Διακοπές in house επέλεξαν πέρυσι οι Γερμανοί

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με αυξημένη τη μέση κατά κεφαλή δαπάνη και τις ημέρες των διακοπών, οι Γερμανοί τουρίστες, πέρυσι, επέλεξαν την ασφάλεια του… σπιτιού τους και τη γειτονική Αυστρία, σε αντίθεση με την Τουρκία και την Ισπανία, όπως προκύπτει στην 33η ετήσια, τουριστική ανάλυση του οργανισμού Stiftung für Zukunftsfragen.

Οι προοπτικές για το τρέχον έτος είναι επίσης πολύ θετικές, σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή του Ινστιτούτου, Dr Ulrich Reinhardt, με το 44% των Γερμανών, ήδη, να προγραμματίζουν τις διακοπές τους, έναντι του 42% την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Συνολικά, το 57% των Γερμανών πραγματοποίησε πέρυσι κύριες διακοπές τουλάχιστον πέντε ημερών, σε σύγκριση με το 54% το 2015, ενώ περισσότεροι από ένας στους τρεις ταξιδιώτες πραγματοποίησαν δύο ή περισσότερα ταξίδια. Ο μέσος αριθμός των ημερών αυξήθηκε σε 12,9 από 12,6 ημέρες το 2015 και το χαμηλό 12,1 του 2014, ενώ η μέση κατά κεφαλή δαπάνη αυξήθηκε σε € 1.166 από € 1.109 το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 4.000 ατόμων (τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο).

Η Γερμανία παρέμεινε μακράν ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Γερμανούς, πέρυσι, με δύο ποσοστιαίες μονάδες αύξηση και ποσοστό 34,2%, και κορυφαία επιλογή το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, που, όμως, εμφάνισε μικρότερο ποσοστό (6,9% από 7,9%). Αντίθετα, αύξηση στη ζήτηση εμφάνισε η Βαυαρία, με ποσοστό 6,9% από 6,4%, ενώ το ίδιο συνέβη και για το βόρειο παράκτιο διαμέρισμα του Σλέσβιχ-Χολστάιν, (6,1% από 5,1%).

Η Ισπανία παρέμεινε ο κυρίαρχος προορισμός διακοπών για τους Γερμανούς στο εξωτερικό πέρυσι, με ποσοστό 14,1% επί του συνόλου των κύριων διακοπών, αν και το ποσοστό αυτό ήταν μειωμένο κατά 0,1%. Πτώση σημειώθηκε στη ζήτηση για την Ιταλία, με το ποσοστό της να διαμορφώνεται στο 7,9% από 8,8% το προηγούμενο έτος, ενώ η Τουρκία υποχώρησε κατά 4,4%, στο 1,6%.

Ο κύριος νικητής ήταν η Αυστρία, η οποία βελτιώθηκε κατά 0,6 ποσοστιαίες μονάδες στο 4,4%, ενώ ανάπτυξη καταγράφηκε για την Κροατία και τη Σκανδιναβία.

Τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων παρέμειναν σε σταθερά επίπεδα πέρυσι με μόλις πάνω από το 11% των Γερμανών να επιλέγουν έναν υπερπόντιο προορισμό για τις κύριες διακοπές τους, με πρώτη επιλογή τη Βόρεια Αμερική (3,1%).

Οι προοπτικές για το τρέχον έτος είναι επίσης πολύ θετικές, με κύριους παράγοντες, σύμφωνα με τον Reinhardt, τη σταθερή οικονομία, τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας, το ισχυρό ευρώ και τα χαμηλά επιτόκια.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *