kountoyra

Γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με την προσβασιμότητα σε πρώτο πλάνο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Τους στόχους και τις προτεραιότητες της τουριστικής ηγεσίας υπογραμμίζει η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού κυρία Ελενα Κουντουρά, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στις 27 Σεπτεμβρίου, που εφέτος εστιάζει στην προσβασιμότητα.

«Στόχος μας είναι ο τουρισμός 365 μέρες το χρόνο. Μέσα από την τουριστική ανάπτυξη επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε πολλαπλά οφέλη σε όλες τις περιοχές της χώρας, ακόμη και τις πιο απομακρυσμένες. Να αναδείξουμε νέους ελληνικούς προορισμούς. Να δημιουργήσουμε νέες πηγές εσόδων και νέες θέσεις εργασίας για τις τοπικές κοινωνίες. Να δώσουμε επαγγελματικό διέξοδο στους νέους μας και να εξασφαλίσουμε μέσα από τον τουρισμό συνθήκες ευημερίας και προόδου για τη χώρα μας».  Και προσθέτει: «Το φετινό  μήνυμα για την προσβασιμότητα, στο πλαίσιο του  εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, είναι ένα  παγκόσμιο μήνυμα ευαισθησίας και ευαισθητοποίησης. Αποτυπώνει  την  έντονη  κοινωνική διάσταση που έχει κάθε δραστηριότητα στον παγκόσμια αναπτυσσόμενο τομέα του τουρισμού και των ταξιδίων. Αποτελεί ισχυρό δείγμα πολιτισμού των χωρών και των λαών». Στην κατεύθυνση αυτή «δίνουμε προτεραιότητα στην αναβάθμιση των γενικών και των ειδικών τουριστικών υποδομών και στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στη διαμονή, στη μετακίνηση και στην πρόσβαση σε χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος με  ιδιαίτερη μέριμνα για τα άτομα με αναπηρία, τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα,  τους ηλικιωμένους, τις οικογένειες με παιδιά, και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες».

Αξίζει να σηειωθεί ότι όλοι οι φορείς του Τουρισμού εξέδωσαν ανακοινώσεις για την ημέρα, οι οποίες ακολουθούν:

Ανδρέας Ανδρεάδης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Α. Ανδρεάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Εν μέσω εξαιρετικά πρωτόγνωρων συνθηκών, ο ελληνικός τουρισμός θα καταφέρει, για ακόμα μια χρονιά, να ανταποκριθεί στην αποστολή του για την ενίσχυση της οικονομίας, της απασχόλησης και την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών. Καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική η θωράκιση του τουρισμού μας με κυρίαρχα ζητούμενα την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Η Πολιτεία οφείλει, πρωτίστως να λύσει συστηματικά και αποτελεσματικά το προσφυγικό / μεταναστευτικό ζήτημα, να επενδύσει στη δυναμική και στοχευμένη προβολή του ελληνικού τουρισμού και των προϊόντων του και να διαβεβαιώσει τον τομέα ότι αντιλαμβάνεται την ανάγκη επαναφοράς της φορολογίας σε ανταγωνιστικά επίπεδα. Μαζί με τη ναυτιλία, τη βιομηχανία, το εμπόριο, τον πρωτογενή τομέα και τις άλλες παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, μπορούμε να οδηγήσουμε τη χώρα μας στη θέση που της αξίζει.»

Η ΠΟΞ

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2016, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων επισημαίνει τα εξής:

«Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, «Τουρισμός για Όλους-Προσβασιμότητα»  αναδεικνύει και υπογραμμίζει πως πέραν των οικονομικών μεγεθών και των αριθμών, ο τουρισμός είναι μία εξόχως ανθρωποκεντρική δραστηριότητα και πως το δικαίωμα στον τουρισμό, στην αναψυχή και στις διακοπές, πρέπει να είναι καθολικό και αναφαίρετο, για κάθε πολίτη του κόσμου.

Για μία χώρα όπως η Ελλάδα, όπου ο Τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης, δημιουργίας και διάχυσης εισοδήματος και απασχόλησης, η προσβασιμότητα είναι μία αναγκαιότητα και όχι απλώς μία ακόμα πτυχή του τουριστικού μας προϊόντος.

Τα ελληνικά Ξενοδοχεία, η ραχοκοκαλιά του Ελληνικού Τουρισμού,  αποτελούν διαχρονικά και εξακολουθητικά, βασικά «κύτταρα» του εθνικού και του περιφερειακού οικονομικού και κοινωνικού ιστού. Προσελκύουν και φιλοξενούν εκατομμύρια επισκέπτες από όλες τις περιοχές του κόσμου, ετησίως, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες και συμβάλλουν καθοριστικά – υπό δυσμενείς συνθήκες και ποικίλες αντιξοότητες, ενίοτε – στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες, δημιουργούν απασχόληση και υποστηρίζουν σειρά άλλων κλάδων και επαγγελμάτων.

Η προσπάθεια για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και για τη διεύρυνση της δυνατότητας ακόμα περισσότερων επισκεπτών, όλων των ηλικιών και ειδικών χαρακτηριστικών, να χαρούν το ξενοδοχειακό προϊόν της Ελλάδας είναι διαρκής και αποτελεί στρατηγική επενδυτική πολιτική για ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων.

Η ΠΟΞ ενώνει τη φωνή της με τους αντίστοιχους ξένους και Εθνικούς φορείς του Τουρισμού, για έναν πιο οικουμενικό και προσβάσιμο τουρισμό».

FEDHATTA

Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού εφέτος, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, είναι «Τουρισμός για Όλους».

Το αναφαίρετο δικαίωμα όλων, στην εμπειρία, στην αναψυχή, στον τουρισμό.

Κάθε θέμα προς ανάλυση γύρω από το ζήτημα των ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες ή με «ειδικές ανάγκες» είναι ένα θέμα που πρέπει να το προσεγγίσεις με λεπτότητα, ευαισθησία και προσοχή.

Απαιτούμε η Πολιτεία, τα αρμόδια Υπουργεία Τουρισμού, Πολιτισμού και Ανάπτυξης να εκσυγχρονίσουν τις υποδομές και τις δομές μας, ώστε οι άνθρωποι με κινητικές δυσκολίες, συμπολίτες μας και διεθνείς επισκέπτες της χώρας, να αποκτήσουν πρόσβαση σε κάθε χώρο ενδιαφέροντος, σε κάθε δρόμο, σε κάθε αρχαιολογικό χώρο, σε κάθε μουσείο, εστιατόριο, ξενοδοχείο – παντού.

Η ποιότητα των υπηρεσιών, η ασφάλεια και η άνεση όλων, θα πρέπει να είναι ο γνώμονας, καθώς τα πρότυπα προσβασιμότητας θα πρέπει να ισχύσουν άμεσα.

Οποιοσδήποτε χώρος υποδοχής επισκεπτών αποκλείει μερίδα των συμπολιτών μας, δεν νοείται ότι εργάζεται συλλογικά για το όφελος του Τουρισμού της χώρας μας: αυτό πρέπει να γίνει συνείδησή μας.

Δεν νοείται πολιτισμένη χώρα να λειτουργεί παρακάμπτοντας μια μερίδα του πληθυσμού της, μη αποδεχόμενη τα δικαιώματα όλων για ζωή, και εν τέλει για αναψυχή.

Ο Τουρισμός μας χρειάζεται όλους, γιατί ο «Τουρισμός είναι για Όλους»!

Κωνσταντίνος Λεβέντης

Παγκόσμια ημέρα τουρισμού η σημερινή και παρά την αύξηση των αφίξεων τουριστών στην χώρα μας, η Ελλάδα χάνει το στοίχημα των εσόδων όπως μέχρι σήμερα καταγράφουν τα στοιχεία του πρώτου 7μηνου.
Σ ένα περιβάλλον που η υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων μας , πλήττει την απασχόληση, κτυπάει την επιχειρηματικότητα με στέρηση της ρευστότητας , μειώνει σοβαρά τα κρατικά έσοδα, δημιουργώντας και εξασφαλίζοντας ένα ντόμινο αρνητικών προϋποθέσεων για την περιβόητη ανάπτυξη, που δήθεν κόπτονται οι αποφασίζοντες για τον τουρισμό, την ίδια ώρα που ανταγωνιστικοί προορισμοί, θα σημειώσουν νέο ρεκόρ ταξιδιωτικών εισπράξεων.

«Ο τουρισμός είναι η εθνική μας δύναμη» και άλλα παρεμφερεί  θα σημειώσουν  στα μήνυμα τους σήμερα οι άμεσα εμπλεκόμενοι με την τουριστική δραστηριότητα για την παγκόσμια ημέρα τουρισμού, ενώ η ουσία της υπόθεσης του τουρισμού παραμένει όλα για την επικοινωνία και όχι για την ουσία της καλλίτερης των συνθηκών της τουριστικής επιχειρηματικότητας.

Εφαρμόζοντας το φετινό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμό  καλούμαστε όλοι μας Πολιτεία, Αυτοδιοίκηση και επιχειρήσεις να συμβάλλουμε στην εξασφάλιση και διασφάλιση των προϋποθέσεων που θα κάνουν πράξη τον τουρισμό για όλους και σε όλη τη χώρα, να επιδιώξουμε να μεταδώσουμε τη σημασία του τουρισμού και του αντίκτυπου που έχει στην κοινωνία, τον πολιτισμό, την πολιτική και την οικονομία γιατί η παγκόσμια προσβασιμότητα στον τουρισμό θεωρείται κοινή ευθύνη όλων των συμμετεχόντων στην αλυσίδα του καθώς και μια επιχειρηματική ευκαιρία για τις εταιρίες και τους προορισμούς.

Δημήτρης Πολλάλης

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία, η οποία καθορίσθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970.

Το φετινό  μήνυμα, “Τουρισμός για Όλους”, είναι ένα  παγκόσμιο μήνυμα έντονης  κοινωνικής ευαισθητοποίησης, ισχυρό δείγμα πολιτισμού για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας στους χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος, ατόμων με αναπηρία, ανθρώπων με κινητικά προβλήματα,  ηλικιωμένων, οικογενειών με παιδιά και γενικότερα ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Κάνοντας πράξη το μήνυμα “Τουρισμός για Όλους”, δίνοντας προτεραιότητα στην αναβάθμιση των γενικών και ειδικών τουριστικών υποδομών, καλούμαστε να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα πρόσβασης σε όλες τις προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες, στη διαμονή, στη μετακίνηση, στο φυσικό περιβάλλον, στα μουσεία, στα καταστήματα, στα εστιατόρια, και άλλες εγκαταστάσεις.

“Η επιτυχία στον τουρισμό, είναι υπόθεση όλων μας και αφορά όλους μας”

Μιχάλης Βαμιεδάκης

“Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού προβάλλει ακόμα πιο επιτακτικό το μήνυμα ότι ο τουρισμός αποτελεί κινητήρια δύναμη του έθνους μας.

Ζούμε σε μια από τις πιο ευλογημένες χώρες του κόσμου, μια χώρα όμορφη, ασφαλή, με ιστορία και ανθρώπους πλούσιους σε συναισθήματα, εμπειρίες και πολιτισμό. Ο τουρισμός αποτελεί την μοναδική ηλιαχτίδα ανάπτυξης μέσα στο σκοτάδι της ύφεσης το οποίο έχει καλύψει την χώρα μας τα τελευταία χρόνια και οι άνθρωποι του τουρισμού αποτελούν πραγματικούς ήρωες οι οποίοι καταφέρνουν και αγωνίζονται, παράγουν και επιτυγχάνουν θεαματικά αποτελέσματα μέσα σε αυτήν την συγκυρία. Σε μια συγκυρία η οποία δυσκολεύει την καθημερινότητα τους και μειώνει όλο και περισσότερο τα εισοδήματα τους από παράγοντες οι οποίοι δεν οφείλονται σε αυτούς.

Στην Ελλάδα συμβαίνει το παράδοξο να είναι η μοναδική χώρα στην οποία ενώ αυξάνεται ραγδαία η ζήτηση, η προσφορά δεν μπορεί να αυξηθεί αντίστοιχα, απουσία νέων επενδύσεων εξαιτίας του αλλόκοτου κλίματος μέσα στο οποίο ζούμε.

Ας ευχηθούμε λοιπόν καλό κουράγιο στους ανθρώπους του τουρισμού υποστηρίζοντας την έμπνευση τους και ας ζητήσουμε και από τον κάθε Έλληνα στην καθημερινότητα του, πλήρη σεβασμό στον τουρίστα με χαμόγελο το οποίο αποτελεί την καλύτερη ανταμοιβή για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην χώρα μας επιλέγοντας την αναμεσά σε πολλούς άλλους προορισμούς.

Ας δώσουμε, τέλος, έμφαση στο τρίπτυχο ανταγωνιστικότητα – ασφάλεια – και ανθρώπινο πρόσωπο της ελληνικής φιλοξενίας.

Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και μας αφορά όλους !”

Παναγιώτης Τοκούζης

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ) κ. Παναγιώτης Τοκούζης, καλεί την πολιτεία, τους φορείς, τους επιχειρηματίες και όλους όσοι εμπλέκονται στην τουριστική αλυσίδα, «να εστιάσουμε στην αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος μας – καταλύματα, εστιατόρια, μεταφορές, υποδομές και εγκαταστάσεις -, με σκοπό, μεταξύ άλλων, να είναι εύκολα προσβάσιμο από όλους τους ταξιδιώτες. Με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο θα αναδείξουμε τις μοναδικές ομορφιές της χώρας μας, αλλά και τον πολιτισμό, την κουλτούρα και τη φημισμένη, ελληνική φιλοξενία. Την οικεία φιλοξενία που χρόνια τώρα προσφέρουν οι επιχειρήσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων, μέσα από τις προσωποποιημένες υπηρεσίες που παρέχουν στους πελάτες τους, κάνοντάς τους νανιώθουν πραγματικά σαν στο σπίτι τους».

Γιώργος Χριστοδουλάκης – Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου «Η Φιλοξένια»

“Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, καθόρισε πριν από 46 χρόνια, το 1970, την 27η Σεπτεμβρίου ως την ημέρα εορτασμού και ανάδειξης της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού, στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας.

Μια μέρα χαράς σε όλο τον κόσμο, μια ημέρα με έντονο συμβολισμό και δυνατά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Στην Κρήτη, στον τόπο μας, έχουμε γνωρίσει εδώ και πολλές δεκαετίες τα οφέλη που μπορεί να προσδώσει η τουριστική ανάπτυξη. Δυστυχώς όμως, εκτός από τις πολλές και σημαντικές ελλείψεις σε υποδομές και στις δυσκολίες αντιμετώπισης της καθημερινότητας, φαίνεται πώς ακόμα και σήμερα, ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας μας, εξακολουθεί να φέρεται με τρόπο που μόνο ως ευγενικός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, απέναντι στους ξένους επισκέπτες του τόπου μας.

Δεν νομίζω πώς θα διαφωνήσει άλλωστε κανείς στο ότι η αντιμετώπιση του συνανθρώπου, η καθημερινή μας συμπεριφορά, η ευγένεια, η διακριτικότητα, η προθυμία, η καλοσύνη, είναι πρωτίστως ζητήματα παιδείας.

Φίλες και φίλοι, ο τουρισμός είναι η – μόνη ίσως – εθνική δύναμη της χώρας μας.

Είναι ο μόνος μοχλός που μπορεί να γυρίσει την ρόδα της οικονομίας, φέρνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα για όλους μας.

Είναι ο μόνος πυλώνας ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει αληθινές συνθήκες υγιούς, σταθερής και μακροχρόνιας ανάπτυξης.

Απαραίτητη όμως προϋπόθεση για να λειτουργήσει με όλα τα παραπάνω ευεργετικά στοιχεία, είναι όλοι μας – και κυριολεκτώ όταν λέω ΟΛΟΙ ΜΑΣ – να αντιμετωπίσουμε τον ξένο επισκέπτη μας ως έναν αληθινό επισκέπτη.

Όχι απλά ως «τουρίστα», ως «ξένο», ως ένα «πορτοφόλι» που το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να αδειάσουμε.

Εάν το καταφέρουμε αυτό, τότε θα έχουμε κάνει ένα από τα πιο καθοριστικά βήματα προς τα εμπρός.

Ένα βήμα που θα μας οδηγήσει στο να γιορτάζουμε αληθινά, 365 ημέρες τον χρόνο, την «Ημέρα» Τουρισμού, γιατί θα το επιθυμούμε εμείς, όχι γιατί θα μας το επιβάλλει ένα εορτολόγιo.

Τα μικρά τουριστικά καταλύματα, με τη δυναμική που τα διακρίνει, θα είναι σημαιοφόρος σε αυτή την προσπάθεια για ανάδειξη όλων αυτών των στοιχείων που θα  απογειώσουν τον τουρισμό μας, μιας και είναι εκείνα τα καταλύματα που προσφέρουν δίχως όρια την αληθινή φιλοξενία κάνοντας τους επισκέπτες να αισθάνονται πραγματικά σαν στο σπίτι τους”.

ΠΑΣΟΚ

“Σήμερα σε μια κανονική χώρα, με κανονική κυβέρνηση γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Ειδικά σε μια χώρα όπως τη δική μας, όπου ο τουρισμός αποτελεί το σημαντικότερο πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης, θα έπρεπε να μιλάμε για τα όσα μπορούμε ακόμη να σχεδιάσουμε και να πετύχουμε.

Η Κυβέρνηση όμως τον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, επέλεξε να γιορτάσει τη σημερινή ημέρα χτυπώντας κυριολεκτικά και μεταφορικά την καρδιά του τουρισμού μας, τους εργαζόμενους στον ίδιο τον τουρισμό.  Αντί να κάνουν διάλογο, χτυπούν εργαζόμενους και αντί να διασώσουν ότι έχει απομείνει υγιές, του βάζουν ταφόπλακα. Αποφάσισαν και διέταξαν την περαιτέρω μείωση του ΕΦΑΠΑΞ των ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΤΑΠΙΤ) αλλά και την απόδοση του μετά την συνταξιοδότηση.

Πριν λίγους μήνες υποσχεθήκατε τα πάντα σε όλους. Λίγους μήνες μετά χρειάζεστε τα ΜΑΤ για να αντιμετωπίσετε την οργή των εργαζομένων.

Πάρτε πίσω άμεσα την Υπουργική Απόφαση που αδικεί και καταδικάζει χιλιάδες εργαζόμενους. Η σημερινή μέρα είναι για το τουρισμό μια ημέρα γιορτής που εσείς τη μετατρέψατε σε ακόμη μια ημέρα ντροπής!”.

Ενέργειες προβολής του ΕΟΤ  για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού

Στο πλαίσιο του εορτασμού της  Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού το υπουργείο και ο ΕΟΤ σχεδίασαν προωθητικές ενέργειες για να γιορτάσουν και να μοιραστούν μαζί με τους ξένους ταξιδιώτες και όλους τους Ελληνες τις  πανέμορφες εικόνες της Ελλάδας. Το  βραβευμένο  βίντεο παραγωγής του ΕΟΤ «Eternal Journey»  διάρκειας 4 λεπτών και 15 δευτερολέπτων θα προβάλλεται καθ’ όλη τη διάρκεια της αυριανής ημέρας (27ης Σεπτεμβρίου) μέσα από οθόνες στα παρακάτω σημεία και χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος:

∙      στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»

∙      στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας

∙      στους σταθμούς του Μετρό Αθηνών

∙      στις εγκαταστάσεις του λιμανιού του Πειραιά (ΟΛΠ) και ειδικότερα στο χώρο υποδοχής της κρουαζιέρας

∙      στο Μουσείο Ακρόπολης

Ο ΕΟΤ έχει αποστείλει το βίντεο στους φορείς και εκπροσώπους του τουρισμού  προκειμένου να διοχετευτεί στα ξενοδοχεία, τα κάμπινγκ, τα τουριστικά καταλύματα και τα ταξιδιωτικά γραφεία της χώρας για την προβολή του στους χώρους υποδοχής των επισκεπτών. Επίσης, το βίντεο  θα προβληθεί  και από τα social media του υπουργείου και του ΕΟΤ, περιφερειών, φορέων και επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία.

Το υπουργείο και ο ΕΟΤ ευχαριστούν θερμά τους συνεργαζόμενους φορείς και τον ιδιωτικό τομέα για την ανταπόκρισή τους και τη συμβολή τους στην προώθηση των παραπάνω δράσεων εορτασμού και ειδικότερα τις  13 Περιφέρειες της χώρας και τις Διευθύνσεις Τουρισμού των Περιφερειών, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), την ΣΤΑΣΥ Α.Ε., το Μουσείο Ακρόπολης, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), τον Σύνδεσμο των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδος (ΗΑΤΤΑ), την Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ) και την Aegean Airlines.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *