ΕΡΕΥΝΑ: Η Αθήνα στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Αθήνα κατατάσσεται στη λίστα που συνέταξε η VisaGuide.World με τους δέκα κορυφαίους, ευρωπαϊκούς προορισμούς, που επέλεξαν να επισκεφθούν οι Αμερικανοί ταξιδιώτες το 2023.

Η Ευρώπη είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς μεταξύ των Αμερικανών ταξιδιωτών, προσελκύοντας περίπου το 55%, γεγονός που καθιστά τη Γηραιά ήπειρο σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς.

Το Λονδίνο κέρδισε το “στέμμα” του κορυφαίου, ευρωπαϊκού προορισμού για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες το 2023, με το Παρίσι να ακολουθεί στη δεύτερη θέση, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το Δουβλίνο, η Ρώμη και το Ρέικιαβικ, σύμφωνα με τον κορυφαίο ιστότοπο για πληροφορίες σχετικά με τις βίζες.

Η ελληνική πρωτεύουσα βρέθηκε λίγο πιο χαμηλά στην κατάταξη στην όγδοη θέση.

Μετά τη δραστική μείωση του αριθμού των Αμερικανών επισκεπτών στην Ευρώπη το 2021 λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν για τον κορωνοϊό, οι αριθμοί, μετά την άρση των περιορισμών, ανέκαμψαν δυναμικά το 2022, καταγράφοντας εντυπωσιακή αύξηση 600%. Η θετική τάση συνεχίστηκε και το 2023, με την Ευρώπη να υποδέχεται εκατομμύρια ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ.

Επταήμερα ταξίδια πραγματοποιούν οι Αμερικανοί στην Ευρώπη

Η πλειονότητα των Αμερικανών ταξιδιωτών, περίπου το 80%, που ταξίδεψαν πέρυσι στην Ευρώπη είχαν προγραμματίσει ταξίδια διάρκειας περίπου επτά ημερών. Ένα μικρότερο ποσοστό, περίπου 11%, προγραμμάτισαν διακοπές στην Ευρώπη για οκτώ ή περισσότερες ημέρες.

Ο Απρίλιος του 2023 ήταν ένας από τους μήνες κατά τους οποίους μεγάλος αριθμός Αμερικανών επέλεξαν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, καθιστώντας την τελευταία τον πιο περιζήτητο προορισμό.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι τον Απρίλιο του 2023, το 30% του συνόλου των Αμερικανών που ταξίδεψαν στο εξωτερικό επέλεξαν την Ευρώπη ως προορισμό. Ωστόσο, κατά τη σύγκριση των αριθμών με τον Απρίλιο του 2019, καταγράφηκε αύξηση μόνο κατά 13% στις πτήσεις των Αμερικανών ταξιδιωτών προς την Ευρώπη.

“Αρωμα” πολιτισμού οι επισκέψεις στην Αθήνα 

Ο σκοπός των ταξιδιών των Αμερικανών στην Ευρώπη ποικίλλει ανάλογα με τις ατομικές προτιμήσεις και τις εποχές του έτους. Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες που φθάνουν στην Ευρώπη για ταξιδιωτικούς σκοπούς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού προτιμούν κυρίως να επισκέπτονται πολιτιστικές πρωτεύουσες όπως το Παρίσι, η Ρώμη και η Αθήνα, μεταξύ άλλων, εντρυφώντας στην πλούσια ιστορία, την τέχνη και τις γαστρονομικές απολαύσεις που έχουν να προσφέρουν αυτές οι πόλεις.

Από την άλλη πλευρά, κατά τους ψυχρούς μήνες, μια αυξανόμενη τάση μεταξύ των Αμερικανών τουριστών είναι να αναζητούν ευρωπαϊκούς προορισμούς, γνωστούς για τη γιορτινή ατμόσφαιρα και τις χειμερινές τους δραστηριότητες.

Ευρωπαϊκές πόλεις όπως η Βιέννη, με τις μαγευτικές χριστουγεννιάτικες αγορές και την κλασική μουσική παράδοση, και οι γραφικές ελβετικές Άλπεις, που προσφέρουν σκι παγκόσμιας κλάσης, γίνονται περιζήτητες  για τους ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής Έργου της VisaGuide.World, Lum Kamishi, είπε: “Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί συνεχίζουν να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες όλων των ταξιδιωτών. Με πολυάριθμα μουσεία, αξιοθέατα και δραστηριότητες που ανταποκρίνονται σε διαφορετικές προτιμήσεις, η Ευρώπη είναι το ιδανικό μέρος για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες. Αναμένουμε να δούμε αυξημένη δημοτικότητα και κατά τη διάρκεια του 2024”.

Οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί προορισμοί για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες το 2023 

1. Λονδίνο, Αγγλία
2. Παρίσι, Γαλλία
3. Δουβλίνο, Ιρλανδία
4. Ρώμη, Ιταλία
5. Ρέικιαβικ, Ισλανδία
6. Εδιμβούργο, Σκωτία
7. Αθήνα, Ελλάδα
8. Άμστερνταμ, Ολλανδία
9. Λισαβόνα, Πορτογαλία
10. Μιλάνο, Ιταλία

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *