tez

Με επιτυχία η ημερίδα του ΤΕΖ στη Ρόδο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το 2ο τουριστικό forum του TEZ TOUR που είχε ως θέμα: «Οι ανατολικές αγορές – Μύθοι & πραγματικότητα – Προοπτικές για την διετία 2017 – 2018» στη Ρόδο.

Το παρών έδωσαν παράγοντες του τουριστικού κλάδου και της αυτοδιοίκησης, φορείς του Ελληνικού τουρισμού, δημοσιογράφοι- εκπρόσωποι ΜΜΕ της Ελλάδας και της Ρωσίας. Μεταξύ αυτών ο πρόεδρος του TEZ TOUR στην Ελλάδα Δημήτρης Χαριτίδης,  ο υφυπουργός Νησιωτικής πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, οικοδεσπότης ήταν ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος της Aldemar Amilia Mare, και άλλοι τουριστικοί φορείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Διεθνής Τουριστικός Οργανισμός TEZ TOUR ιδρύθηκε το 1994, κατέχει ηγετική θέση στον τουρισμό από τις χώρες της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. και την ανατολική Ευρώπη, λειτουργεί σήμερα σε 27 χώρες και έχει 73 γραφεία, ενώ εξυπηρετεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο πεντακόσιες χιλιάδες τουρίστες. Η TEZ TOUR ταξιδεύει στην Ρόδο από την πρώτη χρονιά λειτουργίας της στην Ελλάδα το 2008 και φέρνει τουρίστες από Ρωσία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, φέτος και από την Μολδαβία.

Το φόρουμ

Ποια είναι η όμως η κατάσταση που διαμορφώνεται φέτος για τον τουρισμό; Ποιο ρεκόρ θα σπάσουμε το 2017; Και τι θα γίνει το 2018 εάν επιβληθεί το τέλος διανυκτέρευσης που σκέφτεται να επιβάλει η κυβέρνηση;

ksd copyright
money-tourism photo

Τα μεγάλα αυτά θέματα απασχολούν τους τουριστικούς παράγοντες, την αγορά που βλέπει το πιο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας να βρίσκεται μεταξύ σφύρας κι άκμονος, χωρίς σχέδιο και χωρίς πλάνο για την ανάπτυξη της χώρας. Βασίζεται μόνο, όπως όλα δείχνουν, στο εάν δουλέψουν ή όχι ανταγωνίστριες χώρες. Οπως δυστυχώς γίνεται πχ με την Τουρκία που ορισμένοι…πανηγυρίζουν γιατί δεν είχε κόσμο, αλλά μάλλον πρέπει να ξαναδούν τα στοιχεία και την…πρόσφατη συνάντηση του Ερντογάν με τον Πούτιν- πάλι φιλαράκια, πάλι τα ξαναβρήκαν!

Και παρά τα όσα λέγονται οι τουριστικοί παράγοντες μιλούν ακόμη για…ακριβά πακέτα στην Ελλάδα, σίγουρα πιο ακριβά από ανταγωνιστικές χώρες , όπως η Τουρκία, μερικές φορές και από την Ισπανία!

ksd copyright
money-tourism photo

“Η Τουρκία φέτος άνοιξε αργά , αλλά τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά! Δείχνουν ότι πάνε για ρεκόρ αφίξεων το Μάιο από την ρωσική αγορά!” είπε στο φόρουμ που διοργανώθηκε ο πρόεδρος της TEZ tours Δημήτρης Χαριτίδης ο οποίος μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας και ήταν πολύ επιφυλακτικός.

“Πρέπει να δούμε στο τέλος τι έγινε με το τουριστικό προϊόν. Ήδη μετά τον καταιγισμό των early booking έρχεται ξανά πίσω η αγορά. Έχουμε ήδη προσφορές από ξενοδοχεία για το Μάιο και τον Ιούνιο! Ας είμαστε λοιπόν πιο προσεκτικοί γι αυτά που λέμε” τόνισε ο κ.Χαριτίδης στο φόρουμ που οργάνωσε η TEZ στη Ρόδο.

Ο κ. Χαριτίδης έδωσε εντυπωσιακά στοιχεία για την προοπτική της ρωσικής αγοράς, τι γίνεται με τις ανατολικές χώρες, αναφέρθηκε στο πως και γιατί οι Ρώσοι επιλέγουν να πάνε κάπου (με βάση τις τιμές κυρίως) και πάντως όχι…λόγω ελληνορωσικής φιλίας!

“Να μάθουμε να είμαστε πιο ρεαλιστές, δεν υπάρχουν φιλίες μεταξύ κρατών, αλλά συμφέροντα” είπε με νόημα. Και πρόσθεσε ότι η ρωσική αγορά έχει προοπτικές αφού σήμερα ταξιδεύουν 5 εκατομμύρια Ρώσοι από τους 150 εκατομμύρια του πληθυσμού της χώρας.

Ο ίδιος επισήμανε ότι θα είναι τραγικό λάθος το τέλος διανυκτέρευσης στον τουρισμό.

O Αντώνης Καμπουράκης

Στα πλεονεκτήματα της Ρόδου ως τουριστικού οπροορισμού εστίασε ο πρόεδρος της ΕΞΡ ΑΝτώνης Καμπουράκης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το νησί έχει 310 ημέρες τον χρόνο ηλιοφάνεια!!!

Η ομιλία του κ. Καμπουράκη έχει ως εξής:

ksd copyright
money-tourism photo

“Εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, θέλω να καλωσορίσω όλους τους συμμετέχοντες στη συνάντησή αυτή, και να ευχαριστήσω τους διοργανωτές που επέλεξαν τη Ρόδο μας, αυτό το μοναδικό νησί που αιχμαλωτίζει τον επισκέπτη με τις μοναδικές φυσικές ομορφιές, την αυθεντική μεσογειακή τοπική κουζίνα της, τα κρυστάλλινα νερά, και τις μαγικές παραλίες της, και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της, για να λάβει χώρα εδώ αυτή εδώ η ημερίδα.

Η επιλογή της Ρόδου βεβαίως, είναι σε πλήρη αντιστοιχία, με το γεγονός πως το νησί μας βρίσκεται πολύ ψηλά, στις προτιμήσεις των ανατολικών τουριστικών αγορών, όπου πρωταγωνιστεί κατά κύριο λόγο η Ρωσία, μια χώρα με την οποία μας συνδέουν ακατάλυτοι, ουσιαστικοί, αδελφικοί δεσμοί.

Τους ευχαριστούμε, από τα βάθη της καρδιάς μας, για αυτό. Αυτή τους η προτίμηση, είναι για εμάς τους ξενοδόχους της Ρόδου η καλύτερη ανταμοιβή. Γιατί ειλικρινά, οι Ροδίτες ξενοδόχοι έχουμε επενδύσει όλη μας την καρδιά, στη δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων, που μπορούν να ανταπεξέλθουν στις επιθυμίες, και του πιο απαιτητικού Ρώσου επισκέπτη. Με γνώμονα πάνω από όλα την παροχή αξέχαστων εμπειριών στον επισκέπτη μας, και όχι αποκλειστικά το κέρδος.

Είμαστε περήφανοι για το γεγονός, ότι ο αριθμός των κρεβατιών στο νησί μας έχει αυξηθεί κατά 30% τα τελευταία χρόνια, για να φθάνει σήμερα τα 150.000 κρεβάτια, ολοκαίνουργια, ή πλήρως ανακαινισμένα, υψηλότατων προδιαγραφών, που καλύπτουν κάθε επιλογή και κάθε βαλάντιο. Όπως περήφανοι είμαστε, και για το φιλικό και άρτια καταρτισμένο προσωπικό μας, που συμβάλλει τα μέγιστα στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους επισκέπτες, που μας τιμούν με την επιλογή τους.

Το τουριστικό προϊόν του νησιού μας είναι εξαιρετικό. Όπως εξαιρετικό είναι, το προϊόν που προσφέρει η πατρίδα μας, η Ελλάδα. Και αυτό ακριβώς είναι που έκανε τη Ρόδο μας, που έκανε τον Ελληνικό Τουρισμό, και –σε τελική ανάλυση- την Ελλάδα μας, να κερδίσει το στοίχημα του ανοίγματος, των ανατολικών αγορών.

Στο σημείο αυτό, δεν θα μπορούσα να μην αποδώσω τα εύσημα στον Πρόεδρο Νίκο Αγγελόπουλο, και στον Αλέξανδρο, τον άξιο συνεχιστή του, για τις προσπάθειες που χρόνια τώρα καταβάλουν, για να γίνει γνωστή η Ελλάδα μας, στις αγορές αυτές. Χάριν σε τέτοιους οραματιστές, και τολμηρούς πιονέρους,   καταφέραμε όσα καταφέραμε.

Όπως οφείλουμε να αναγνωρίζουμε με συνέπεια, πως ένα μεγάλο μερίδιο αυτής της επιτυχίας, ανήκει και στους αξιόπιστους συνεργάτες μας, οι οποίοι, όλα αυτά τα χρόνια, δούλεψαν εντατικά μαζί μας, με αισθήματα υψηλού επαγγελματισμού, και αμοιβαιότητας, καταφέρνοντας όλα όσα από κοινού πετύχαμε, μέχρι τώρα. Μαζί θα συνεχίσουμε, κιόλας. Και είμαι βέβαιος, πως τα καλύτερα δεν τα έχουμε δει ακόμη. Είναι μπροστά, και μας περιμένουν.

Όμως, τίποτα δεν πέφτει έτοιμο από τον ουρανό. Κάθε νίκη, κάθε επιτυχία απαιτεί στρατηγική. Και μάλιστα στρατηγική, που θα προσαρμόζεται στα δεδομένα της εμπειρίας, θα κάνει απολογισμούς αποτελεσμάτων, και θα προχωράει σε διορθωτικές κινήσεις, όπου χρειάζεται.

Όλοι σε αυτή την αίθουσα γνωρίζουμε, πως οι σχέσεις μας με τις ανατολικές τουριστικές αγορές έχουν περάσει, από «σαράντα κύματα». Μάλιστα υπ’ αυτή την έννοια θεωρώ, εξαιρετικά εύστοχη την επισήμανση στο τίτλο της ημερίδας, περί «Μύθων και Πραγματικότητας». Και υψηλές προσδοκίες υπήρξαν, αλλά και προκλήσεις, μεγάλες. Κρίση στην Ελλάδα. Κρίση στη Ρωσία. Κρίση στην Τουρκία, που επηρεάζει έμμεσα. Τα capital controls. Τα σκαμπανεβάσματα στις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Τα θέματα της Visa.

Στην πραγματικότητα λοιπόν μιλάμε, για ένα πολυσύνθετο τουριστικό προϊόν, καθώς επηρεάζεται άμεσα από τις ευρύτερες πολιτικοοικονομικές διακυμάνσεις, της συγκυρίας. Όμως παλέψαμε όλοι μαζί, και πετύχαμε, ανεξάρτητα από όλες αυτές τις διακυμάνσεις, να κρατήσουμε ανοιχτή τη «γέφυρα». Αυτό είναι το σημαντικό. Αποδείξαμε, πως πιστεύουμε σε αυτή τη «γέφυρα», και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Άλλωστε οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε, τα πολλά και σημαντικά βήματα που έχουμε κάνει. Και μέσα από τη στρατηγική του ΕΟΤ, σε Εθνικό Επίπεδο και του Υπουργείου Τουρισμού. Και μέσα από τις προσπάθειες της Πρεσβείας και του Γενικού μας Προξενείου στη Μόσχα, που είμαι βέβαιος ότι θα ενταθούν ακόμη περισσότερο, υπό τη νέα υπηρεσιακή ηγεσία.

Αλλά κι εμείς ως Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, είμαστε παρόντες, σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις των αγορών σας, και προβολή κάνουμε, και διαφήμιση κάνουμε, και γενικά λειτουργούμε με ενδιαφέρον και στόχευση. Αναγνωρίζοντας τη σημασία των αγορών αυτών, για την επιτυχία του Τουρισμού μας.

Οι δυνατότητες που υπάρχουν, για το «από δω και πέρα», είναι πολλές. Και πρέπει να τις αξιοποιήσουμε, με έξυπνες ιδέες, και πρακτικές λύσεις, που θα επιτρέψουν να πετύχουμε, ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Για ακόμη περισσότερους επισκέπτες, από τις ανατολικές αγορές, αλλά και για διεύρυνση της σεζόν, ούτως ώστε οι επισκέπτες μας, να χαίρονται το νησί μας όλο το χρόνο, και όχι μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Μην ξεχνάμε ότι η Ρόδος μας έχει, 310 μέρες το χρόνο, ηλιοφάνεια!

Χαίρομαι, καθώς η πρωτοβουλία του σημερινού φόρουμ, μας δίνει την ευκαιρία να συζητήσουμε, πως θα κεφαλαιοποιήσουμε όσα πετύχαμε, ώστε με περισσότερη σοφία να σχεδιάσουμε τα βήματα, που πρέπει να γίνουν, από δω και πέρα. Οι καιροί είναι απαιτητικοί. Είναι δύσκολοι. Αλλά με αυτόν τον τρόπο μπορούμε, να πετύχουμε πολύ περισσότερα.

ΜΑΖΙ.                      VMIESTE

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.       RADI GRIETSI

ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.         RADI ROSII

Σας ευχαριστώ θερμά για την προσοχή σας, κι εύχομαι από καρδιάς, κάθε επιτυχία, στις εργασίες της ημερίδας σας”.

Μύθοι και αλήθειες για τον τουρισμό και στο ... βάθος έγκλημα!

O κ.Αγγελόπουλος της Aldemar

Μύθοι και αλήθειες για τον τουρισμό και στο ... βάθος έγκλημα!

Ο κ. Απλαδενάκης της ΤΕΖ

Επιφυλάξεις

Αντίστοιχα επιφυλακτικός για το τελικό ταμείο της φετινής περιόδου ήταν στην τοποθέτησή του και ο κ.Αλέξανδρος Αγγελόπουλος της ALDEMAR. “Το κύριο εξαγώγιμο προϊόν ειναι ο τουρισμός, αλλά κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν. Δεν υπάρχει εθνική στρατηγική” τόνισε ο κ.Αγγελόπουλος επισημαίνοντας ότι “δεν μπορούμε να περιμένουμε να ψοφήσει η κατσίκα του διπλανού για να πάμε εμείς καλά”, πρέπει να έχουμε δικό μας σχέδιο, αναφέρθηκε στην “οικονομία της φιλοξενίας”, ενώ για το νέο φόρο που έρχεται είπε χαρακτηριστικά:

“Και αυτό το Τέλος διανυκτέρευσης που θέλουν να βάλουν. Ο εγκληματίας που το σκέφτηκε να το αποσύρει!” είπε και κατέληξε: “Είναι Εγκληματική πολιτική, είναι τραγικό λάθος να μετράς αφίξεις και κεφάλια”!

Ο κ.Αγγελόπουλος αφού επεσήμανε τον κίνδυνο των τραπεζών είπε για την air bnb και πως αυτό το κομμάτι αφήνεται χωρίς έλεγχο:

“Γιατί είναι αδιάφορα τα 400 εκατομμύρια; Χάνονται που χάνονται από εκεί … και βάζουν ένα φόρο για να πάρουν 80;” Και κατέληξε : “Τελικά εγώ δεν είμαι αισιόδοξος, δε βλέπω αλλαγή νοοτροπίας!”.

ksd copyright
money-tourism photo

Στο φόρουμ μίλησαν ακόμη ο περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου κ.Χατζημάρκος ο οποίος μίλησε για τα λάθη που έγιναν, εξέφρασε την αγωνία του για το 2018, η αντιδήμαρχος Ρόδου κ.Μαρία Χατζηλαζάρου, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ρόδου κ.Καμπουράκης και των διευθυντών κ.Ματζίκος.

Ακόμη μίλησε ο διευθυντής της ΤΕΖ κ.Μανόλης Απλαδενάκης που αναφέρθηκε στα στοιχεία για τον οργανισμό, στις τουριστικές αφίξεις στη Ρόδο, κ.λπ..

H αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου

 «Ο ρόλος του Δήμου Ρόδου στην ανάπτυξη του τουρισμού από Ρωσία και άλλες ανατολικές αγορές – Πρωτοβουλίες και ενέργειες για την προώθηση της Ρόδου στις ανατολικές αγορές τη διετία 2017-2018», ήταν το αντικείμενο της ομιλίας της αντιδημάρχου Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Αποδήμων Ροδίων κας Μαρίζας Χατζηλαζάρου, στο 2ο τουριστικό forum που διοργάνωσε ο Διεθνής Τουριστικός Οργανισμός TEZ TOUR το περασμένο Σάββατο (6-5-2017), στο ξενοδοχείο Aldemar Amilia Mare στην Καλλιθέα, με αφορμή και τα δέκα χρόνια παρουσίας της εταιρίας στη Ρόδο.

Η αντιδήμαρχος κα Χατζηλαζάρου, στην ομιλία της, ανέλυσε διεξοδικά τις πρωτοβουλίες και ενέργειες του Δήμου Ρόδου που στοχεύουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο νησί, καθώς και τις παράλληλες δράσεις της δημοτικής αρχής προς τις ελπιδοφόρες ανατολικές αγορές, αναφέροντας μεταξύ άλλων:«Ως γνωστόν, η Ρωσία αποτελεί πλέον μια πολύ δυναμική και διαρκώς ανερχόμενη αγορά, που η χώρα και ο Δήμος μας καλούνται να αξιοποιήσουν στο έπακρο, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστική μας θέση στον τουριστικό κλάδο

Οι φιλικές σχέσεις των χωρών, που υπάρχουν από παλιά, κάνουν τους Ρώσους επισκέπτες να νοιώθουν στην Ελλάδα ότι βρίσκονται σε οικείο και ζεστό περιβάλλον.

Εξάλλου, η Ελλάδα θεωρείται από τους Ρώσους – και είναι – ασφαλής τόπος διακοπών, συγκριτικά με άλλες χώρες της περιοχής, με ξεχωριστό κλίμα και φυσική ομορφιά, αλλά και πλούσια και μακραίωνη πολιτιστική παράδοση. Σημαντικό κριτήριο επίσης για τον επισκέπτη της χώρας μας είναι το πνεύμα φιλοξενίας που τη διέπει από άκρη σε άκρη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία για τη φετινή χρονιά θα είναι αυξημένο κατά 20% σε σχέση με το 2016 και αναμένεται ότι ένα μεγάλο κομμάτι αυτού του ρεύματος θα κατευθυνθεί προς τη Ρόδο. Βάσει των στοιχείων του αεροδρομίου Διαγόρας το 2015 ήλθαν στη Ρόδο για διακοπές 114.101 Ρώσοι τουρίστες και το 2016 έφτασαν στους 150.954, παρουσιάζοντας αύξηση 32%.

Για φέτος, όπως επιβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι του TEZ TOUR,   προβλέπεται ακόμα περαιτέρω αύξηση στις αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία στη Ρόδο, σε ποσοστό 10-15 %.

Μέσα στους στόχους του Δήμου της Ρόδου είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, κάτι που ενδιαφέρει και τους Ρώσους επισκέπτες, καθώς θα μπορούν να πραγματοποιούν ταξίδια όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και τις υπόλοιπες εποχές του έτους.

Κίνητρο για την επιτυχία αυτού του στόχου είναι η ποικιλία εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρει το νησί μας, όπως είναι ο συνεδριακός, ο θρησκευτικός-προσκυνηματικός, ο θαλάσσιος, αθλητικός, ιατρικός τουρισμός και άλλοι. Ειδικότερα για τη ρωσική αγορά η δημοτική αρχή σε συνεργασία και με άλλους φορείς, στο πλαίσιο του έτους ελληνορωσικής φιλίας που ήταν το 2016, αλλά και με τουριστικούς παράγοντες της Ρωσίας γενικότερα, έχει υλοποιήσει δράσεις όπως:

  • PressTrip για τον τηλεοπτικό σταθμόRussia 1 (2015)

Στο πλαίσιο του επικοινωνιακού σχεδιασμού του Δήμου Ρόδου για την προβολή του νησιού στη Ρωσία και σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Ρωσίας πραγματοποιήθηκε σειρά γυρισμάτων από τον τηλεοπτικό σταθμό Russia 1 στη Ρόδο το 2015, για την εκπομπή Good Morning Russia.

Επισημαίνουμε ότι το τηλεοπτικό κανάλι Russia 1 και την πρωινή του εκπομπή Good Morning Russia το βλέπουν μέσω του εθνικού δικτύου της  Ρωσικής τηλεόρασης αλλά και από καλωδιακή τηλεόραση περίπου 60 εκατομμύρια οικογένειες. Για τη Ρόδο πραγματοποίησαν 5 ρεπορτάζ τα οποία προβάλλονταν ανά 3 λεπτά καθημερινά με 5 επαναλήψεις. Παρουσίαζαν την όμορφη εικόνα του νησιού, το περιβάλλον, τις παραδόσεις , την γαστρονομία και την μεσογειακή διατροφή αλλά και τον τρόπο ζωής του νησιού.

Ο Δήμος Ρόδου φιλοξένησε επίσης και άλλους Ρώσους δημοσιογράφους οι οποίοι δημοσίευσαν εκτενή αφιερώματα για τη Ρόδο, σε εφημερίδες και περιοδικά μεγάλης κυκλοφορίας.

  • Ο Δήμος Ρόδου συμμετείχε στην έκθεση MITT 2017, που πραγματοποιήθηκε από τις 14-16 Μαρτίου 2017, στον μεγάλο εκθεσιακό χώρο Expocentre Fairgrounds Krasnaya Presnya, στη Μόσχα. Εκεί μάλιστα είχαμε την τιμή να βραβευθούμε από τον TEZTOUR ως ένας εκ των καλυτέρων συνεργατών του οργανισμού για το 2016.
  • Regatta 1 – Regatta 2 το 2016

Στη Ρόδο τον Μάϊο και τον Ιούνιο του 2016 πραγματοποιήθηκε ένα σημαντικό γεγονός για τη Ρόδο και τον θαλάσσιο τουρισμό που αφορούσε στη διεξαγωγή των αγώνων «Russian Volvo Regatta-1 και 2» για πρώτη φορά στο νησί μας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ερασιτεχνική ρεγκάτα Ρώσων στο εξωτερικό με χορηγό την αυτοκινητοβιομηχανία Volvo.

  • Βραδιές ρωσικού κινηματογράφου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο νησί μας το 5ο Φεστιβάλ Ρώσικου Κινηματογράφου στην Ελλάδα από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2015 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου. Το Φεστιβάλ, διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα και του Γενικού Προξενείου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Δήμου Ρόδου.

  • Διεθνές φεστιβάλ τέχνης στη Ρόδο -Art Festival Rhodes

Με επίκεντρο το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, στην ιστορική Μεσαιωνική Πόλη, η οποία έχει χαρακτηρισθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco, πραγματοποιήθηκε το Διεθνές φεστιβάλ τέχνης -Art Festival Rhodes, από τις 6 έως 12 Σεπτεμβρίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού,   της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Ουνέσκο και του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου στην Αθήνα.

Για φέτος και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του αφιερωματικού έτους Ελλάδα-Ρωσία, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Ωδείο Corelli, με την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου και με τη συνεργασία της Συμφωνικής Ορχήστρας της Αγίας Πετρούπολης, παρουσιάζουν το έργο  «ΘΕΟΦΑΝΗΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ», του θεμελιωτού της Ρωσικής Αγιογραφίας,  πρωτότυπη σύνθεση του  Σάββα Καρατζιά.  Ένα μουσικό οδοιπορικό που ακολουθεί και αποτυπώνει σε ήχους, την ζωή του θεμελιωτή της Ρωσικής αγιογραφίας Θεοφάνη και δασκάλου του σημαντικότερου Ρώσου αγιογράφου (Αγίου) Αντρέι Ρουμπλιώφ.

Θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουνίου, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, στη Μεσαιωνική Πόλη, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Κλείνοντας, καλούμεθα όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς, ο καθένας από τη δική του ξεχωριστή θέση, να αναπτύξουμε τους προβληματισμούς μας και να εμβαθύνουμε στο θέμα: προοπτικές ανατολικών αγορών για την επόμενη διετία με κυρίαρχο αυτό τη ρωσικής αγοράς. Εμείς, ως Δήμος Ρόδου, είμαστε έτοιμοι να ανταλλάξουμε απόψεις και προτάσεις σχετικά με το τι ζητούν οι Ρώσοι τουρίστες από εμάς και να σταθούμε αρωγοί.

Το θέμα της ημερίδας είναι πρόκληση για όλους. Πιστεύω ότι η πρωτοβουλία του TezTour για την υλοποίηση μιας τόσο σημαντικής ημερίδας, είναι καίρια και ουσιαστική και ο Δήμος της Ρόδου είναι πάντα πρόθυμος να συνεργαστεί σε θέματα που προάγουν τον τουρισμό στο νησί και βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης όλων των πολιτών.

Εκ μέρους του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής σας καλωσορίζω και πάλι στη Ρόδο και εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες της ημερίδας».

Διαβάστε εδώ την παρουσίαση που έκανε ο κ.Απλαδενάκης στο φόρουμ και εδώ την παρουσίαση του κ. Χαριτίδη.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *