poeet
O πρόεδρος της ΠΟΕΕΤ κ. Γεώργιος Χότζογλου

Απάντηση της ΠΟΕΕΤ σε δημοσίευμα του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ και η ανταπάντηση

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Με αφορμή το ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΚΡΙΒΕΣ ρεπορτάζ του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, της 8ης Μαρτίου για το αίτημα που κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό,  την Παρασκευή 5/3/2021 στο αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Εργασίας, αίτημα, ώστε να κηρυχθεί η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ως γενικώς υποχρεωτική, η ΠΟΕΕΤ έστειλε την ακόλουθη απάντηση.

“ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΕΤ ΣΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΚΑΙ ΜΗ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟ side MONEY & TOURISM.

poeetΜε έκπληξη διαβάσαμε στο side σας δημοσίευση στις 8/3/2021, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρεται πως η ΠΟΕΕΤ συμφώνησε στα πλαίσια της μεσολάβησης στον ΟΜΕΔ να μην κηρυχθεί η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ως γενικώς υποχρεωτική και μάλιστα επικαλείστε ασφαλείς πληροφορίες(;)

Σας δηλώνουμε λοιπόν πως το συγκεκριμένο δημοσίευμα προσβάλλει την συνδικαλιστική μας ιδιότητα και οντότητα αφού ο ρόλος των συνδικάτων είναι να διεκδικούν καλύτερους όρους αμοιβής και εργασίας για τους εργαζόμενους.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν δηλώνουμε:

ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΜΕ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ Η Κ.Σ.Σ.Ε. ΓΕΝΙΚΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ

Το ότι δεν μπήκε ο όρος στην σύμβαση οφείλεται καθαρά στην εργοδοτική πλευρά που δεν συναινεί να αποτυπωθεί, φανερώνοντας για άλλη μια φορά ποιος θέλει την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στον κλάδο! Επομένως δεν υπάρχει στη σύμβαση η «από κοινού» αίτηση κήρυξης της Κ.Σ.Σ.Ε. ως γενικώς υποχρεωτικής αλλά το δικαίωμα μονομερούς προσφυγής στις αρμόδιες υπηρεσίες υφίσταται όπως ορίζει ο νόμος.

Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί το νόμιμο δικαίωμα μας να ζητήσουμε, να διεκδικήσουμε, να αγωνιστούμε για να κηρυχθεί η Κ.Σ.Σ.Ε.. γενικώς υποχρεωτική.

Τέλος σας ενημερώνουμε πως η ΠΟΕΕΤ δεν εκτοξεύει απειλές ……..σας το λέμε ξεκάθαρα.

ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ 500 και 600 ευρώ.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας θα ζητήσουμε από τον ΟΜΕΔ τα πρακτικά της μεσολάβησης ώστε οι «ασφαλείς» πληροφορίες που έχετε (από ΠΟΞ μεριά) να διαψευστούν.
ΥΓ: Επιθυμούμε τη δημοσίευση του παρόντος στο ………κατά τα άλλα έγκυρο site σας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΤΖΟΓΛΟΥ          ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΚΟΣ”.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

 1. Η συμφωνία που υπέγραψαν ΠΟΕΤΤ και ΠΟΞ, ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ, όπως προηγούμενες, την συμφωνία των δύο πλευρών να προβούν από κοινού στις ενέργειες για την κήρυξή της ως γενικώς υποχρεωτικής.
 2. Από την στιγμή που οι δύο πλευρές υπέγραψαν, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ.
 3. Αν κάποια πλευρά δεν συμφωνούσε, όπως π.χ. η ΠΟΞ στο θέμα της μείωσης μισθών, ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ και να επιλέξουν το επόμενο βήμα της διαδικασίας. Αν λοιπόν η ΠΟΕΕΤ δεν συμφώνησε με τα παραπάνω, τότε γιατί υπέγραψε την σύμβαση;
 4. Κάθε πλευρά σε κάθε διαπραγμάτευση και ειδικά σε εργασιακά ζητήματα, βάζει τα αιτήματά της. Άλλα γίνονται δεκτά και άλλα όχι. Όσα δεν γίνονται δεκτά, εφόσον δεν περιλαμβάνονται στην ΣΣΕ, σημαίνει ότι συμφωνήθηκαν, είτε από τον διάλογο των δύο πλευρών, είτε από τον μεσολαβητή.
 5. Πουθενά στο ρεπορτάζ δεν υπάρχει αναφορά για παραίτηση δικαιώματος.
 6. Τα περί “ανυπόγραφου” και “θλιβερού” δεν χρήζουν οποιασδήποτε απαντήσεως. Ειδικά δε για το ανυπόγραφο κ. Γιώργο Χότζογλου, σας υπενθυμίζω ότι γνωρίζετε και ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ την ταυτότητα του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, καθώς είχατε αποδεχθεί και πρόταση για συμμετοχή σας σε εκπομπή μας. Σωστά;
 7. Συνημμένη αν και “αχρείαστη” η προηγούμενη ΣΣΕ που αναφέρει στο άρθρο 7, την υποχρεωτικότητα ρητά.
 8. Γιατί λέτε σε εμάς ότι δεν θα δουλέψετε “500 και 600 ευρώ” ειλικρινά δεν το καταλαβαίνουμε. Δεν έχουμε ξενοδοχεία…
 9. sse
  Η συμφωνία για υποχρεωτικότητα στην προηγούμενη σύμβαση

  Το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 26 χρόνια και εγώ προσωπικά πολύ περισσότερα, παρακολουθούμε και δημοσιεύουμε απολύτως τα δρώμενα στον Τουρισμό και της ΠΟΕΕΤ βεβαίως, όπως οφείλουμε, σύμφωνα με όσα πρεσβεύουμε, με απόλυτο σεβασμό στην δεοντολογία. Αυτό δείχνουν και τα πολλά βραβεία με τα οποία έχουμε τιμηθεί, οι τιμητικές αναφορές και η αναγνωσιμότητά μας, που είναι η υψηλότερη στον κλάδο και όχι μόνο.

 10.  Ζητήστε ότι θέλετε από τον ΟΜΕΔ. Η υπογεγραμμένη ΣΣΕ τα αναφέρει όλα.Σε συνδικαλιστικά παιχνίδια δεν μπαίνουμε καθώς δεν μας αφορούν.Αυτά τα αφήνουμε σε αυτούς που έχουν τις ευθύνες των υπογραφών τους.
 11. Το “κατά τα άλλα έγκυρο site σας”, με μπέρδεψε ομολογώ.

Κωνσταντίνος Στ. Δεριζιώτης.

 

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *