© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Γαλλία κορυφαίος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη το 2022 | Σε περίπου 80 εκατ. οι διεθνείς αφίξεις τουριστών

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Γαλλία κατείχε την πρώτη θέση ως η χώρα με τις περισσότερες διεθνείς επισκέψεις στην Ευρώπη, το 2022, ενώ, παράλληλα, διατήρησε το προβάδισμά της παγκοσμίως, υποδεχόμενη περίπου 79,4 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις τουριστών, σύμφωνα με το Statista.

Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, η Γαλλία έχει εδραιώσει τη φήμη της κορυφαίας ταξιδιωτικής αγοράς παγκοσμίως, χάρη σε μια απίστευτα πλούσια τουριστική προσφορά, την οποία συνθέτουν από τα παγκοσμίου φήμης αξιοθέατα του Παρισιού μέχρι τη Γαλλική Ριβιέρα και τις γραφικές πόλεις στις Άλπεις.

Εκτός από την ισχυρή συμβολή των εγχώριων επισκεπτών, που δημιουργούν περίπου τα δύο τρίτα των ταξιδιωτικών και τουριστικών δαπανών στη Γαλλία, η χώρα είναι γνωστή ως ο πιο δημοφιλής παγκόσμιος προορισμός για εισερχόμενους ταξιδιώτες.

Η Γερμανία είναι η πρώτη αγορά εισερχόμενων ταξιδιωτών στη Γαλλία με βάση το μερίδιο των τουριστικών αφίξεων, με τους Γερμανούς ταξιδιώτες να αντιπροσωπεύουν το 2022 το 17% του συνόλου των τουριστικών αφίξεων στη χώρα. Επόμενοι στην κατάταξη ακολουθούσαν πέρυσι οι Βρετανοί και οι Βέλγοι, αντιπροσωπεύοντας το 13% των διεθνών αφίξεων έκαστοι.

Το 2022, αυτές οι τρεις αγορές μαζί αντιπροσώπευαν περισσότερο από το 40% των αφίξεων στη Γαλλία. Εν τω μεταξύ, κατά την ανάλυση του αριθμού των εισερχόμενων διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία στη Γαλλία ανά χώρα, το Ηνωμένο Βασίλειο αναδείχθηκε ως η πρώτη αγορά προέλευσης, μπροστά από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Παρίσι αποτελεί βασικό μοχλό της αγοράς εισερχόμενου τουρισμού της χώρας. Εξετάζοντας τον αριθμό των διεθνών αφίξεων τουριστών σε κορυφαίους προορισμούς πόλεων στην Ευρώπη, η γαλλική πρωτεύουσα κατατάχθηκε μπροστά από το Λονδίνο, την Κωνσταντινούπολη και τη Βαρκελώνη το 2022, με περισσότερες από 19 εκατομμύρια αφίξεις.

Λαμβάνοντας υπόψη τον συνολικό αριθμό των αφίξεων τουριστών στο Παρίσι και την περιοχή Île-de-France, συμπεριλαμβανομένων των εισερχόμενων και των εγχώριων ταξιδιωτών, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε περίπου 44 εκατομμύρια πέρυσι, διπλάσιος περίπου από το 2021, αλλά παραμένοντας κάτω από τα προ-πανδημικά επίπεδα.

Μετά τη Γαλλία, στη δεύτερη θέση των χωρών με τον μεγαλύτερο αριθμό διεθνών τουριστικών αφίξεων συναντάται η Ισπανία, με 71,66 εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες, με επόμενες τις ΗΠΑ, με 50,87 εκατομμύρια και έπονται στην  η Τουρκία, με 50,45 εκατομμύρια και η Ιταλία, με 49,81 εκατομμύρια εισερχόμενους διεθνείς τουρίστες το 2022.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *