makedonia_thessaloniki

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Αυξήσεις “μαμούθ” ετοιμάζει η Fraport ;

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

“Άρχισαν τα όργανα” με την FRAPORT και την επικείμενη ανάληψη της λειτουργίας των αεροδρομίων, καθώς πληροφορίες και παρότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επίσημες γνωστοποιήσεις, η εταιρία διαρρέει ποσοστιαίες αυξήσεις  τριψήφιες, ακόμη και τετραψήφιες, σε σχέση με τα μισθώματα που καταβάλλουν οι ενοικιαστές χώρων στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Και βέβαια, εάν ο χώρος αφορά έναν παραδείγματος χάριν ταξιδιωτικό πράκτορα που διατηρεί γραφείο 6 τετραγωνικών μέτρων σε κάποιο αεροδρόμιο, καταβάλλοντας πράγματι ένα πολύ χαμηλό μίσθωμα κάποιων εκατοντάδων ευρώ, το πρόβλημα δεν είναι μεγάλο. Πλην όμως στα αεροδρόμια λειτουργούν εταιρίες handling, αεροπορικές εταιρίες, κ.ο.κ., οι οποίες χρειάζονται πολλά τετραγωνικά και αυξήσεις 600 ή και 1000% δεν είναι δυνατόν να επιβληθούν άπαξ από την μία στιγμή στην άλλη.

Είναι δε προφανές ότι τέτοιες αυξήσεις θα επηρεάσουν δραματικά το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων, το κόστος των παρεχομένων υπηρεσιών και εν τέλει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Τους τελευταίους μήνες οι επιτελείς της εταιρίας κατέγραψαν σε όλα τα αεροδρόμια τους χώρους που χρησιμοποιούν, αλλά και χρειάζονται από εδώ και πέρα οι χρήστες, χωρίς μέχρι στιγμής, όπως προαναφέρουμε να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για τις αυξήσεις.

Επιχειρήσεις που ενοικιάζουν χώρους στα αεροδρόμια, με εκπροσώπους των οποίων μίλησε το money-tourism.gr, εκφράζουν τις έντονες ανησυχίες τους για τις διαφαινόμενους προθέσεις της Fraport και τονίζουν ότι τέτοιες αυξήσεις και μάλιστα χωρίς οποιαδήποτε ανταποδοτικότητα στην παρούσα φάση, δεν πρέπει να υπάρξουν σε καμία περίπτωση.

Στην Καβάλα

Στο μεταξύ την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, ο κ. Alexander Zinell, CEO της Fraport Greece επισκέφθηκε την περιοχή της Καβάλας με στόχο την πραγματοποίηση εντατικών συναντήσεων με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι συναντήσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του εν εξελίξει διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία θα λειτουργήσει και θα αναπτύξει η Fraport Greece στη διάρκεια της 40ετούς παραχώρησης. Το αεροδρόμιο της Καβάλας εξυπηρετεί την περιοχή της Καβάλας, καθώς και την ευρύτερη Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις με τους κ.κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο, Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Μιχάλη Αμοιρίδη, εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης καθώς και τους κ.κ. Δήμητρα Τσανάκα, Δήμαρχο Καβάλας και Ευάγγελο Τσομπανόπουλο, Δήμαρχο Νέστου. Ο κ. Zinell συναντήθηκε επίσης με τους εργαζομένους της Fraport Greece που έχουν προσληφθεί για τη λειτουργία του αεροδρομίου της Καβάλας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, ο κ. Zinell παρουσίασε τον νέο αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Καβάλας, κ. Νικόλαο Δασκάλου. Οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν σε εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας, με τις δύο πλευρές να εκφράζουν την αισιοδοξία για την τουριστική και εμπορική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή μέσω της αναβάθμισης του αεροδρομίου και της συνεπαγόμενης μελλοντικής ανάπτυξής του η οποία θα αποτελέσει δυναμική κινητήρια δύναμη για την περιφέρεια.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων στην Καβάλα ο CEO της Fraport Greece κ. Alexander Zinell τόνισε: «Η Fraport Greece είναι εδώ για να δημιουργήσει συνέργειες και συνεργασίες με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις αρχές. Μοιραζόμαστε όλοι τους ίδιους στόχους για αύξηση της επιβατικής κίνησης και της ικανοποίησης των επιβατών και δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών για την περιοχή. Πιστεύουμε πολύ στις προοπτικές ανάπτυξης του αεροδρομίου Καβάλας, καθώς και των άλλων αεροδρομίων. Συνεπώς, έχουμε συγκεκριμένα σχέδια για την αναβάθμιση του κάθε αεροδρομίου. Εκτός από την προκαταβολική επένδυση των € 1,2 δισ. για τα 14 αεροδρόμια, θα επενδύσουμε  περίπου € 330 εκατομμύρια επιπλέον για την ανάπτυξή τους μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Έχουμε ήδη προσλάβει προσωπικό για τα αεροδρόμια και είμαστε επιχειρησιακά έτοιμοι να αναλάβουμε τη διαχείριση των 14 αεροδρομίων».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *