αεροπορικές εταιρίες δεν είναι το μέταλλο, αλλά οι άνθρωποί μας».

ο κ.  Thomas Enders

Από την πλευρά του ο κ. Thomas Enders, Chief Executive Officer της Airbus, σημείωσε: «η AEGEAN είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα εταιρίας που επιτυγχάνει να επιχειρεί και να ανταπεξέρχεται στις προκλήσεις. H εταιρία κατάφερε να αντιμετωπίσει την κρίση στην οικονομία της χώρας και να βγει ακόμα πιο ισχυρή. Η εστίαση της AEGEAN στους επιβάτες και η προσοχή της στην ποιοτική εξυπηρέτηση, την έχουν αναδείξει σε μια από τις πιο βραβευμένες αεροπορικές εταιρίες σε ικανοποίηση επιβατών. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η AEGEAN επέλεξε την Airbus για να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα του στόλου της στο μέλλον».

Ο Γ. Χατζημάρκος στην τελετή
money tourism photo
money tourism photo

Στην τελετή υπογραφής σύμβασης ανάμεσα στην Aegean Airlines και την Airbus, για την προμήθεια νέων αεροσκαφών τύπου A320neo, παρέστη σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην τεχνική βάση της Aegean Airlines στο «Ελ. Βενιζέλος», παρουσία του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη, του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά και του Προέδρου του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη.

money tourism photo
money tourism photo

Την σύμβαση προμήθειας  των νέων αεροσκαφών, που αποτελεί και την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στη χώρα, υπέγραψαν σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης  και ο CEO της Airbus,  Dr. Tom Enders.

Τα επόμενα χρόνια η Aegean θα αγοράσει έως και 42 αεροσκάφη τύπου Airbus, ξεκινώντας σήμερα από την επισημοποίηση της παραγγελίας των πρώτων 30 αεροσκαφών. Η ανανέωση του στόλου της, καθιστά την διαρκώς ανερχόμενη ελληνική αεροπορική εταιρεία, σε υπολογίσιμη δύναμη στον τομέα των διεθνών αερομεταφορών.

Το προσύμφωνο αφορά στην παραγγελία καταρχήν 30 αεροσκαφών, δύο τύπων της οικογένειας A320neo, (Α320neo & A321neo), με δικαίωμα προαίρεσης για 12  επιπλέον αεροσκάφη.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε:

“Η πιο απτή απόδειξη εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό, είναι η επένδυση που ανακοινώθηκε και υπεγράφη σήμερα από την αεροπορική εταιρεία Aegean. Πολύ σημαντική ημέρα για την Ελλάδα, αφού η μεγαλύτερη, αυτή, ιδιωτική επένδυση στη χώρα, έρχεται όταν την έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Συγχαρητήρια στην Διοίκηση της Aegean. Με τα φτερά της, πετούν και τα νησιά μας”

Συγχαρητήρια Αρναουτάκη!!!

Στην δυναμική επιχειρηματική πορεία της Aegean αναφέρεται σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που παραβρέθηκε σήμερα στην Αθήνα στην εκδήλωση της επίσημης υπογραφής παραγγελίας νέων αεροσκαφών Airbus A320 neo, δίδοντας παράλληλα τα συγχαρητήρια του στον Πρόεδρο της Εταιρίας Ευτύχη Βασιλάκη και στους μετόχους.

Συγκεκριμένα στην δήλωση του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρει: «Tα τελευταία χρόνια η Aegean κάνει υπερήφανους όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα όλους τους Κρητικούς, κερδίζοντας τις κορυφαίες θέσεις στον παγκόσμιο χάρτη των αερομεταφορών. Η σημερινή ημέρα, είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή για την οικογένεια Βασιλάκη και τους μετόχους καθώς προχωρούν σε ένα ακόμα μεγάλο βήμα. Με την παραγγελία νέων υπερσύγχρονων αεροπλάνων Airbus A320neo η Aegean κατοχυρώνει τη διεθνή καταξίωση, αναβαθμίζει το μεταφορικό της έργο, διασφαλίζει την ασφάλεια επιβατών και πληρωμάτων.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, ευχόμαστε καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία στην οικογένεια Βασιλάκη και στους μετόχους».

Η ομιλία Βασιλάκη

“Εκ μέρους του ΔΣ, των μέτοχων & όλων των εργαζομένων της Aegean Ευχαριστώ που είστε όλοι μαζί μας σήμερα

Η παρουσία όλων σας σηματοδοτεί ότι η Aegean είναι πια σημαντικό μέρος της Εθνικής Υποδομής

money tourism photo
money tourism photo

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να γιορτάσουμε μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την AEGEAN.

Επιτρέψτε μου όμως πρώτα μια σύντομη αναφορά στον άνθρωπο που οραματίστηκε την AEGEAN. Τον άνθρωπο που όρισε τις αξίες και τις αρχές της.

Τον ιδρυτή μας, τον Πρόεδρό μας, τον Θεόδωρο Βασιλάκη.

 Το Ταξίδι της Aegean ξεκίνησε με όραμα τη δημιουργία ενός ποιοτικού ελληνικού αερομεταφορέα που θα τιμά τον επιβάτη και τη χώρα.

Σήμερα, 19 χρόνια μετά, προχωράμε στην υπογραφή της τελικής συμφωνίας με την Airbus για την παραγγελία 30.. έως ..42 νέων αεροσκαφών Α320neo, μια επένδυση αξίας 5 δις. δολαρίων σε τιμές τιμοκαταλόγου.

Τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στη χώρα.

Μια επένδυση που ανοίγει νέες προοπτικές για την Aegean, τους ανθρώπους μας και τους επιβάτες μας.

Έχουμε φτάσει μακριά.

Είμαστε η  πρώτη ελληνική εταιρία που ταξιδεύει ένα τόσο διευρυμένο δίκτυο 153 προορισμών

Είμαστε όμως και η μόνη Ελληνική εταιρία που, από την πρώτη της πτήση, χτίστηκε, στηρίχθηκε  από μια μεγάλη, ισχυρή ομάδα επιχειρηματιών, που ήταν πάντα μαζί μας. Και είναι μαζί μας και σήμερα, σε αυτό το μεγάλο βήμα.

Κυρίως όμως χτίστηκε χάρη στην προσπάθεια, την προσήλωση και την αφοσίωση των ανθρώπων της. Μιας αρχικά μικρής ομάδας που κατάφερε μεγαλώνοντας όχι μόνο να διατηρήσει, αλλά και να ενισχύσει την κουλτούρα της εξυπηρέτησης του επιβάτη ακόμα και σήμερα που είμαστε 3.100 άνθρωποι.

Χτίστηκε όμως και με σημαντικές επενδύσεις.

Είναι η τρίτη φορά σε 19 χρόνια που επενδύουμε σε νέα αεροσκάφη ανανεώνοντας και επεκτείνοντας το στόλο μας…(.όμως πλέον σε αλλά μεγέθη)…

Υλοποιούμε μια αναγκαία επένδυση που ενισχύει την ανταγωνιστικότητά μας, θωρακίζει την εταιρία μας, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα ακόμα πιο φιλόδοξο μέλλον.

Σήμερα, επενδύουμε στην πιο επιτυχημένη οικογένεια αεροσκαφών παγκοσμίως. Την οικογένεια του Airbus A320 neo. Επενδύουμε σε αεροσκάφη, που θα μας επιτρέψουν να προσφέρουμε νέες υπηρεσίες, να ταξιδέψουμε ακόμα πιο μακριά σε νέους προορισμούς και να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την πρώτη εντύπωση για τη χώρα μας.

Το κύριο όμως συστατικό της επιτυχίας μας εξακολουθούν να είναι οι άνθρωποί μας, η δημιουργικότητα και ο δυναμισμός τους.

Αυτό είναι που μας διαφοροποιεί τόσα χρόνια.

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας μας η εκπαίδευση βρίσκεται στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας.

Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να υλοποιήσουμε μια τόσο μεγάλη επένδυση για το  στόλο μας, χωρίς μια ανάλογη για την εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού μας.

Προχωράμε άμεσα, σε μια επένδυση 30 εκατ. ευρώ για την κατασκευή και λειτουργία ενός νέου εκπαιδευτικού κέντρου εδώ στον ΔΑΑ. Το κέντρο θα πολλαπλασιάσει τις δυνατότητές μας σε χώρους αλλά και θα διαθέτει ιδιόκτητους νέους προσομοιωτές πτήσεων και θα καλύπτει τις ανάγκες όλου του πτητικού προσωπικού μας, των πιλότων, αλλά και των πληρωμάτων καμπίνας.

Σε αυτό το εκπαιδευτικό κέντρο θα έχουμε και την αρωγή της Airbus, τόσο σε πόρους όσο και σε τεχνογνωσία.

Ταυτόχρονα, για να δώσουμε ευκαιρίες άμεσα, από φέτος, σε νέους που επιθυμούν να γίνουν πιλότοι, αλλά οι οικογένειες τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντιμετωπίσουν το σημαντικό κόστος φοίτησης, ξεκινάμε ένα πρόγραμμα υποτροφιών/στήριξης σπουδών για 100 υποψήφιους πιλότους το 2018-2019.

Από την πρώτη στιγμή της AEGEAN τολμήσαμε και δώσαμε το δικό μας ποιοτικό στίγμα στο χώρο.

Σήμερα ανοίγουμε έναν νέο κύκλο ανάπτυξης και δημιουργίας.

Ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας στη φροντίδα των επιβατών μας, στις προοπτικές των ανθρώπων μας, στους μετόχους μας, στη στήριξη της χώρας.

Η AEGEAN χτίστηκε με πίστη στην Ελλάδα.

Την Ελλάδα που υποστηρίζουμε έμπρακτα.

Κυρίως με την συμβολή μας στην εικόνα της, στην εμπειρία των επισκεπτών της, την προβολή των  προϊόντων της, των περιοχών της.

Όχι μόνο όμως

Έχουμε φτάσει πλέον να συνεισφέρουμε στο (ευρύτερο) κράτος 350 εκατ. Ευρώ ετησίως σε τέλη, φόρους και εισφορές.

για κάθε 1 ευρώ που λαμβάνουν αθροιστικά οι εργαζόμενοι και οι μέτοχοί μας, το κράτος εισπράττει 3 ευρώ.

κάθε 1 επιπλέον αεροσκάφος, παράγει ετησίως €6,5 εκ. ευρώ έσοδα για το Ελληνικό κράτος και δημιουργεί 90 επιπλέον άμεσες θέσεις εργασίας (στην εταιρεία & επίγεια)

Η Δέσμευσή μας λοιπόν στη χώρα παραμένει σταθερή.

Η Συμβολή μας όμως εξελίσσεται, αυξάνεται σημαντικά….

Επιχειρούμε σε ένα παγκοσμιοποιημένο, ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πλαίσιο. Έχουμε καταφέρει να κοιτάμε στα μάτια τις ισχυρότερες και μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρίες, χάρη στην εκπαίδευση, την κουλτούρα, το μεράκι των ανθρώπων μας.

Αυτή είναι και θα συνεχίσει να είναι η δική μας ευθύνη.

Χρειάζεται όμως και το κατάλληλο πλαίσιο, σε επίπεδο λειτουργικότητας υποδομών, ανταγωνιστικότητας τελών, ύψους ΦΠΑ, αλλά κυρίως στη φορολογία και τις επιβαρύνσεις  της εργασίας.

Ένα πλαίσιο, που θα μπορεί να υποστηρίξει δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρίες όπως είναι η AEGEAN, αλλά και πολλές άλλες σε διάφορους κλάδους στη χώρα μας.

Γιατί ο βαθμός και ο ρυθμός, η σταθερότητα της ανάπτυξής μας, εξαρτώνται και συναρτώνται και από αυτό. Άλλωστε βλέπουμε γείτονες χώρες και αντίστοιχα τους αερομεταφορείς τους που με τις κατάλληλες πολιτικές έχουν γιγαντωθεί με σημαντικά  οφέλη για τη χώρα τους.

Η δική μας λοιπόν ευθύνη θα συνεχίσει και θα μεγαλώνει.

money tourism photo
Η υπεύθυνη Επικοινωνίας της εταιρίας κα. Ρούλα Σαλούτση | money tourism photo

Ευθύνη προς τους ανθρώπους μας, να συνεχίσουμε να αποτελούμε τον εργοδότη που θα τους εμπνέει. Που θα τους διασφαλίζει ένα εργασιακό περιβάλλον, μέσα στο οποίο θα μπορούν να δημιουργούν και να εξελίσσονται.

Ευθύνη προς τους επιβάτες μας, που μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά.

Ευθύνη προς τους μετόχους μας που μας στηρίζουν σε κάθε προσπάθεια, στο κάθε βήμα, όπως η νέα μας επένδυση στην Airbus.

Ευθύνη προς τη χώρα, να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον δυναμικότερο σήμερα, μοχλό ανάπτυξής της, τον τουρισμό αλλά και να στηρίζουμε την απασχόληση και τα έσοδα του κράτους.

Εμείς δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το Ταξίδι με την ίδια προσήλωση, την ίδια εστίαση στην ποιότητα.

Τώρα συνεχίζουμε όμως και με νέα εργαλεία, περισσότερη τεχνολογία και πάντα με δημιουργικότητα και αφοσίωση στη λεπτομέρεια όπως την πρώτη μέρα. Με στόχο να κάνουμε κάθε επιβάτη μας να νιώθει μοναδικός.

Σημασία για μας έχει πάντα το ταξίδι

Στόχος μας πάντα η εξέλιξη”.

Η ομιλία Γερογιάννη

“Η Aegean ταξιδεύει καθημερινά χιλιάδες επιβάτες στους 150 προορισμούς μας σε 44 χώρες.

Αυτή είναι η δουλειά μας, αυτή είναι η αποστολή μας.

Υπάρχει όμως ένας προορισμός, διαφορετικός από τους άλλους, που βρίσκεται σταθερά στο πρόγραμμα μας από την πρώτη μέρα της λειτουργίας μας μέχρι σήμερα.

money tourism photo
money tourism photo

Ο προορισμός αυτός είναι η εξέλιξη.

Εδώ και 19 χρόνια, μέρα τη μέρα, προχωράμε μπροστά,

Με διαρκή αναζήτηση και εσωτερική ζύμωση, με δημιουργική ανησυχία, και πάνω από όλα με συστηματική δουλειά 3000 και πλέον ανθρώπων φροντίζουμε να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα.

Σήμερα υπογράφουμε μια εξαιρετικά σημαντική συμφωνία με την Airbus. Έναν συνεργάτη που είναι μαζί μας πολλά χρόνια και γνωρίζει καλά τις ανάγκες μας αλλά επίσης γνωρίζει πολύ καλά και τις απαιτήσεις μας.

Μαζί κάνουμε λοιπόν το επόμενο βήμα, και με την ώθηση που μας δίνει η νέα  μας συνεργασία, ξεκινάμε έναν νέο κύκλο ανάπτυξης.

Με τα νέα αεροσκάφη ενισχύεται η ανταγωνιστικότητά μας, καθώς με τον κατάλληλο σχεδιασμό υποστήριξης και λειτουργικής αξιοποίησης μειώνεται σε σημαντικό βαθμό το λειτουργικό μας κόστος. Και αυτό είναι απόλυτα αναγκαίο στην διεθνοποιημένη και εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά αερομεταφορών στην οποία δραστηριοποιούμαστε. Τα νέα αεροσκάφη της οικογένειας Α320neo διαθέτουν κινητήρες νέας γενιάς που παρέχουν εξοικονόμηση 15% στην κατανάλωση καυσίμου, σημαντικά μειωμένες εκπομπές ρύπων και θορύβου, καθώς και πρόσθετη εμβέλεια πτήσης από 600 έως και 1.500 χλμ., δηλαδή έως και 2 επιπλέον ώρες πτήσης.

Ενισχύονται οι επιλογές μας, ώστε να προσφέρουμε ένα ακόμα πιο ευχάριστο ταξίδι στους επιβάτες μας. Θα μπορούμε πλέον να ανταποκριθούμε στις επίσης εξελισσόμενες ανάγκες των σημερινών επιβατών για σύγχρονη τεχνολογία και συνδεσιμότητα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Η συμφωνία, όπως  γνωρίζετε, αφορά στην παραγγελία 30 έως 42 αεροσκαφών της οικογένειας Airbus A320neo. Μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται κατ’ ελάχιστον 10 αεροσκάφη μεγαλύτερου τύπου σε μέγεθος και χωρητικότητα επιβατών Α321neo.

Θα ήθελα να τονίσω ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της AEGEAN που προχωράμε σε απευθείας παραγγελία αεροσκάφους μεγαλύτερου τύπου Α321. Κάνουμε αυτό το βήμα γιατί οι άνθρωποι μας διαθέτουν  πλέον  την γνώση, την εμπειρία, αλλά και την τεχνογνωσία για να αξιοποιήσουμε αποτελεσματικά τα μεγαλύτερα αεροσκάφη και τις περισσότερες δυνατότητες που μας δίνουν.

Τα νέα αεροσκάφη βέβαια μας δίνουν θα έλεγα την πλατφόρμα, το απαραίτητο Hardware. Ο καθοριστικός όμως παράγοντας που δίνει ζωή στο άψυχο μέταλλο και οδηγεί στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσίας προς τους επιβάτες είναι η ποιότητα, η κουλτούρα και η αποτελεσματικότητα των ανθρώπων μας.

Διότι κακά τα ψέματα, καλή είναι, η μεγαλύτερη εμβέλεια πτήσης, καλή και η νέα τεχνολογία, αλλά από μόνες τους δεν μπορούν να φέρουν την αλλαγή. Γίνονται ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του οργανισμού μας όταν ομάδες με ήθος, προσήλωση, ικανότητες και αποτελεσματικότητα σχεδιάζουν τη βέλτιστη δομή και εμπορική εκμετάλλευση του δικτύου και συνεργάζονται άψογα με τις ομάδες μας στην πρώτη γραμμή, τους πιλότους μας, τα πληρώματα της καμπίνας μας, στους αφανείς ήρωες, τους μηχανικούς μας για να προσφερθούν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες προς τους επιβάτες μας.

Η ενδυνάμωση και εξέλιξη των εξαιρετικών αυτών ομάδων είναι για εμάς προτεραιότητα και ανάγκη. Και αυτό επιβεβαιώνουμε στην πράξη. Γιατί η σημερινή ημέρα εκτός από την υπογραφή της συμφωνίας με την Airbus σηματοδοτεί ένα επιπλέον ορόσημο. Ένα ακόμα βήμα στην εξέλιξη της Aegean  και στη δέσμευσή  μας να συνεχίσουμε να υπηρετούμε την αποστολή μας, που δεν είναι άλλη από το να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες της προς τους επιβάτες στηρίζοντας παράλληλα την ελληνική αερομεταφορά, την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Σήμερα λοιπόν, εγκαινιάζουμε, όπως ανέφερε και ο κ. Βασιλάκης, μια νέα πρωτοβουλία της AEGEAN που στοχεύει  στην περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού μας αλλά και στην δημιουργία νέων ευκαιριών για εκπαίδευση και απασχόληση στη χώρα μας.

Έχοντας ένα μακρύ ιστορικό στο χώρο της αεροπορικής εκπαίδευσης με τη λειτουργία ήδη δύο εκπαιδευτικών σχολών, την σχολή για εκπαίδευση πιλότων  στον τύπο  αλλά και της σχολής εκπαίδευσης μηχανικών της Olympic Air,  ενισχύουμε τις δυνατότητές μας, αλλά και προσθέτουμε παράλληλα μια σύγχρονη εκπαιδευτική υποδομή στην Ελλάδα.

Ξεκινάμε την κατασκευή, εδώ στο αεροδρόμιο, ενός εκπαιδευτικού κέντρου, 12,000τ.μ. που θα προσφέρει μια άρτια και επεκτάσιμη σε δυνατότητες υποδομή και  θα χρησιμοποιείται για τη διαρκή επανεκπαίδευση του πτητικού δυναμικού μας αλλά και για τη δημιουργία και την υποστήριξη της επόμενης γενιάς των ανθρώπων μας.

Θα δίδεται η δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο μέσω της χρήσης υπερσύγχρονων εξομοιωτών πτήσης. Το κέντρο θα διαθέτει στην αφετηρία του 2 νέους  εξομοιωτές πτήσεων, τους μοναδικούς  ιδιόκτητους στην Ελλάδα, έτσι ώστε όλος ο κύκλος εκπαίδευσης /επανεκπαίδευσης να ολοκληρώνεται αποκλειστικά στη χώρα μας.  Θα υπάρχει όμως και δυνατότητα επέκτασης έως 6 συνολικά εξομοιωτές για να υπάρχει στο μέλλον η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης  προς τρίτους.

money tourism photo
money tourism photo

Το εκπαιδευτικό κέντρο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 2 χρόνια και θα αξιοποιεί πλέον, ακόμη καλυτέρα, την εξαιρετική πτητική τεχνογνωσία, αλλά και κουλτούρα των έμπειρων κυβερνητών-εκπαιδευτών  της Aegean, που  είναι η βάση του εκπαιδευτικού μας δυναμικού.

Ταυτόχρονα, από σήμερα και μέχρι την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού κέντρου, δηλαδή για το 2018 και το 2019 ξεκινάμε ένα μεγάλο πρόγραμμα 100 υποτροφιών σε ενδιαφερόμενους υποψήφιους νέους πιλότους. Συγκεκριμένα, η AEGEAN θα αναλάβει με συνδυασμό χορηγίας και εγγύησης δανείου το 90% του κόστους των σπουδών των νέων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Μια  υποστήριξη εξαιρετικά σημαντική, αν σκεφτεί κανείς ότι το συνολικό κόστος σπουδών για κάθε μελλοντικό πιλότο, συμπεριλαμβανόμενης της εκπαίδευσης στον τύπο, ανέρχεται σε 75-80 K ευρώ. Οι υποτροφίες θα ισχύουν για φοίτηση στις δύο πιο καθιερωμένες σχολές εκπαίδευσης πιλοτών στην Ελλάδα, την Εγνατία Αviation και την Global Aviation.

Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία θέλουμε να μοιραστούμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας. Nα τη διαθέσουμε σε νέους που ονειρεύονται να γίνουν πιλότοι και να τους βοηθήσουμε να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, να συμμετέχουν κι αυτοί σε αυτό το μεγάλο και συνάμα ωραίο ταξίδι.

money tourism photo

Έτσι λοιπόν κάνουμε για ακόμη μια φορά πράξη τη δέσμευσή μας για διαρκή εξέλιξη. Με σημαντικές επενδύσεις, με στρατηγικές συνεργασίες διεθνούς εμβέλειας, με μακρόπνοες πρωτοβουλίες, με επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας.

Με κινητήρια δύναμη την ποιότητα, την κουλτούρα και τις δεξιότητες των ανθρώπων μας.

Με την πολλές φορές εκφρασμένη πεποίθηση μας ότι δεν είναι το μέταλλο αυτό που διαφοροποιεί την Α3 από τις άλλες αεροπορικές εταιρείες αλλά οι άνθρωποι μας. Σε αυτούς τους ανθρώπους συνεχίζουμε να επενδύουμε”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *