©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΡΕΥΝΑ: Δεν κάνουν… εκπτώσεις στις διακοπές οι Βρετανοί | Περικόπτουν άλλες δαπάνες για να εξασφαλίσουν τις διακοπές τους

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι διακοπές βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις πιο σημαντικές ανάγκες, για τις οποίες οι Βρετανοί καταναλωτές σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν δαπάνες το 2023, περιορίζοντας, σε πολλές περιπτώσεις, άλλες προαιρετικές δαπάνες, σύμφωνα με νέα έρευνα της easyJet.

Πάνω από τα δύο τρίτα (66%) των συμμετεχόντων στην έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε αυτόν τον μήνα σε δείγμα 2.000 Βρετανών καταναλωτών, δήλωσαν ότι η πραγματοποίηση διακοπών είναι η πιο σημαντική ανάγκη γι’ αυτούς.

Το 64% των Βρετανών σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό το 2023. Σχεδόν τα τρία τέταρτα (70%) συμφώνησαν ότι θα δώσουν προτεραιότητα στις δαπάνες για διακοπές, έναντι άλλων δαπανών στον ετήσιο προϋπολογισμό τους και το 75% είπε ότι οι διακοπές αποτελούν από τα πιο σημαντικά σχέδιά τους για το επόμενο έτος.

Οι Βρετανοί καταναλωτές εμφανίζονται διατεθειμένοι να περικόψουν άλλες διακριτικές δαπάνες, όπως φαγητό έξω (46%) ή αγορά καινούργιων ρούχων (40%), αλλά και μεγάλες αγορές, όπως είναι αυτή του νέου αυτοκινήτου ή η ανακαίνιση σπιτιού (33%), για να δώσουν προτεραιότητα στις διακοπές τους.

Low cost αερομεταφορείς και ταξίδια κοντινών αποστάσεων

Οι καταναλωτές στο Ην. Βασίλειο εξετάζουν επίσης τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν, με τα δύο τρίτα να δηλώνουν ότι είναι πιο πιθανό να κάνουν κράτηση με αερομεταφορέα χαμηλού κόστους (66%), ενώ τα τρία τέταρτα είναι πιο πιθανό να επιλέξουν ταξίδια μικρών αποστάσεων αντί για μακρινά ταξίδια (74%) και να κάνουν διακοπές σε πιο κοντινούς προορισμούς στην Ευρώπη (70%).

Η πλειοψηφία (80%) πιστεύει επίσης ότι οι διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να είναι πιο ακριβές από ό,τι στο εξωτερικό.

Περίπου οι μισοί από τους ερωτηθέντες εξακολουθούν να σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν τον ίδιο αριθμό διακοπών που συνήθως πραγματοποιούν και να δαπανήσουν το ίδιο ποσό, ενώ περίπου το ένα τέταρτο σχεδιάζει να πραγματοποιήσει περισσότερες διακοπές και να δαπανήσει περισσότερα χρήματα για διακοπές, σε σύγκριση με πέρυσι.

Οι μισοί από τους ερωτηθέντες σχεδιάζουν να κάνουν τουλάχιστον ένα ταξίδι διακοπών το 2023, ενώ σχεδόν το ένα τρίτο σχεδιάζει να κάνει τουλάχιστον δύο.

Σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες (94%) συμφώνησαν ότι οι διακοπές είναι μία από τις πιο ευχάριστες εμπειρίες, με το 86% να δηλώνει ότι οι διακοπές αποτελούν προτεραιότητα για αυτούς, το 57% να δηλώνει ότι αυτό οφείλεται στον ποιοτικό χρόνο που τους επιτρέπει να περάσουν με φίλους και την οικογένειά τους και στην ευκαιρία που τους δίνεται να αποφορτιστούν (48%).

Η σημαντική πλειοψηφία των ανθρώπων (83%) περιέγραψε τις διακοπές ως ζωτικής σημασίας για τη συναισθηματική τους ευημερία.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet, Johan Lundgren, είπε: “Τα ταξίδια είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής και γνωρίζουμε ότι οι διακοπές είναι σημαντικές για τους ανθρώπους. Τα ταξίδια όχι μόνο συνδέουν τους φίλους και την οικογένεια, αλλά προσφέρουν πληθώρα πλεονεκτημάτων, από την τόνωση της ευεξίας μέχρι την εμπειρία νέων πολιτισμών. Αυτή η έρευνα δείχνει πόσο σημαντική προτεραιότητα είναι για τους ανθρώπους, καθώς πολλοί είναι αποφασισμένοι να προστατεύσουν τις διακοπές τους. Είναι φανταστικό να βλέπουμε ότι τόσοι πολλοί καταναλωτές σχεδιάζουν ήδη να ταξιδέψουν το επόμενο έτος και ανυπομονούμε να τους καλωσορίσουμε στα αεροσκάφη μας”.

 

Tagged

1 σχόλιο στο “ΕΡΕΥΝΑ: Δεν κάνουν… εκπτώσεις στις διακοπές οι Βρετανοί | Περικόπτουν άλλες δαπάνες για να εξασφαλίσουν τις διακοπές τους

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *