thomas cook

Η Ελλάδα σημείο αναφοράς για τον Thomas Cook

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με την Ελλάδα, την Τουρκία και την Ισπανία να συνιστούν τους τρεις κορυφαίους προορισμούς του 2018 για τον Thomas Cook, ο Γερμανός ταξιδιωτικός πράκτορας καταγράφει αύξηση 4% στις κρατήσεις. Πολύ μεγαλύτερη, σε διψήφιο ποσοστό, είναι η αύξηση που καταγράφουν οι κρατήσεις στα δικά του ξενοδοχεία, ενώ εντυπωσιακή είναι η ζήτηση που παρατηρείται για τις νέες εξατομικευμένες υπηρεσίες που προσφέρει.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας της Γερμανίας παρουσιάζει παράλληλα αύξηση των κρατήσεων για την Αίγυπτο, την Τυνησία και το Μαρόκο, με τα δικά του ξενοδοχεία να σημειώνουν άνοδο των κρατήσεων κατά 25%, ενώ μεγάλη ζήτηση παρατηρείται για τις πρόσφατες καινοτομίες που λάνσαρε. Για παράδειγμα, το 16% των ατόμων που ήρθαν σε επαφή με τον όμιλο πραγματοποίησαν κράτηση με την προσφορά «My Room», ενώ το 90% από τις ξαπλώστρες στα 50 ξενοδοχεία της εταιρίας «κλείστηκαν» από το Πάσχα, μέσω της προσφοράς «My Sunbed».

«Αυτό δείχνει σαφώς ότι η στρατηγική μας να θέτουμε τις επιθυμίες των πελατών στο κέντρο της ανάπτυξης των προϊόντων είναι η πλέον ενδεδειγμένη», δήλωσε η Stefanie Berk, επικεφαλής της εταιρίας για την Κεντρική Ευρώπη & Ανατολή, στην παρουσίαση του χειμερινού προγράμματος στη Ρόδο. Και πρόσθεσε: «Η στρατηγική μας να επικεντρωνόμαστε σε επιλεγμένα ακίνητα και στην παροχή υψηλής ποιότητας, ενώ διευρύνουμε το χαρτοφυλάκιο των δικών μας ξενοδοχείων δείχνει να μας ανταμείβει πλήρως».

Μια νέα υπηρεσία είναι η «Sunny Heart Package», η οποία δίνει τη δυνατότητα στον Thomas Cook να διαχειριστεί τις κρατήσεις που αφορούν μόνο ξενοδοχεία, ως πακέτα διακοπών, ακόμη και αν οι πελάτες κλείσουν ξεχωριστά τις πτήσεις τους. Η κράτηση του ξενοδοχείου θα συνδυαστεί με πρόσθετα προϊόντα, όπως υπηρεσίες στον προορισμό, προκειμένου το διαμορφούμενο πακέτο διακοπών που να καλύπτεται από τον νέο νόμο για τις ταξιδιωτικές υπηρεσίες που θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου.

Για το χειμερινό πρόγραμμα 2018/19 μικρών και μεσαίων αποστάσεων, ο Thomas Cook προσφέρει «το μεγαλύτερο πρόγραμμα πτήσεων όλων των εποχών», όπως δήλωσε ο Sascha Büsseler, Διευθυντής Παραγωγής & Προϊόντων. Ο Thomas Cook θα έχει 50% περισσότερη χωρητικότητα στις πτήσεις της Condor, μεταξύ των οποίων προς Αττάλεια και Πάλμα, ενώ έχει προσθέσει νέα ξενοδοχεία στα Κανάρια Νησιά, την Αίγυπτο, την Τυνησία και το Μαρόκο μαζί με την Costa de la Luz της Ισπανίας, ως νέο χειμερινό προορισμό. Οι τιμές θα είναι σταθερές για τα Κανάρια Νησιά, την Αίγυπτο και την Τουρκία.

Το πρόγραμμα μακρινών αποστάσεων έχει ενισχυθεί με 47 νέα ξενοδοχεία σε διάφορους προορισμούς και περισσότερες πτήσεις, κυρίως με την Condor, στην Καραϊβική. Οι διακοπές στην Καραϊβική θα είναι ελαφρώς φθηνότερες, σε αντίθεση με την Ταϊλάνδη και τις Μαλδίβες που θα είναι ακριβότερες.

Ακόμα, παρατηρείται αρκετά καλή ζήτηση για ταξίδια πολυτελείας. Οι κρατήσεις για τα επώνυμα brands της εταιρίας, όπως ο Thomas Cook Signature και ο Thomas Cook Signature Finest Selection, είναι «αρκετά πιο μπροστά από τον μέσο όρο». Περισσότερα πολυτελή ξενοδοχεία στα Η.Α.Ε., στη Σρι Λάνκα και στον Αγ. Μαυρίκιο προστέθηκαν στο πρόγραμμα της επικείμενης χειμερινής περιόδου.

Ο Thomas Cook επικεντρώνεται, επίσης, σε δύο ακόμα αναπτυσσόμενα group, τους millennials και τους άνω των 50. Έτσι, ανταποκρινόμενη στη νέα τάση που θέλει τους επισκέπτες να αισθάνονται «σαν στο σπίτι τους», όταν βρίσκονται σε διακοπές, η εταιρία μόλις άνοιξε το πρώτο Cook’s Club στην Κρήτη, προσφέροντας ανέξοδες διακοπές σε ένα κομψό θέρετρο.

Για το πολύ διαφορετικό group των παραθεριστών άνω των 60 ετών, ο ταξιδιωτικός πράκτορας προσφέρει 63 ξενοδοχεία στην Τουρκία για διακοπές μακράς διάρκειας, που αναζητούν χειμωνιάτικο ήλιο, και μεγάλο αριθμό ομαδικών εκδρομών με τον στενό συνεργάτη του Tour Vital, για πελάτες που ενδιαφέρονται για πολιτιστικές διακοπές.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *