Αντώνης Καμπουράκης: Η Ρόδος έκανε βήματα μπροστά

ΓΝΩΜΗ

Tα τελευταία 4 χρόνια, παρά τις δυσκολίες, η Ρόδος έκανε βήματα μπροστά.

Ο τουρισμός μας ανεβαίνει, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και πετυχαίνοντας την επανάκαμψή του ακόμα και μετά την καταστροφική πυρκαγιά.

Ξεκολλήσαμε εμβληματικά έργα που βάλτωναν για χρόνια, όπως η αναγέννηση του Εθνικού Θεάτρου, η αναβάθμιση της Νέας Αγοράς, η νέα Προγραμματική Σύμβαση για τη Μεσαιωνική Πόλη. Συνολικά 200 μεγάλα και μικρά τεχνικά έργα αναβαθμίζουν την πόλη της Ρόδου και τα χωριά μας κάνοντας τους δρόμους τις πλατείες την ίδια μας τη ζωή καλύτερη.

Πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις συντήρησης σε τουλάχιστον 100 σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, σε όλο το νησί. Αναβαθμίσαμε όλους τους αθλητικούς χώρους μας και στηρίξαμε την πολιτιστική ζωή στην πόλη μας με εκδηλώσεις που έδωσαν λάμψη στο νησί μας. Στήσαμε ξανά στα πόδια του τον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (ΠΡΟΤΟΥΡ) για τη διεθνή προβολή του νησιού μας και πρωτοστατήσαμε στην υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας στον τομέα του Τουρισμού ώστε τα οφέλη να διαχέονται σε όλους.

Μειώσαμε γενναία τα δημοτικά τέλη για πολίτες και επιχειρήσεις, ενώ ψηφιοποιήσαμε μεγάλο μέρος των υπηρεσιών μας ώστε οι πολίτες να εξυπηρετούνται γρηγορότερα από ποτέ.

Στην πορεία αυτή ασφαλώς υπήρξαν και λάθη. Διορθώθηκαν όμως και πλέον έχουμε μπροστά μας ένα καθαρό ορίζοντα για μια νέα δημιουργική 5ετία. Με τον τουρισμό μας ακόμα πιο δυνατό. Την ολοκλήρωση των έργων που έχουν ξεκινήσει. Την ανάπλαση των λιμανιών Ρόδου και Καμείρου. Την ανάπλαση του κέντρου της Ρόδου. Έχουμε και την ομάδα και τις γνώσεις και την εμπειρία να το πετύχουμε.

Γι’ αυτό ζητάμε την ξανά την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας. Για να συνεχίσουμε μπροστά, καλύτερα!

Ο Αντώνης Β. Καμπουράκης είναι Δήμαρχος Ρόδου.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *