Thomas Cook Airlines
Thomas Cook Airlines

Αεροπορικά: Χρεοκοπεί η θυγατρική της Condor, Thomas Cook Aviation

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Η όχι και τόσο γνωστή αεροπορική εταιρία της Thomas Cook, Thomas Cook Aviation, οδηγείται σε χρεοκοπία λόγω της κρίσης που προκαλεί ο Κορωνοϊός, σε πλήθος αεροπορικών εταιριών.

H Thomas Cook Aviation αποτελούσε θυγατρική της Condor και για αυτό το λόγο γλίτωσε από τη χρεοκοπία του βρετανικού tour operator το Σεπτέμβριο του 2019. Πιο συγκεκριμένα, η Thomas Cook είχε εξαγοράσει την Airberlin και την είχε δηλώσει ως θυγατρική της γερμανικής αεροπορικής.

Η Thomas Cook Aviation διέθετε 6 αεροσκάφη τύπου Airbus A320 και Α321, τα οποία πραγματοποιούσαν πτήσεις υπό το brand της Condor στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο με βάση το Oberursel.

Το γερμανικό μέσο Focus αναφέρει, ότι ο λόγος της χρεοκοπίας είναι η λήξη των συμβολαίων συνεργασίας με τη Condor και ο γενικός διευθυντής της Thomas Cook Aviation, Ralf Nagel, εξηγεί με βίντεο προς τους εργαζομένους, πως επιδιώκει να υπαχθεί η εταιρία σε καθεστώς πτώχευσης  και μέτρα προστασίας.

Εάν το πετύχει αυτό, η χρεοκοπημένη αεροπορική θα προστατευθεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα από τους πιστωτές της και θα κερδίσει χρόνο, ώστε να βρει νέους επενδυτές. Ο Ralf Nagel διαβεβαιώνει, επίσης, τους εργαζομένους της εταιρίας, ότι θα λάβουν τους μισθούς τους για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *