ITB

ITB Berlin – IPK: Τι λένε οι Γερμανοί για τα ταξίδια στο επόμενο 12μηνο

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η ITB Berlin δημοσίευσε τα αποτελέσματα της δεύτερης μελέτης COVID-19 που έγινε από το IPK International, σύμφωνα με την οποία οι Γερμανοί ήταν πολύ ικανοποιημένοι από τις εφετινές ταξιδιωτικές τους εμπειρίες στο εξωτερικό εν μέσω πανδημίας και έχουν έντονη επιθυμία να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, στους επόμενους 12 μήνες, με την ασφάλεια να παραμένει κεντρικό θέμα.

Για δεύτερη φορά φέτος και με τη συμμετοχή της ITB Berlin, η IPK International πραγματοποίησε μια ειδική έρευνα σχετικά με τη διεθνή ταξιδιωτική συμπεριφορά στην εποχή του κορονοϊού.

Η αξιολόγηση της γερμανικής αγοράς αποκάλυψε τα ακόλουθα ενδιαφέροντα αποτελέσματα: Τους καλοκαιρινούς μήνες οι Γερμανοί ταξίδεψαν στο εξωτερικό περισσότερο από το μέσο όρο των Ευρωπαίων και οι εμπειρίες που είχαν ήταν σημαντικά καλύτερες από τις αναμενόμενες. Επίσης, τόσο οι ταξιδιωτικοί προορισμοί, όσο και οι τουριστικές προσφορές βελτίωσαν τις συνθήκες ασφάλειας τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Πιο αναλυτικά, τα κύρια ευρήματα, έχουν ως εξής:

Οι Γερμανοί ταξίδεψαν στο εξωτερικό περισσότερο από το μέσο όρο

Περίπου το ένα τρίτο των Γερμανών ταξιδιωτών, ταξίδεψαν στο εξωτερικό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιο έως Αύγουστο, παρά την πανδημία. Αυτό το ποσοστό θέτει τους Γερμανούς πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που ήταν 22%, καθώς και από τον παγκόσμιο μέσο όρο που ήταν 19%. Περίπου το 60% των Γερμανών ταξίδεψαν σε μια γειτονική χώρα, με το 63% να χρησιμοποιεί αυτοκίνητο που ήταν μακράν το πιο δημοφιλές μέσο μεταφοράς, ακολουθούμενο από το αεροπλάνο με 25% και το τρένο με 12%.

Υψηλή ικανοποίηση με διεθνή ταξίδια

Ερωτηθέντες για την εμπειρία τους να ταξιδεύουν στο εξωτερικό σε περιόδους πανδημίας, το 66% των Γερμανών είπε ότι ήταν «καλύτερο από το αναμενόμενο». Ένα άλλο 27% θεώρησε το ταξίδι του “όπως αναμενόταν” και μόνο το 7% ήταν λιγότερο ικανοποιημένοι με το ταξίδι τους υπό συνθήκες κορονοϊού. Οι θετικές ταξιδιωτικές εμπειρίες παρά το COVID-19 δεν έγιναν μόνο από Γερμανούς, αλλά και από Ευρωπαίους εξερχόμενους ταξιδιώτες γενικά. Ωστόσο, η ικανοποίηση του ταξιδιού ήταν κάπως χαμηλότερη μεταξύ των Ασιάτων και των Αμερικανών.

Τα φθηνότερα  ταξίδια  στην πανδημία δεν είναι επιλογή

Τους τελευταίους μήνες, η πανδημία οδήγησε επίσης σε ορισμένες αλλαγές στη συμπεριφορά του ταξιδιού μεταξύ των Γερμανών εξερχόμενων ταξιδιωτών, είτε όσον αφορά στην επιλογή μεταφοράς, διαμονής ή τον τύπο των διακοπών. Είναι ενδιαφέρον, ωστόσο, ότι για τη μεγάλη πλειοψηφία “το φθηνότερο ταξίδι λόγω κορονοϊού” δεν είναι επιλογή. Έτσι, η πανδημία δεν έχει αρνητικό αντίκτυπο στους ταξιδιωτικούς προϋπολογισμούς, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

ksd ITB Berlin
adv
Αύξηση των ταξιδιωτικών προθέσεων για τους επόμενους 12 μήνες

Η πρόθεση των Γερμανών να ταξιδέψουν στο εξωτερικό τους επόμενους 12 μήνες αυξήθηκε και πάλι κατά 6% σε σύγκριση με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους και είναι πάλι πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μέσο όρο. Συγκεκριμένα, εκείνοι που δήλωσαν τον Ιούνιο ότι το ταξίδι στο εξωτερικό δεν θα ήταν επιλογή, επιστρέφουν στον κύκλο των ανθρώπων που επιθυμούν να ταξιδέψουν.

Εκτός από τους Γερμανούς, οι Ελβετοί, οι Ολλανδοί και οι Αυστριακοί δείχνουν επίσης ενδιαφέρον πάνω από το μέσο όρο να ταξιδέψουν στο εξωτερικό τους επόμενους 12 μήνες.

Η τάση προς προορισμούς εντός της Ευρώπης συνεχίζεται

Όπως συμπέρανε η έρευνα του Ιουνίου, οι ταξιδιωτικοί προορισμοί στην Ευρώπη προτιμώνται σαφώς σε πανδημικούς καιρούς. Στην κλίμακα δημοτικότητας των Γερμανών, η Ισπανία βρίσκεται στην κορυφή, ακολουθούμενη από την Ιταλία και την Αυστρία.

Οι προορισμοί εντός της Ευρώπης κατάφεραν να διατηρήσουν ή ακόμα και να αυξήσουν την δημοτικότητά τους, τους τελευταίους τέσσερις μήνες, κάτι που ισχύει ειδικά για την Ιταλία. Αντιθέτως, το ενδιαφέρον για προορισμούς εκτός Ευρώπης εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλότερο από τον μέσο όρο και μόλις ανακάμπτει τους τελευταίους μήνες. Ένας λόγος για αυτό είναι οι αντίστοιχοι περιορισμοί, όπως και οι κανονισμοί εισόδου και εξόδου για χώρες.

Η εικόνα ασφαλείας για προορισμούς και τουριστικές προσφορές έχει βελτιωθεί

Για άλλη μια φορά, το IPK International, ρώτησε για τον κίνδυνο μόλυνσης από κορονοϊό και τους ταξιδιωτικούς προορισμούς και τις τουριστικές προσφορές. Από την άποψη του Γερμανού ταξιδιώτη, ο κίνδυνος έχει μειωθεί σε σύγκριση με τις αρχές Ιουνίου λόγω των διαφόρων μέτρων που ελήφθησαν. Η πλειονότητα των προορισμών μπόρεσε να επιτύχει καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά στην εικόνα της ασφάλειας από τον κορονοϊό σε σχέση με μεταφορά, διαμονή, είδη διακοπών ή δραστηριότητες και βαθμολογείται επίσης ελαφρώς καλύτερα από ότι πριν από τέσσερις μήνες. Η βελτιωμένη εικόνα ασφάλειας σε συνδυασμό με θετικές ταξιδιωτικές εμπειρίες τους τελευταίους μήνες οδηγεί επίσης σε αυξημένη πρόθεση ταξιδιού τους επόμενους μήνες.

Η στάση απέναντι στα αεροπορικά ταξίδια είναι λίγο πιο θετική

Μια κάπως θετική τάση παρατηρείται επίσης για τους Γερμανούς όσον αφορά στα αεροπορικά ταξίδια. Η επιφυλακτική στάση απέναντι στα αεροπορικά ταξίδια έχει μειωθεί ελαφρώς σε σύγκριση με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο. Ωστόσο, η πλειοψηφία εξακολουθεί να είναι αβέβαιη για το πόσο επικίνδυνο είναι το αεροπορικό ταξίδι. Σε γενικές γραμμές, ο φόβος της πτήσης υπό τις συνθήκες της πανδημίας, είναι χαμηλότερος στους Ευρωπαίους απ’ ότι στους Αμερικανούς και ιδιαίτερα στους Ασιάτες.

Τα υψηλά πρότυπα ασφαλείας αποτελούν βασική απαίτηση

Τα υψηλά πρότυπα ασφαλείας που έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της προσωπικής ασφάλειας εξακολουθούν να έχουν κεντρική σημασία για τους ταξιδιώτες. Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα της έρευνας, τα μέτρα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης δεν έχουν χάσει τη σημασία τους σε σύγκριση με πριν από τέσσερις μήνες. Εκτός από τη διατήρηση ελάχιστων αποστάσεων, την προστασία του στόματος και της μύτης και τη συμμόρφωση με τους γενικούς κανονισμούς υγιεινής, οι Γερμανοί εκτιμούν επίσης τις υποχρεωτικές δοκιμές COVID-19 κατά την επιστροφή τους από μια περιοχή κινδύνου.

Κοιτάζοντας μπροστά στους επόμενους 12 μήνες

Η γενική προθυμία να ταξιδέψουν στο εξωτερικό τους επόμενους 12 μήνες είναι ιδιαίτερα υψηλή μεταξύ των Ευρωπαίων και ιδιαίτερα των Γερμανών. Τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας σχετικά με την προσφορά και μια θετική εικόνα ασφάλειας σχετικά με τους προορισμούς επηρεάζουν την απόφαση ταξιδιού. Ωστόσο, το αυξανόμενο ενδιαφέρον για ταξίδια στο εξωτερικό εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται από ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Με τη διαθεσιμότητα ενός εμβολίου, αναμένεται η διαδοχική άρση των περιορισμών. Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα της έρευνας, τα ταξίδια θα αρχίσουν να αυξάνονται γρήγορα και σε ευρεία βάση.

Σχετικά με τη μελέτη ITB Berlin και IPK International / COVID-19

Εκτός από τα χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ ITB Berlin και IPK International, για τις διεθνείς ταξιδιωτικές τάσεις και προβλέψεις με βάση το World Travel Monitor®, οι δύο φορείς συνεργάζονται στη μελέτη COVID-19 της IPK για δεύτερη φορά φέτος.

Με βάση αντιπροσωπευτικές έρευνες πληθυσμού, αυτή η μελέτη αναλύει την επίδραση και τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 στη διεθνή ταξιδιωτική συμπεριφορά στη Γερμανία και σε 17 άλλες αγορές παγκοσμίως.

Εκτός από τα αποτελέσματα ανά έρευνα, οι τάσεις και οι εξελίξεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας εντοπίζονται και αναλύονται επίσης.

Η ITB Berlin είναι η κορυφαία ταξιδιωτική έκθεση στον κόσμο. Το 2019 συνολικά 10.000 εκθέτες από 181 χώρες παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε 160.000 επισκέπτες.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *