Photo by Vlada Karpovich on Pexels

KAYAK: Η Ελλάδα στις καλύτερες χώρες για εξ αποστάσεως εργασία | Πρώτη η Πορτογαλία

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε υψηλή θέση μεταξύ 111 χωρών τοποθετείται η Ελλάδα για εργασία εξ αποστάσεως, με την Πορτογαλία να καταλαμβάνει την πρώτη θέση και την Ισπανία να ακολουθεί στη δεύτερη, σύμφωνα με τα δεδομένα της μηχανής αναζήτησης ταξιδιών KAYAK.

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν ένα ευέλικτο περιβάλλον εργασίας και ψάχνουν τον επόμενο προορισμό που να συνδυάζει διακοπές και εργασία εξ αποστάσεως, η KAYAK, η κορυφαία μηχανή αναζήτησης ταξιδιωτικών επιλογών στον κόσμο, αποκαλύπτει τις καλύτερες χώρες στον κόσμο για εργασία εξ αποστάσεως.

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 23η θέση, διαθέτοντας καλές καιρικές συνθήκες, επιλογές για διασκέδαση, πολιτισμικό πλούτο και λογικές τιμές για μακροπρόθεσμη ενοικίαση καταλυμάτων και φαγητό σε εστιατόρια. Επίσης, η Ελλάδα ανακοίνωσε πρόσφατα την έναρξη παροχής βίζας για ψηφιακούς νομάδες.

Στην πρώτη θέση, ως η καλύτερη χώρα για εξ αποστάσεως εργασία, βρίσκεται η Πορτογαλία, σημειώνοντας υψηλή βαθμολογία σε όλες τις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των καλών καιρικών συνθηκών, της μεγάλης αφθονίας επιλογών εξόδου και διασκέδασης, των χαμηλών ποσοστών εγκληματικότητας και του σχετικά χαμηλού κόστους ζωής. Η Πορτογαλία προσφέρει, επίσης, μια ψηφιακή νομαδική βίζα και πολλοί ντόπιοι έχουν καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Η Ισπανία ακολουθεί στη δεύτερη θέση, λόγω, κυρίως, του μεγάλου ποσοστού εστιατορίων και καφέ, ανά άτομο, σε συνδυασμό με τη υψηλή ταχύτητα Διαδικτύου, την πληθώρα συνεργατικών χώρων εργασίας και τη βίζα εξ αποστάσεως εργασίας για ελεύθερους επαγγελματίες. Ενώ, την τριάδα συμπληρώνει η Ρουμανία, κυρίως επειδή προσφέρει πολύ ελκυστικές τιμές όσον αφορά τις μακροχρόνιες ενοικιάσεις διαμερισμάτων και το καλό, τοπικό φαγητό.

“Η εργασία από οπουδήποτε στον κόσμο αναμένουμε ότι θα είναι μια ανοδική τάση μεταξύ των ταξιδιωτών το 2022 και μετά. Γι’ αυτό στη KAYAK θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα εργαλείο που βοηθά τους ταξιδιώτες να βρίσκουν εύκολα προορισμούς που καλύπτουν αυτόν τον νέο υβριδικό τρόπο εργασίας, προσδιορίζοντας τις χώρες που προσφέρουν εξαιρετικές συνθήκες εργασίας, ενώ παράλληλα διαθέτουν καταπληκτικά πράγματα να δουν και να κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους”, λέει η Laure Bornet, επικεφαλής της KAYAK.

Ο πρώτος Work from Wherever Index της KAYAK, είναι η απόλυτη πηγή για όσους θέλουν να δημιουργήσουν ένα νέο περιβάλλον εργασίας μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, προσωρινά ή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα,

Η KAYAK ανέλυσε δεδομένα από 111 χώρες και κατέταξε την καθεμία με βάση 22 παράγοντες σε έξι κατηγορίες -κόστος ταξιδιού και προσβασιμότητα, τοπικές τιμές, υγεία και ασφάλεια, δυνατότητες εξ αποστάσεως εργασίας, κοινωνική ζωή, και καιρός-, προκειμένου να δημιουργήσει τη λίστα με τις χώρες, οι οποίες παρείχαν τα καλύτερα περιβάλλοντα εργασίας, ενώ, παράλληλα, πρόσφεραν τις καλύτερες ευκαιρίες για τον ελεύθερο χρόνο ενός εργαζομένου.

Εκτός από το Ευρετήριο Work from Wherever, η KAYAK διαθέτει μια νέα κατάταξη ζώνης ώρας για να μπορούν οι χρήστες να ανακαλύπτουν γρήγορα και εύκολα τις διαφορές ώρας για το ταξίδι τους -ιδανικό για όσους θέλουν να αποφύγουν τις κλήσεις για συνδιάσκεψη στις 2 το πρωί, ενώ εργάζονται στο εξωτερικό.

Στην κατάταξη βάσει ζώνης ώρας λαμβάνονται υπόψη οι βασικοί παράγοντες και κατηγορίες του ευρετηρίου Work from Wherever, αλλά εμφανίζονται με βάση τη χώρα προέλευσης της εργασίας. Το εργαλείο παρέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με τους πιο πρόσφατους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τα τοπικά ποσοστά εμβολιασμού ανά χώρα.

Οι 10 κορυφαίες χώρες που συνδυάζουν παραγωγικές συνθήκες εργασίας και ευκαιρίες για ταξιδιωτικές περιπέτειες σύμφωνα με την KAYAK είναι:

  1. Πορτογαλία
  2. Ισπανία
  3. Ρουμανία
  4. Μαυρίκιος
  5. Ιαπωνία
  6. Μάλτα
  7. Κόστα Ρίκα
  8. Παναμάς
  9. Τσεχική Δημοκρατία
  10. Γερμανία

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *