espa

Ένταξη 520 νέων επιχειρηματικών σχεδίων στη δράση «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων» του ΕΠΑνΕΚ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΦΟΡΕΙΣ

Την ένταξη 520 νέων επιχειρηματικών σχεδίων στη δράση «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ), ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.  

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την 11η τροποποίηση της σχετικής απόφασης, εντάσσονται 520 νέα επιχειρηματικά σχέδια, με τη συνολική δημόσια δαπάνη να ανέρχεται σε 38.479.145 ευρώ.

Με τις νέες αυτές εντάξεις, ακόμη περισσότερες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις αναμένεται να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερική και την εξωτερική αγορά, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού τους, καθώς και στην πιστοποίηση των προϊόντων τους ή/και των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.

Τα συνολικά ενταγμένα επιχειρηματικά σχέδιαστη συγκεκριμένη δράση ανέρχονται πλέον στα 4.944συνολικού προϋπολογισμού 350.242.557 ευρώ.

ksd ΕΠΑνΕΚ
adv

O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων μέσα από την εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του ΕΠΑνΕΚ δίνει τη μάχη στο πλάι των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων για να κρατηθούν όρθιες σε αυτές τις κρίσιμες ώρες. Δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο πόρο για να κρατήσουμε τις θέσεις εργασίας και τις επιχειρήσεις ανοιχτές».

Ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννης Τσακίρης, δήλωσε:

«Οι εντάξεις ακόμη περισσότερων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων με ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια καταδεικνύουν τη δυναμική της ελληνικής επιχειρηματικότητας και είναι ένα γεγονός που μας γεμίζει ελπίδα για τη γρήγορη ανάκαμψη μετά την πανδημία. Παράλληλα, η αξιολόγηση και η ένταξη επενδυτικών σχεδίων στη δράση «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων» του ΕΠΑνΕΚ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, προκειμένου όλο και περισσότερες επιχειρήσεις να μπορέσουν να επωφεληθούν από τις άμεσες ενισχύσεις του προγράμματος».

Η δράση συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *