© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αλ. Βασιλικός: Ανησυχία από τη νέα φορολογία | Απογοήτευση από την ατολμία στη ρύθμιση της βραχυχρόνιας | VIDEO

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Την απογοήτευση της ξενοδοχίας για την  ατολμία με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την ρύθμιση της βραχυχρόνιας μίσθωσης, αλλά και την ανησυχία για τη νέα φορολογία στα ξενοδοχεία, μετέφερε εμφατικά ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός στην ετήσια γενική συνέλευση των μελών του Επιμελητηρίου, μιλώντας σε μια κατάμεστη αίθουσα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΞΕΕ, “…δεν μπορώ να μην μεταφέρω την ανησυχία που δημιουργεί η καινούργια φορολόγηση που επιβάλλεται στους επισκέπτες των Ελληνικών ξενοδοχείων. Είναι ξεκάθαρο πως η υπερφορολόγηση με ένα νέο τέλος διαμονής οριζόντιο και εθνικό βλάπτει την ανταγωνιστικότητα του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Ας μην ξεχνάμε πως η ζήτηση δεν είναι ανελαστική!”.

Και συνέχισε: “Δεν μπορώ να μην μεταφέρω επίσης την μεγάλη απογοήτευση του κλάδου για την εξαιρετικά αδύναμη νομοθετική πρωτοβουλία για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις. Παντού σε όλο τον κόσμο επιβεβαιώνεται αυτό που ζούμε και στην Ελλάδα”.

Αναφερόμενος στην υπουργό Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, και αφού της έπλεξε το εγκώμιο για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, ο Αλέξανδρος Βασιλικός, είπε: “Για να αποδώσω τα του Καίσαρα στον Καίσαρη οφείλω για τα δυο τελευταία (φόρο & ΒΜ) να πω πως η υπουργός και καταλαβαίνει και συμμερίζεται και υποστηρίζει τα αιτήματα μας. Υπουργέ είμαι υποχρεωμένος να σας μεταφέρω ως σύμβουλος την απογοήτευση του κλάδου”. Και κατέληξε: “Θα συνεχίσουμε να σας τροφοδοτούμε με τα απαραίτητα επιχειρήματα, μελέτες και θέσεις και να συνεργαζόμαστε μέχρι να επικρατήσει η κοινή λογική όπως εξάλλου συμβαίνει σε ολοένα και περισσότερες πόλεις και χώρες”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *