Δωρεάν οι μετακινήσεις για τους τουρίστες στη Λουκέρνη

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δωρεάν εισιτήρια για τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα παρέχονται σε όλους τους επισκέπτες ξενοδοχείων στη Λουκέρνη της Ελβετίας από τον Ιανουάριο του 2017. Μοναδική προϋπόθεση για τη δωρεάν παροχή είναι οι επισκέπτες να μένουν στην πόλη και να πληρώνουν τους τουριστικούς φόρους.

Ο στόχος είναι η προσφορά μιας βιώσιμης προστιθέμενης αξίας στους τουρίστες, αλλά και οι μετακινήσεις μέσα στην πόλη με έναν πιο άνετο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Όλοι οι τουρίστες που θα διαμένουν σε ξενοδοχεία της Λουκέρνης θα λαμβάνουν ένα δωρεάν εισιτήριο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με το οποίο θα μπορούν να μετακινούνται με λεωφορείο και τρένο στο πλαίσιο της ζώνης 10 στη 2η θέση.

lucerne-switzerlandΤο νέο εισιτήριο “Lucerne Hotel”, που παρέχεται από τον τουριστικό φορέα της πόλης και το δίκτυο ναύλων Passepartout, θα χρηματοδοτηθεί από τους φόρους που καταβάλλονται από κάθε τουρίστα, οπότε ουσιαστικά θα πληρώνεται από τον ίδιο. Κάθε επισκέπτης θα παραλαμβάνει ένα προσωπικό μη μεταβιβάσιμο εισιτήριο κατά την ολοκλήρωση του check-in στο ξενοδοχείο του.

Η παροχή δωρεάν εισιτήριων για τα μέσα μαζικής μεταφοράς εφαρμόζεται ήδη και σε άλλους προορισμούς στην Ελβετία, όπου οι πελάτες αλλά και οι επαγγελματίες του τουρισμού, γενικά, τη θεωρούν ως ένα επιτυχημένο βήμα.

Εκτός από τους τουρίστες αναψυχής, οι τοπικοί φορείς σχεδιάζουν να επεκτείνουν τη δωρεάν παροχή και στους επισκέπτες του συνεδριακού τουρισμού. Ο στόχος είναι να αναβαθμιστεί η θέση της πόλης, όχι μόνο ως προορισμού διακοπών, αλλά και ως χώρου συνάντησης για Ελβετούς και ξένους επιχειρηματίες.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *