© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Επιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Μύκονο και Ξυλόκαστρο

ΜΟΝΕΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

Δύο νέες αποφάσεις για υπαγωγή ισάριθμων επενδύσεων σε ξενοδοχεία, στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων και ενίσχυση με επιχορηγήσεις, εξέδωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Τα νέα ξενοδοχεία θα γίνουν σε Αθήνα και Σύβοτα.

Οι εγκρίσεις με τις επιχορηγήσεις και οι αντίστοιχες αποφάσεις είναι οι πλέον πρόσφατες και όχι των … προηγούμενων ετών ή αρκετών μηνών και δημοσιεύονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.

Πιο αναλυτικά υπογράφηκε η υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «MYKONOS LUXURY HOTELS ΑΕ» (Υπό Σύσταση) στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016 (Ε ́ κύκλος), όπως ισχύει, που αναφέρεται στην «ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας, κατηγορίας 5*, δυναμικότητας 65
δωματίων / 195 κλινών» (ΚΑΔ κύριου κλάδου δραστηριότητας: 55.10, Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα), στην θέση “ΡΑΧΕΣ”, της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Μεράς, της Δημοτικής Ενότητας Μυκόνου, του Δήμου Μυκόνου, της Περιφερειακής Ενότητας Μυκόνου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 8.243.550,00 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 8.243.550,00 ευρώ.

Στο επενδυτικό σχέδιο χορηγείται ενίσχυση  με τη μορφή της ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ, συνολικού ύψους 2.308.194,00 €, ενώ οι νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της επένδυσης ανέρχονται σε 43,00 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.).

Στο Ξυλόκαστρο

Ακόμη, υπογράφηκε η υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «ΑΛΘΕΑ ΡΙΖΟΡΤ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με δ.τ. «ΑΛΘΕΑ ΡΙΖΟΡΤ» στο καθεστώς ενίσχυσης της
Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016 (Ε ́ κύκλος), όπως ισχύει,  που αναφέρεται στην «ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας, κατηγορίας 4*, δυναμικότητας 36 δωματίων – 98 κλινών», (ΚΑΔ κύριου κλάδου δραστηριότητας: 55.10, Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα), στην θέση “Ανω Λουτρό”, της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης, του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, της Περιφέρειας Πελοπονήσσου, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 3.373.360,10 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 3.373.360,10 ευρώ.

Στο επενδυτικό σχέδιο χορηγείται ενίσχυση με τη μορφή της ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ, συνολικού ύψους 1.853.848,05 €, ενώ οι νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της επένδυσης ανέρχονται σε 11,75 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.).

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *