Photo by Andre Furtado on Pexels

Έρευνα: Οι Καναδοί επιστρέφουν στην Ευρώπη | Η Ελλάδα στους προορισμούς που επιλέγουν εφέτος το καλοκαίρι

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έτοιμοι για νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες και περιπέτειες εμφανίζονται τη φετινή, τουριστική περίοδο οι Καναδοί, οι οποίοι έπειτα από τρία χρόνια περιορισμών, που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού, προετοιμάζονται για τη μεγάλη επιστροφή στην Ευρώπη, με την Ελλάδα να βρίσκεται μεταξύ των προορισμών που “καλοκοιτάζουν”.

Σύμφωνα με την Narrative Research, περισσότεροι από τους μισούς Καναδούς, περίπου το 56%, σκοπεύουν να ταξιδέψουν το 2023. Παρόλο που οι τιμές των ταξιδιών είναι αρκετά “τσιμπημένες”, οι Καναδοί δίνουν προτεραιότητα στα αναβληθέντα ταξιδιωτικά τους σχέδια και πραγματοποιούν κρατήσεις πολύ νωρίτερα, με σκοπό να αφεθούν σε πολύ ιδιαίτερες ταξιδιωτικές εμπειρίες αυτό το καλοκαίρι.

Μεγάλη επιστροφή στην Ευρώπη

Η διάθεση και η δυνατότητα να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για διεθνή ταξίδια έχουν αυξηθεί μεταξύ των Καναδών, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να εξερευνήσουν την Ευρώπη, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη και πιο έντονη επιστροφή στη γηραιά ήπειρο από την καναδική αγορά των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Σύμφωνα με τη Native Research, το 20% των Καναδών που ταξιδεύουν σκοπεύουν να κατευθυνθούν στην Ευρώπη το 2023. Στους κορυφαίους προορισμούς περιλαμβάνονται η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα και η Κροατία.

Μάλιστα, η επιθυμία για εξερεύνηση κορυφώνεται με πολλούς να κλείνουν συνδυαστικά πακέτα, πτήσεις, οργανωμένες εκδρομές και διαμονή σε ξενοδοχεία, καθώς και προγράμματα που περιλαμβάνουν επίσκεψη σε περισσότερες από μία χώρες.

Νέες εμπειρίες στο επίκεντρο

Οι Καναδοί ταξιδιώτες αναζητούν αυθεντικές περιπέτειες -η πολιτιστική εμβάθυνση αποτελεί προτεραιότητα, με τους ανθρώπους να επιθυμούν παραδοσιακή κουζίνα, ενεργή εξερεύνηση και συναρπαστικές εμπειρίες.

Είτε πρόκειται για ξενάγηση σε κάποιο οινοποιείο και την παρακολούθηση μαθημάτων μαγειρικής στην Ιταλία, είτε για την απόλαυση μιας μπύρας σε μια παμπ με παραδοσιακή, ζωντανή μουσική στην Ιρλανδία, φέτος το καλοκαίρι οι Καναδοί δίνουν προτεραιότητα στην εμπειρία των προορισμών και όχι στην απλή περιήγηση στα αξιοθέατα.

Οικογενειακές & φιλικές συναντήσεις

Μετά από τρία χρόνια απομόνωσης, οι Καναδοί αποζητούν ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και δεν θεωρούν τα ταξίδια δεδομένα. Με τα χρήματα που αποταμίευσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, υπάρχει αυξημένη προθυμία να ξοδέψουν για οικογενειακές διακοπές σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο, για να μοιραστούν κουλτούρες διαφορετικών γενεών, να ανακαλύψουν νέα σημεία σε οικείες πόλεις και να εξερευνήσουν ένα μέρος μακριά από το σπίτι τους.

Δημοφιλείς τοποθεσίες φέτος είναι το Μεξικό, συγκεκριμένα το Κανκούν και το Πουέρτο Βαγιάρτα, που διαθέτουν φιλικά προς την οικογένεια θέρετρα, value for money, τα οποία προσφέρουν πλήθος δραστηριοτήτων για παιδιά όλων των ηλικιών.

Τα εγχώρια ταξίδια κορυφώνονται

Για τους Καναδούς που έχασαν την ευκαιρία να κάνουν προκράτηση για ταξίδια εκτός συνόρων, τα εγχώρια ταξίδια εξακολουθούν να αποτελούν μια συμφέρουσα επιλογή, με τους ειδικούς να προβλέπουν ότι το ενδιαφέρον για τα εγχώρια ταξίδια και τις εκδρομές θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2023. Προορισμοί όπως το Χάλιφαξ και το Μπανφ, καθώς και η Βρετανική Κολομβία, η Νέα Γη και το Κεμπέκ αποτελούν δημοφιλείς επιλογές.

 

 

Tagged

1 σχόλιο στο “Έρευνα: Οι Καναδοί επιστρέφουν στην Ευρώπη | Η Ελλάδα στους προορισμούς που επιλέγουν εφέτος το καλοκαίρι

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *