AirGuru: Το σύγχρονο Marketing Tool για την Ελληνική Φιλοξενία

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κύριο θέμα του Trip Advisor στα σχόλιά του αποτελεί πλέον η χρήση καθαριστών αέρα με φίλτρα HEPA στα ξενοδοχεία.

Η Expedia (Booking) εντάσσει το ίδιο ζήτημα στο στάνταρ ερωτηματολόγιο προς τους οικοδεσπότες, ενώ σε σχετική έρευνα το Conde Nast Traveller (εκδ. Ιανουαρίου 2021) βρίσκει ότι απασχολεί το 73% των ταξιδιωτών.

Πρέπει, λοιπόν, να γίνει αντιληπτό και στο ελληνικό Hospitality ότι η απολύμανση αέρα και η χρήση καθαριστών αέρα με φίλτρα HEPA δεν είναι απλώς ένα μέσο καθαριότητας, αλλά παροχή ουσιώδους υπηρεσίας με ισχυρή ζήτηση.

Το CDC των Η.Π.Α. από τις 10/5 του 2021 αναφέρει στις οδηγίες ότι η κύρια πηγή μετάδοσης είναι αερομεταφερόμενη (airborne transmission) και πολύ σπανίως (5 στις 10.000) μεταδίδεται από τις επιφάνειες, ενώ αποκαλεί τη σχολαστική μηχανική καθαριότητα “Hygiene Theater”, δηλαδή “Υποκρισία της Υγιεινής”.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις πρακτικές που υπαγορεύουν τα ξεπερασμένα υγειονομικά πρωτόκολλα στη χώρα μας και τις αντιλήψεις που επικρατούν από ορισμένους, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο η χρήση καθαριστών αέρα έχει γίνει συνείδηση και καθημερινή πρακτική.

Όσον αφορά την επιστημονική τεκμηρίωση της χρήσης τους εκεί τα πράγματα είναι πολύ φανερά. Το EPA (Environmental Protection Agency) και το CDC των Η.Π.Α. συστήνουν ΜΟΝΟ τη χρήση φορητών καθαριστών με φίλτρα HEPA για τον επαρκή εξαερισμό των κτιρίων, αφού αποδεικνύεται επιστημονικά η αποτελεσματικότητά τους. Αντίθετα, δεν παίρνουν αυτοί οι οργανισμοί καμία θέση για τους υπόλοιπους τρόπους (υπεριώδης ακτινοβολία, εκνέφωση), αφού εκεί δεν υπάρχει επαρκής επιστημονική απόδειξη, ενώ προειδοποιούν για τις αρνητικές επιπτώσεις (Όζον) που έχει η χρήση καθαριστών αέρα με ιονισμό.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις κατανάλωσης, σήμερα το 35-45% των νοικοκυριών και το 48-55% των επιχειρήσεων σε Η.Π.Α, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ρωσία και Κίνα χρησιμοποιούν καθαριστές αέρα. Στη Γερμανία τον Οκτώβριο του 2020 δόθηκε το ποσό των 500 εκατ. ευρώ από την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την αγορά και τον εξοπλισμό όλων των σχολικών και δημοσίων κτιρίων της χώρας, ενώ τον Φεβρουάριο του 2021 το Γερμανικό Υπουργείο Τουρισμού κατέστησε υποχρεωτική τη χρήση φορητών καθαριστών αέρα με φίλτρα HEPA για όλες τις δομές φιλοξενίας της χώρας.

Στις Η.Π.Α. η κυβέρνηση εξόπλισε με πάνω από 35.000 καθαριστές αέρα της Blue Air (Unilever Group), πρεσβείες και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο εξωτερικό.

O Φίλιπ Τσαν, υπεύθυνος ανάπτυξης του Butterfly Hospitality Group ( Page 8 Hotels κα) στη Μ. Βρετανία δηλώνει “Ο σημερινός ταξιδιώτης είναι ιδιαίτερα συνειδητοποιημένος και απαιτεί καθαρό περιβάλλον και ιδανική ποιότητα αέρα στον χώρο που φιλοξενείται. Η απόφασή μας να τοποθετήσουμε φορητούς καθαριστές αέρα με φίλτρα HEPA της Blue Air, εκτιμήθηκε σε τέτοιο βαθμό που και άνοδο στις κρατήσεις είδαμε, αλλά και σημαντική αναβάθμιση από την Trip Advisor”.

Το ίδιο ισχυρίζεται ο Μάικλ Γκάνστερ, γενικός διευθυντής Fairmont Πεκίνου ( Όμιλος Shangri-la), όπου η συνεργασία με την Blue Air προβάλλεται σαν κεντρικό θέμα στην ιστοσελίδα των κρατήσεων του ξενοδοχείου. “Η συνεργασία της Blue Air που μας εξασφαλίζει καθαρό αέρα σε όλο το ξενοδοχείο επέτρεψε στο Fairmont να καταλάβει την πρώτη θέση στα ξενοδοχεία υπερπολυτελείας στο Πεκίνο. Τα σχόλια των πελατών είναι πολύ θετικά, κάτι που αντανακλάται στην βαθμολογία του Trip Advisor αλλά και στις κρατήσεις”.

Οι φορητοί καθαριστές αέρα με φίλτρα HEPA λειτουργούν 24/7 με ανθρώπινη παρουσία, εξουδετερώνουν το 99,99% των παθογόνων (ιούς συμπεριλαμβανομένου του Covid-19, βακτήρια, οργανικές πτητικές ενώσεις), εναλλάσσουν τον αέρα πολλές φορές κάθε ώρα, κάτι που τα κεντρικά συστήματα κλιματισμού HVAC δεν μπορούν να παρέχουν. Παράλληλα, έχουν πολύ εύκολη χρήση, χαμηλή κατανάλωση ρεύματος και θορύβου καθώς επίσης πολύ χαμηλό κόστος κτήσης και συντήρησης.

Στην Ελλάδα η AirGuru διανέμει τα προϊόντα της BlueAir, Aeris, SmartAir και εξειδικεύεται αποκλειστικά και μόνο στα θέματα ποιότητας αέρα.

Περισσότερα για την Airguru και τα προϊόντα της μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της.

Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στο 2310 539 516, καθώς και στο [email protected].

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *