11.000 εργαζόμενοι της TUI στη Βρετανία σε άδεια άνευ αποδοχών

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ

11.000 εργαζόμενοι της TUI στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένων 4.500 εργαζομένων στα καταστήματα, θα λάβουν άδειες άνευ αποδοχών. 

Η εταιρία ανέφερε ότι 4455 εργαζόμενοι, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 99% του εργατικού προσωπικού της στα καταστήματα, θα λάβουν άδειες άνευ αποδοχών από την Τετάρτη, λόγω της απόφασης για τη διακοπή της λειτουργίας των καταστημάτων μετά  τα κυβερνητικά μέτρα καραντίνας.

Οι υπόλοιποι 6545 εργαζόμενοι απασχολούνται στα πληρώματα καμπίνας, στα πιλοτήρια, στις πωλήσεις και στα γραφεία. Η εταιρία επιβεβαιώνει ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό των εργαζομένων της, θα συνεχίσει να απασχολείται ως εικονικό τηλεφωνικό κέντρο.

Η εταιρία προσθέτει ότι έλαβε υπόψη κάθε δυνατή λύση, ειδικά από τη στιγμή που η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε το σχέδιο διατήρησης των θέσεων εργασίας. Η TUI απασχολεί 13200 εργαζόμενους στη Βρετανία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της TUI στη Βρετανία και την Ιρλανδία, Andrew Flintham, ανέφερε ότι πρόκειται για μία άνευ προηγουμένου κρίση στον ταξιδιωτικό κλάδο. Η εταιρία δε θα σταματήσει ποτέ να έχει στο επίκεντρο τους πελάτες της και θέλει να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση μόλις αυξηθεί η ζήτηση για ταξίδια. Για αυτό το λόγο κάποιες αποφάσεις ως προς τη διαχείριση του κόστους είναι απαραίτητες και σίγουρα η εταιρία συμμερίζεται τους συνεργάτες της σε αυτή την περίοδο αβεβαιότητας.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *