Πουλήθηκε Bed Bank στην Αγγλία

Πουλήθηκε Bed Bank στην Αγγλία

0
bed bank

Το Magic Rooms, το Bed Bank που δημιούργησε το πρώην ανώτατο στέλεχος του Thomas Cook, Manny Fontenla-Novoa, πωλήθηκε στην Logitravel. Η συμφωνία για το 100% των μετοχών των Magic Rooms ανακοινώθηκε το πρωί. Οι λεπτομέρειες της συναλλαγής δεν αποκαλύφθηκαν, αλλά η τράπεζα κρεβατιών ανήκε προηγουμένως στην Holiday Malta, θυγατρική της SMS, η οποία κατείχε το 60% των μετοχών και ο Fontenla-Novoa το 40%.

Σε ανακοίνωσή τους τα Magic Rooms επιβεβαίωσαν ότι μια προσφορά για την επιχείρηση κατατέθηκε στις 18 Οκτωβρίου και το συμβούλιο αποφάσισε να συμβουλεύσει τους μετόχους να την αποδεχθούν ομόφωνα.

Ιδιοκτήτης της Holiday Malta θα παραμείνει ο Dean Jones, διευθύνων σύμβουλος, ενώ αναμένεται σύντομα ανακοίνωση σχετικά με μελλοντικά σχέδια για την επιχείρηση.

Τα Magic Rooms θα λειτουργήσουν ως B2B brand της Logitravel στο Ηνωμένο Βασίλειο, o Fontenla-Novoa θα γίνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος θα είναι ο John Drysdale.

Η εταιρεία θα συνεχίσει να εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα διατηρήσει όλες τις τρέχουσες λειτουργίες πώλησης, λειτουργίας και υποστήριξης που εδράζονται εκεί.

«Σε αυτό το ραγδαία μεταβαλλόμενο τοπίο, η Logitravel θα προσφέρει στα Magic Rooms τη γκάμα προϊόντων, την οικονομική ισχύ και την τεχνολογία αιχμής, που θα βοηθήσουν την επιχείρηση να γίνει ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές καταλυμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Drysdale.

novoaΟ Manny Fontenla-Novoa πρόσθεσε: «Η περίοδος είναι κατάλληλη για εμάς για να συνεχίσουμε το ταξίδι που ξεκινήσαμε το 2014 και όλοι είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τις προοπτικές που δημιουργούνται ως μέρος ενός μεγαλύτερου οργανισμού. Όπως και τα Magic Rooms, η Logitravel έχει δημιουργήσει μια ισχυρή φήμη που βοήθησε στην ταχεία ανάπτυξή της. Αναμένουμε μια πιο στενή συνεργασία με τους συνεργάτες μας στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό».

Η Logitravel θα παρέχει στη Magic Rooms άμεσα 20.000 ιδιοκτησίες. Επιπλέον, συμφωνίες με περισσότερους από 200 προμηθευτές, που κυμαίνονται μεταξύ παγκόσμιων Bed banks και τοπικών DMC, θα παράσχουν άλλες 300.000 ιδιοκτησίες, μετατρέποντάς την σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές προϊόντων στην Ευρώπη. Η εταιρία ιδρύθηκε το 2004 και έχει ετήσια έσοδα άνω των 700 εκατομμυρίων ευρώ και μέσω των διαφόρων brands της λειτουργεί σε 33 διαφορετικές αγορές που εξυπηρετούν πάνω από οκτώ εκατομμύρια πελάτες.

Η Logitravel είναι μία από τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές επιχειρήσεις της Ισπανίας και ισχυρίζεται ότι είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρώπη.

Αναφέρει ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιεί είναι ικανή να παρέχει πάνω από 300.000 ιδιοκτησίες σε μία ενιαία σύνδεση XML με εγγυημένο χρόνο απόκρισης μικρότερο του ενός δευτερολέπτου.

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους ξεκίνησε μια σύντομη συνεργασία με τη Ryanair για να ενδυναμώσει τα πακέτα προσφορών για διακοπές της αεροπορικής εταιρείας. Ωστόσο, τον Ιανουάριο η συνεργασία έληξε.

Τα Magic Rooms ιδρύθηκαν το 2014 και με την υποστήριξη της αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου, γρήγορα καθιερώθηκαν ως ένας μεγάλος πάροχος καταλυμάτων. Δημιουργήθηκαν μετά την εξαγορά της αποτυχημένης bed bank της On Holiday Group και ο Brian Young, πρώην διευθυντής πωλήσεων της OHG, τοποθετήθηκε ως διευθύνων σύμβουλος. Τα Magic Rooms έχουν σήμερα πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων σε όλους τους σημαντικούς προορισμούς διακοπών, ιδιαίτερα στην Ανατολική Μεσόγειο, την Τουρκία και την Αίγυπτο.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ