Turkey
Αττάλεια Τουρκία

Αυξάνονται λόγω κρατήσεων οι αεροπορικές θέσεις για Τουρκία

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η ισχυρή ανάκαμψη των κρατήσεων για την Τουρκία ωθεί τους Γερμανούς τουριστικούς πράκτορες και τις αεροπορικές εταιρείες σε αύξηση χωρητικότητας για το Καλοκαίρι 2018.

Με τη χώρα να επιστρέφει δυναμικά στη γερμανική αγορά, οι Γερμανοί φαίνεται πως επιλέγουν τις παραλίες της τουρκικής Ριβιέρας αυτό το καλοκαίρι. Πέρυσι η Τουρκία βρέθηκε στην 3η θέση, πίσω από την Ισπανία και την Ελλάδα, στην κατάταξη προορισμών για τους γερμανούς τουρίστες, λόγω περαιτέρω μείωσης των κρατήσεων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ερευνητές της GfK, οι κρατήσεις τόσο σε ταξιδιωτικά γραφεία όσο και online έχουν μέχρι στιγμής διπλασιαστεί φέτος σε σχέση με πέρυσι. Ομοίως, στοιχεία από τον κορυφαίο πάροχο κρατήσεων Traveltainment έδειξαν ότι οι κρατήσεις με την Αττάλεια ως αεροδρόμιο προορισμού διπλασιάστηκαν τον Ιανουάριο σε σύγκριση με 12 μήνες νωρίτερα και αυξήθηκαν κατά 36% το Δεκέμβριο και κατά 49% το Νοέμβριο.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τα πρόσφατα σχόλια των ταξιδιωτικών πρακτόρων σχετικά με την ισχυρή ανάκαμψη της Τουρκίας στη γερμανική αγορά. Ο πρόεδρος της DRV, Norbert Fiebig, δήλωσε: «Για το 2018 βλέπουμε την επιστροφή της Τουρκίας. Ωστόσο, αν και οι κρατήσεις και τα έσοδα έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι, παραμένουν πολύ χαμηλότερα από τα υψηλά επίπεδα του 2015», ανέφερε.

Η Öger Tours παρουσιάζει μέχρι τώρα διψήφια μεγέθη ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων ισχυρότερων κρατήσεων μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων παρά μέσω διαδικτύου, σε αντίθεση με πέρυσι.

«Η Τουρκία επιστρέφει. Παρατηρούμε ικανοποιητικούς ρυθμούς κρατήσεων με διψήφια αύξηση για την καλοκαιρινή περίοδο σε σχέση με πέρυσι», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Songül Göktas-Rosati. «Οι κρατήσεις στα ταξιδιωτικά πρακτορεία είναι σήμερα περίπου 15% υψηλότερες από τις online, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι πελάτες ανέκτησαν την εμπιστοσύνη τους απέναντι στους πράκτορες. Πολλοί τακτικοί πελάτες και οικογένειες επιστρέφουν στην Τουρκία χάρη στην πολύ καλή σχέση ποιότητας – τιμής και στην εξαιρετική τουρκική φιλοξενία», εξήγησε.

Έχοντας ήδη αυξήσει τη χωρητικότητα κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, προσθέτει ακόμα περισσότερη. Από τον Μάιο, ο ταξιδιωτικός πράκτορας θα προσθέσει 25.000 θέσεις, κυρίως από το Ντίσελντορφ, την Κολωνία και τη Λειψία ιδιαίτερα με πτήσεις Condor. Η μητρική εταιρεία, Thomas Cook, έχει επεκτείνει επίσης τη χωρητικότητά της προς την Τουρκία, κυρίως με πτήσεις Condor με προορισμό την τουρκική Ριβιέρα.

Ο Der Touristik

Ο τουριστικός πράκτορας DER Touristik αναφέρει, επίσης, μια σαφή ανάκαμψη για την Τουρκία. «Είμαστε πιστοί στην Τουρκία, ωστόσο εκπλαγήκαμε από τον κατακλυσμό κρατήσεων από την αρχή του έτους», δήλωσε η René Herzog, διευθύνουσα σύμβουλος για την Κεντρική Ευρώπη.

Σε απάντηση προς τη μεγάλη ζήτηση, ο τρίτος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας της Γερμανίας πρόσθεσε περισσότερες αποκλειστικές πτήσεις προς Αττάλεια για αυτό το καλοκαίρι. Θα υπάρχουν πέντε επιπλέον εβδομαδιαίες πτήσεις στην Αττάλεια από το Ντίσελντορφ, το Αμβούργο και τη Λειψία.

Και άλλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες ανέφεραν ήδη ισχυρές κρατήσεις για την περιοχή. Η TUI δήλωσε ότι έχει 70% περισσότερες κρατήσεις και ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τη χωρητικότητα στις πτήσεις της από Γερμανία προς Αττάλεια κατά 100.000 θέσεις. Τόσο η Bentour όσο και η FTI βλέπουν επίσης ικανοποιητική ζήτηση για την Τουρκία επί του παρόντος.

Μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών, η Sun Express, ηγέτης της αγοράς στις γραμμές Γερμανίας – Τουρκίας, σκοπεύει να αυξήσει τη χωρητικότητά της κατά 20% αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Jens Bischof. Η κοινοπραξία Lufthansa – Turkish Airlines έχει ήδη αυξήσει τον αριθμό των επιβατών κατά 10% και τα έσοδα κατά 19% από πέρυσι.

Η Azur Air θα πραγματοποιεί καθημερινές πτήσεις προς την Αττάλεια και τη Μαγιόρκα από το Ντίσελντορφ και πολλές εβδομαδιαίες πτήσεις από το Ανόβερο, το Βερολίνο-Σόφελφελντ και το Μόναχο αυτό το καλοκαίρι, καθώς και πτήσεις προς την Χουργκάντα ​​στην Αίγυπτο και την Enfidha στην Τυνησία.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *