Αεροσκάφος της Jet2 στο αεροδρόμιο Ηρακλείου | ©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Jet2: Επιταχύνεται η δυναμική των κρατήσεων | Στο +14% η πληρότητα για το Καλοκαίρι 2022 vs 2019

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών απέναντι στα ταξίδια να επιστρέφει, ο όμιλος Jet2, παρά το γεγονός ότι αναμένει ζημιά σχεδόν 400 εκατομμυρίων λιρών για ολόκληρο το έτος, αναφέρει πως η πληρότητα για το Καλοκαίρι του 2022 είναι περίπου 14% υψηλότερη από το Καλοκαίρι του 2019, πριν από την πανδημία.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο όμιλος, αναμένει ζημιές για ολόκληρο το οικονομικό έτος (έως τις 31 Μαρτίου 2022) μεταξύ 378 και 383 εκατομμυρίων λιρών, εξαιτίας των ποικίλων ταξιδιωτικών περιορισμών που εφαρμόστηκαν κατά του Covid.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε συνολική ρευστότητα ύψους 2,23 δισ. λιρών, με υπόλοιπο “ιδίων διαθεσίμων” -εξαιρουμένων των προκαταβολών πελατών- ύψους 1,08 δισ. λιρών.

Σύμφωνα με την Jet2, η πληρότητα θέσεων στις πωλήσεις για το φετινό καλοκαίρι είναι περίπου 14% υψηλότερη από ό,τι ήταν το καλοκαίρι του 2019, με τους πελάτες που αγοράζουν πακέτα διακοπών να αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό των πωλήσεων.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρία, οι μέσοι συντελεστές πληρότητας για την περίοδο του καλοκαιριού 2022 είναι, επί του παρόντος, 2,5 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από εκείνες του καλοκαιριού του 2019 (παρά την αύξηση της χωρητικότητας των θέσεων κατά 14%), με τη δυναμική των κρατήσεων να επιταχύνεται, την εμπιστοσύνη των πελατών να συνεχίζει να αυξάνεται και την τιμολόγηση να είναι ισχυρή.

“Εργαστήκαμε σκληρά για να σχεδιάσουμε την ανάκαμψη για το καλοκαίρι του 2022, επενδύοντας αρκετά πριν από τη σεζόν για να διασφαλίσουμε ότι διαθέτουμε επαρκείς πόρους για να λειτουργήσουμε με τα κανονικά επίπεδα εξυπηρέτησης των πελατών μας.  Διαχειριζόμαστε επίσης μόνοι μας πολλές από τις βασικές μας βάσεις και, ως εκ τούτου, δεν εξαρτόμαστε από τρίτους για αυτές τις πτυχές των δραστηριοτήτων μας. Επιπλέον, έχουμε, αυτή τη στιγμή, εξασφαλίσει 95% αντιστάθμιση των καυσίμων για το καλοκαίρι του 2022 και περίπου 65%  για τη χειμερινή περίοδο 2022/23”, επισημαίνει ο όμιλος Jet2 στη σημερινή ενημέρωσή του.

Η Jet2 αποκάλυψε, επίσης, ότι αύξησε πρόσφατα την παραγγελία της για νέα αεροσκάφη Airbus A321neo από 51 σε 57, μετά την άσκηση του δικαιώματος αγοράς περαιτέρω αεροσκαφών -η αεροπορική εταιρία και ο αερομεταφορέας έχουν την ευελιξία να επεκτείνουν περαιτέρω την παραγγελία αυτή σε 75 αεροσκάφη, εάν το επιθυμούν.

“Πιστεύουμε με σιγουριά ότι οι ευκαιρίες για οικονομικά ισχυρούς, ανθεκτικούς και αξιόπιστους φορείς εκμετάλλευσης θα αυξηθούν”, πρόσθεσε ο όμιλος. Για να καταλήξει: “Είμαστε σε πλεονεκτική θέση για να ανταποκριθούμε τώρα που η αγορά των ταξιδιών αναψυχής έχει ανοίξει πλήρως”.

Ο όμιλος θα ανακοινώσει τα προκαταρκτικά του αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2021/22 (έως τις 31 Μαρτίου) στις 7 Ιουλίου, οπότε και δεσμεύτηκε να παράσχει πιο λεπτομερείς εκτιμήσεις για το καλοκαίρι του 2022.

Tagged

1 σχόλιο στο “Jet2: Επιταχύνεται η δυναμική των κρατήσεων | Στο +14% η πληρότητα για το Καλοκαίρι 2022 vs 2019

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *