Κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των αγωγών κατά αεροπορικών εταιριών στη Γερμανία

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

“Εκτοξεύτηκε” ο αριθμός των αγωγών κατά αεροπορικών εταιριών που είχαν να διευθετήσουν πέρυσι τα δικαστήρια στις τοποθεσίες που βρίσκονται τα 20 μεγαλύτερα αεροδρόμια στη Γερμανία, τα οποία κλήθηκαν να διαχειριστούν περισσότερες από 125.000 αγωγές, περισσότερες από κάθε άλλη φορά, σύμφωνα με τη Γερμανική Ένωση Δικαστών.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ο αριθμός των υποθέσεων σε εθνικό επίπεδο αυξήθηκε κατά περίπου 80%, με τους καταναλωτές που ασκούν αγωγή να διεκδικούν κυρίως αποζημίωση για ακυρωμένες ή καθυστερημένες πτήσεις.

Με κάτι λιγότερο από 37.300 υποθέσεις, το περιφερειακό δικαστήριο της Κολωνίας είχε τον υψηλότερο όγκο, αριθμός σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ακολουθεί η Φρανκφούρτη με 15.000 υποθέσεις (από περίπου 11.300 το 2022) και το Königs Wusterhausen, το τοπικό δικαστήριο που είναι αρμόδιο για το αεροδρόμιο του Βερολίνου, με κάτι λιγότερο από 14.000 (από πάνω από 7.000 το 2022).

Στο δικαστήριο του Βρανδεμβούργου, οι αγωγές των επιβατών αντιπροσώπευαν το 2023 το 93% του συνόλου των αστικών αγωγών, σύμφωνα με την ένωση. Ενώ, στο τοπικό δικαστήριο του Erding, το οποίο είναι αρμόδιο για το αεροδρόμιο του Μονάχου, το ποσοστό αυτό ήταν λίγο μεγαλύτερο, στο 94%.

Για άλλη μια φορά, οι διαφορές σχετικά με τα αεροπορικά ταξίδια αντιπροσώπευαν μακράν το μεγαλύτερο ποσοστό των καταγγελιών των καταναλωτών (84%). Περισσότερες από 33.000 αιτήσεις διαιτησίας αφορούσαν κυρίως ακυρωμένες πτήσεις, καθυστερήσεις και προβλήματα με τις αποσκευές. Κατά μέσο όρο, το 85% των διαδικασιών ολοκληρώθηκαν με συμφωνία, σύμφωνα με τη γερμανική Επιτροπή Διαιτησίας για τις Δημόσιες Επιβατικές Μεταφορές (SÖP).

Η αεροπορική κυκλοφορία στη Γερμανία συνέχισε να ανακάμπτει από το “σοκ” του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια του 2023, αλλά εξακολουθεί να υστερεί σε ευρωπαϊκή σύγκριση. Η Ένωση Γερμανικών Αεροδρομίων (ADV) κατέγραψε 183,62 εκατομμύρια επιβάτες που προσγειώθηκαν και απογειώθηκαν στα γερμανικά αεροδρόμια την περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο του 2024. Αυτό το νούμερο ήταν 20% αυξημένο, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, αλλά παρέμεινε 21,3% χαμηλότερο από ό,τι τους έντεκα μήνες του 2019, πριν από την πανδημική κρίση.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *