ΕΡΕΥΝΑ: Αυξημένες οι τιμές των πολυτελών ξενοδοχείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΜΕΛΕΤΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Με τη διατήρηση της Ελλάδας στην κορυφή των τουριστικών brands παγκοσμίως και τη χώρα να εμφανίζει νέα ρεκόρ στον τουρισμό το 2023, οι τιμές των πεντάστερων ξενοδοχείων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη κατά το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους κατέγραψαν νέες αυξήσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα της διεθνούς εταιρίας συμβούλων ακινήτων Cushman & Wakefield, ο δείκτης των εσόδων ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR) στα πολυτελή ξενοδοχεία των δύο πόλεων  σημείωσε σημαντική αύξηση πάνω από 25%, το δεύτερο μισό του 2023, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2022.

Οι μέσες ημερήσιες τιμές (ADR) στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη έφτασαν τα 260 ευρώ και 150 ευρώ, αντίστοιχα, ενώ οι πληρότητες κυμάνθηκαν μεταξύ 60% και 70%.

Σύμφωνα με την έρευνα, για τα εποχικά, πεντάστερα ξενοδοχεία, στην Κέρκυρα, την Κρήτη και τη Ρόδο, τα προκαταρκτικά αποτελέσματα έδειξαν ότι η μέση πληρότητα τη θερινή περίοδο υπερέβη ελαφρώς το 75%, ενώ ο δείκτης ADR διαμορφώθηκαν γύρω στα 250 ευρώ, δηλαδή περίπου 8% υψηλότερες, σε σχέση με το 2022.

Όπως αναφέρεται, η Ελλάδα συνεχίζει να αναδεικνύεται σε κορυφαία επιλογή για πολυτελή καταλύματα και υψηλού επιπέδου εμπειρίες Φιλοξενίας, με τις μελλοντικές προοπτικές για τον κλάδο της φιλοξενίας να εμφανίζονται ελπιδοφόρες, με νέες ευκαιρίες για επέκταση και ανάπτυξη στον ορίζοντα.

Από τα στοιχεία της μελέτης της CW Proprius, αποδεικνύεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εγκεκριμένων τουριστικών έργων αφορά την κατηγορία των 5άστερων ξενοδοχείων, με συνολικά 23 επενδύσεις, και ακολουθούν με 6 projects η κάθε μία οι κατηγορίες των ξενοδοχείων 4 και 3 αστέρων.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *