Η κινεζική Ctrip εξαγοράζει τη Skyscanner έναντι 1,4 δισ.£

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΕΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Skyscanner αποτελεί πλέον μέλος του κινεζικού ταξιδιωτικού ομίλου Ctrip έπειτα από την ολοκλήρωση της σχετικής συμφωνίας ύψους 1,4 δισ.£.

skyscanner-logoΗ σημερινή διοίκηση της online ταξιδιωτικής εταιρείας με έδρα τη Σκωτία θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τις δραστηριότητες της Skyscanner ανεξάρτητα ως μέλος του ομίλου Ctrip.
Η συμφωνία με την Ctrip -που πέτυχε συνολική αξία συναλλαγής 24.500 εκατομμύρια $ το 2014- αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

携程新版标识Η Ctrip ιδρύθηκε το 1999 στη Σαγκάη και είναι ένας παγκόσμια αναπτυσσόμενος προμηθευτής κρατήσεων καταλυμάτων, μεταφορικών εισιτηρίων, ταξιδιωτικών πακέτων και διαχείρισης εταιρικών ταξιδιών στην Κίνα.
Η εταιρεία πρόσφατα δήλωσε καθαρά έσοδα τρίτου τριμήνου 836.000.000 $, που αντιστοιχούν σε αύξηση 75% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα το 2015, και πέτυχε βελτιωμένα λειτουργικά έσοδα 67.000.000 $.

Ο συν-ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Skyscanner, Gareth Williams, δήλωσε: “Η Ctrip είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της αγοράς στην Κίνα και μια εταιρεία από την οποία μπορούμε να μάθουμε πολλά”.

“Τα σημερινά νέα (της εξαγοράς) πηγαίνουν τη Skyscanner ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο της να καταστήσει την αναζήτηση ταξιδιών όσο το δυνατόν απλούστερη για τους ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο”, συνέχισε ο Williams και πρόσθεσε: “Η Ctrip και η Skyscanner μοιράζονται μια κοινή άποψη -ότι η οργάνωση ταξιδιών έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να επιλυθεί. Για να γίνει αυτό, απαιτείται ισχυρή τεχνολογία και προσέγγιση με προτεραιότητα τον ταξιδιώτη. Στο επόμενο βήμα για την επίτευξη του στόχου μας, η Skyscanner θα παραμείνει λειτουργικά ανεξάρτητη και η αναπτυσσόμενη παγκόσμια ομάδα μας θα συνεχίσει να καινοτομεί και να παρέχει τα προϊόντα που οι ταξιδιώτες ξέρουν και αγαπούν. Είναι μια συναρπαστική στιγμή για την επιχείρησή μας, τους συνεργάτες μας και τους ταξιδιώτες που μάς χρησιμοποιούν”.

Ο συν-ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της Ctrip, James Jianzhang Liang είπε: “Η Skyscanner είναι μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες αναζήτησης ταξιδιού στον κόσμο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τη Skyscanner στον όμιλο Ctrip. Η Ctrip και η Skyscanner μοιράζονται το ίδιο πάθος και την αφοσίωση στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών για τους ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο. Η εξαγορά αυτή θα ενισχύσει τους μακροπρόθεσμους μοχλούς ανάπτυξης για τις δύο εταιρείες. Η Skyscanner θα συμπληρώσει τη θέση μας σε παγκόσμια κλίμακα και η Ctrip θα αξιοποιήσει την εμπειρία, την τεχνολογία και τις δυνατότητες κράτησης που διαθέτει για τις λειτουργίες της Skyscanner”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *