air

Fraport: η εξαγορά 14 ελληνικών αεροδρομίων φέρνει σημαντικά κέρδη στον όμιλο

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το εννιάμηνο του 2017 (Ιανουάριος – Σεπτέμβριος) έκλεισε με σημαντική αύξηση 13,7% για την Fraport, φτάνοντας τα έσοδα του ομίλου στα 2,23 δις €. Στην οικονομική ανάπτυξη συνέβαλε η εξαγορά 14 ελληνικών αεροδρομίων, η ανάπτυξη του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, και άλλοι παράγοντες.

«Μετά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, είμαστε σε πολύ καλή τροχιά για την επίτευξη των στόχων μας. Η σταθερή απόδοση των αεροδρομίων του Ομίλου μας συνέβαλε ιδιαίτερα στο αποτέλεσμα αυτό. Με την επιτυχημένη εξαγορά των 14 ελληνικών αεροδρομίων αλλά και τις δύο κερδοφόρες παραχωρήσεις των αεροδρομίων της Fortaleza και Porto Alegre στη Βραζιλία, επεκτείνουμε τις παγκόσμιες επιχειρηματικές δραστηριότητες μας. Επιπλέον, πετύχαμε και πάλι σταθερή ανάπτυξη στη Φραγκφούρτη, παίρνοντας τις απαραίτητες στρατηγικές αποφάσεις την κατάλληλη στιγμή», δήλωσε ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της Fraport AG, Δρ Stefan Schulte.

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ξεπέρασε κάθε ρεκόρ το διάστημα Ιανουάριου – Σεπτεμβρίου με τους επιβάτες του να φτάνουν τους 48,9 εκατ. και την 29η Σεπτεμβρίου να «σπάει» το ημερήσιο ρεκόρ με 225.801 επιβάτες να εξυπηρετούνται από το διεθνές αεροδρόμιο. Και τα υπόλοιπα διεθνή αεροδρόμια του ομίλου, ωστόσο, κατάφεραν διψήφια αύξηση μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017 η Fraport είδε τα έσοδά της να πολλαπλασιάζονται και από τα αερολιμενικά τέλη, τις λιανικές πωλήσεις  όπως και από τις υπηρεσίες εδάφους των αεροδρομίων δίχως να επηρεάζονται από τις αλλαγές στη μισθολογική κλίμακα του προσωπικού.

Μετά την ολοκλήρωση των πρώτων εννέα μηνών του έτους, το εκτελεστικό συμβούλιο επιβεβαιώνει τις προβλέψεις της εταιρείας για τα καθαρά περιουσιακά στοιχεία, την οικονομική θέση και τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων της για το σύνολο του 2017. Πιο συγκεκριμένα, η Fraport αναμένει ότι τα έσοδα του ομίλου (συμπεριλαμβανομένων των νέων ελληνικών αεροδρομίων) θα φθάσουν τα 2,9 δισ. €, με τα καθαρά έσοδα να κυμαίνονται από € 980 εκατ. έως € 1,020 εκατ. €.

Παρουσίαση των σχεδίων της Fraport Greece για το Αεροδρόμιο Mυτιλήνης

Σε εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των ενδιαφερόμενων φορέων του νησιού της Μυτιλήνης, η Fraport Greece παρουσίασε τα σχέδιά της για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Μυτιλήνης «Οδυσσέας Ελύτης». Στη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ανοιχτός διάλογος μεταξύ των εκπροσώπων της εταιρείας και των παρευρισκόμενων σχετικά με  όλα τα θέματα που αφορούν στο μέλλον του αεροδρομίου και στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού γενικότερα. Η Fraport Greece πραγματοποιεί μία σειρά εκδηλώσεων στις 14 περιοχές που εξυπηρετούν τα αεροδρόμια που διαχειρίζεται με στόχο την ανάπτυξη στενών επαφών και σχέσεων εμπιστοσύνης και διαφάνειας με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς των περιοχών.

Με αφορμή την εκδήλωση, ο κ. Alexander Zinell, Δ/νων Σύμβουλος της Fraport Greece, δήλωσε: «Σήμερα, η παρουσία μας στο νησί της Λέσβου δεν αποτελεί μια τυπική επίσκεψη. Δεσμευτήκαμε για ανοικτό και παραγωγικό διάλογο με τους ανθρώπους του νησιού και το κάνουμε πράξη. Τα ζωτικής σημασίας έργα στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης», που ξεκινούν άμεσα, θα αυξήσουν ριζικά τη χωρητικότητά του και θα αναβαθμίσουν την συνολική εμπειρία για τους επιβάτες και επισκέπτες. Το πιο σημαντικό είναι ότι επενδύουμε στη δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου τερματικού σταθμού ο οποίος θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων, αλλά και στις προσδοκίες των επισκεπτών της Λέσβου. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε  προκειμένου η Λέσβος να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς».

Tα σχέδια που παρουσίασε η Fraport Greece περιλαμβάνουν την κατασκευή νέου τερματικού σταθμού, νέου πυροσβεστικού σταθμού, νέας εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και νέου χώρου στάθμευσης αεροσκαφών. Συνολικά,  θα τριπλασιαστεί η συνολική έκταση του αεροσταθμού σε σχέση με τον υφιστάμενο φτάνοντας τα 7.185 m2. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών , οι οποίες  περιλαμβάνουν: 29% αύξηση  των σταθμών Check-in και 50% αύξηση των ζωνών ασφαλείας.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *