deriziotis

Μας δουλεύουν οι Άγγλοι ή σύμπτωσις επαναλαμβανόμενη…

ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

του Κωνσταντίνου Στ. Δεριζιώτη

Τα χνάρια του Βλαντιμίρ μάλλον ακολουθεί ο Μπόρις φέτος στον Τουρισμό, καθώς εκεί που ακολουθούσε κατά γράμμα το χρονοδιάγραμμα και ανακοίνωνε και ενωρίτερα τις ημερομηνίες κατάργησης των περιορισμών, αίφνης το γύρισε στο κατενάτσιο, διαψεύδοντας ακόμη και “δικούς” του αναλυτές, οι οποίοι πολλάκις είχαν παίξει και τον ρόλο του λαγού.

Θα μου πείτε αυτή είναι η πολιτική.

Δεν θα διαφωνήσω.

Άλλωστε ούτε επιδημιολόγος είμαι, ούτε τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της Αγγλίας γνωρίζω, ούτε βεβαίως μπορώ να έχω άποψη για το αν η τακτική του μονού εμβολιασμού ήταν σωστή, ούτε βεβαίως βεβαίως αν την ινδική μετάλλαξη την καλύπτει ο διπλός εμβολιασμός με Astra Zeneca και όχι ο μονός.

Όμως αυτό που είναι σίγουρο, έτσι πιστεύω τουλάχιστον, είναι ότι σκέφτομαι με την κοινή λογική.

Την οποία θεωρώ ασφαλή οδό για τις προσλαμβάνουσες της καθημερινότητας.

Και εξηγούμε: Η κυρία πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα Kate Smith, σε δηλώσεις της πρόσφατα σε ημερίδα για την ασφάλεια σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ και τις επίσημες ανακοινώσεις  “…σε ότι αφορά στην ένταξη της Ελλάδας στην «πορτοκαλί» λίστα, η κα Smith φάνηκε καθησυχαστική λέγοντας πως τα στοιχεία της πανδημίας αναθεωρούνται κάθε τρεις εβδομάδες και εκτίμησε πως η Ελλάδα σύντομα θα γίνει «πράσινη», ώστε οι Βρετανοί τουρίστες να καταφθάσουν στη χώρα μας που αποτελεί αγαπημένο τους προορισμό”.

Χαρήκαμε λοιπόν πολύ, και απολύτως λογικά, όλοι προσδοκώντας να γίνει αυτό που προανήγγειλε η κα. Smith.

Αυτό θα σκεφτόταν οποιασδήποτε καλόπιστος παρατηρητής, αναμένοντας η Ελλάδα ή κάποια νησιά να γίνουν πράσινα.

Έλα όμως που ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και εμείς στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ σας έχουμε συνηθίσει να ψάχνουμε τις λεπτομέρειες.

ksd PRIMAGEL
adv

Τι ανακαλύψαμε λοιπόν: Ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ισπανία, στις 9 Ιουνίου, 3 ημέρες πριν δηλαδή, έκανε τις ίδιες ακριβώς δηλώσεις για την …Ισπανία.

Τις ίδιες ακριβώς…

Δήλωσε: “It was possible, he noted, that Spain could go on the green list at the next review. The situation is being reviewed every three weeks so that the list is “as up to date as possible”.

Ας ελπίσουμε ότι το σύστημα του φωτεινού σηματοδότη θα δουλέψει χωρίς βραχυκυκλώματα όπως καταγγέλλει σύμπασα η τουριστική βιομηχανία της Αγγλίας και στην επόμενη αναθεώρηση στις 24 Ιουνίου Ελλάδα και Ισπανία ή κάποια νησιά τους, θα γίνουν πράσινες, εφόσον τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά το επιτρέψουν.

Και να μην δούμε πάλι περίεργες και αστήρικτες αποφάσεις όπως την τελευταία φορά.

Γιατί ο Τουρισμός δεν έχει σχέση ούτε με brexit, ούτε με πρόστιμα.

Και η Ευρώπη και οι ηγεσίες της δεν είναι Ρωσία…

Ή έτσι πρέπει να είναι.

Ας περιμένουμε λοιπόν τις αποφάσεις της Αγγλίας και ας ελπίσουμε ότι οι δηλώσεις αποτελούν απλώς σύμπτωση.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *