money tourism copyright photo
money tourism copyright photo

Χ. Θεοχάρης: Έτσι θα ανοίξει η χώρα στον Τουρισμό | Οι αλλαγές στα πρωτόκολλα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Εκτενή αναφορά στο σχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού και της Κυβέρνησης για το ασφαλές άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού το 2021 έκανε στη Βουλή ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Γιώργου Φραγγίδη.

«Ο στόχος του σχεδίου μας είναι να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία που θα υπάρξει -εφόσον η πανδημία μάς το επιτρέψει» επισήμανε κατ’ αρχάς ο κ. Θεοχάρης. Και συνέχισε τονίζοντας ότι «η Κυβέρνηση έχει αποδείξει από την πρώτη ημέρα της πανδημίας ότι θέτει την υγεία των πολιτών σε πρώτη προτεραιότητα. Γι’ αυτό και το σχέδιο επανεκκίνησης για τον Ελληνικό Τουρισμό προβλέπει ότι:

  1. Προκειμένου να έρθει κάποιος στη χώρα μας πρέπει είτε να είναι εμβολιασμένος ή να έχει αναρρώσει από την ασθένεια COVID-19 ή να έχει αρνητικό τεστ. Είμαστε η πρώτη χώρα, από τις 12 Ιανουαρίου, που το πρότεινε αυτό με την επιστολή του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ευρώπη και τώρα η Ευρώπη σταδιακά προχωρά προς αυτήν την κατεύθυνση.
  2. Μετά από την άφιξή του, ο επισκέπτης θα υποβληθεί σε δειγματοληπτικό, στοχευμένο έλεγχο στο αεροδρόμιο, με το καινοτόμο σύστημα «EVA».
  3. Τώρα πλέον έχουμε τα rapid test και μπορούμε να τα εφαρμόζουμε συνεχώς.
  4. Υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας, όπου τα κρούσματα θα μπορέσουν να απομονωθούν αυτόματα.
  5. Έχουμε στη διάθεσή μας τα υπάρχοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, αυτά που ισχύουν σήμερα. Ξέρουν οι επιχειρήσεις τι πρωτόκολλα έχουν να εφαρμόσουν. Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε βελτιώσεις, ώστε με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει από πέρσι να τα καταφέρουμε πολύ καλύτερα φέτος».

Σημειώνεται ότι τις μικρές αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα, επί τα βελτίω με βάση την περυσινή εμπειρία, προανήγγειλε στις 12 Φεβρουαρίου με αποκλειστικό ρεπορτάζ του το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.

ksd PRIMAGEL
adv

Ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε επίσης ότι η Κυβέρνηση υλοποιεί ένα σχέδιο στήριξης, πρωτοφανούς μεγέθους, με ένα κονδύλι 24 δισ. ευρώ για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Αφορμής δοθείσης, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι «το σχέδιό μας έχει αρχή, μέση και τέλος και υλοποιείται, δεν είναι στα χαρτιά. Το ίδιο ίσχυε και πέρσι, όταν εμείς υλοποιούσαμε το σχέδιό μας και εσείς μας εγκαλούσατε ότι δεν είχαμε σχέδιο. Εμείς όμως τελικά ανοίξαμε τον Ελληνικό Τουρισμό. Και όταν μας λέγατε ότι θέταμε σε κίνδυνο τη χώρα μας, εμείς την προστατεύαμε. Προστατεύαμε τους φιλοξενούμενούς μας, κι αυτό αναγνωρίστηκε από όλο τον κόσμο».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Θεοχάρης επισήμανε με ιδιαίτερη έμφαση ότι «η χώρα μας, ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, παίρνει πρωτοβουλίες στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εγώ παίρνω πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού αλλά και του WTTC. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος οργανισμός χαιρέτησε την παρουσίαση του σχεδίου μας για το άνοιγμα και μας ζητάει να το παρουσιάσουμε ως μοντέλο για το πώς θα ανοίξουν και οι υπόλοιπες χώρες. Αυτό σημαίνει ότι η προσπάθειά μας αναγνωρίζεται στο εξωτερικό περισσότερο από ό,τι στο εσωτερικό. Είναι μια επιτυχία του ελληνικού λαού και εμείς θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να σημειώνει αυτού του είδους τις επιτυχίες».

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *