Μεγαλύτερος αριθμός Τούρκων επισκεπτών στη Χαλκιδική το 2016

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Έκδηλο ενδιαφέρον για τη Χαλκιδική διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης Τουρισμού της Κωνσταντινούπολης, όπου η Χαλκιδική είχε παρουσία για πέμπτη συνεχή χρονιά.

Οι εκπρόσωποι του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής αλλά και οι φορείς της Χαλκιδικής κατά τη διάρκεια της έκθεσης είχαν εποικοδομητικές συναντήσεις με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων και τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι τόνισαν το ενδιαφέρον τους για μονιμότερη συνεργασία, ενώ το περίπτερο της Χαλκιδικής επισκέφθηκε ο υπουργός Πολιτισμού της Τουρκίας.
Ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος έδωσε συνέντευξη στο κανάλι (εθνικής εμβέλειας) Haber 24 και σε άλλους Τούρκους δημοσιογράφους.
Έκδηλο ενδιαφέρον υπήρξε για διακοπές πολυτελείας, για τη γαστρονομία και τους παραδοσιακούς οικισμούς της Αρναίας, της Αθύτου, της Νικήτης και του Παρθενώνα. Έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον για διακοπές 3-4 ημερών από τα τέλη Μαΐου, για διαμονή σε ξενοδοχεία 3* και ενοικιαζόμενα καταλύματα.
Στο πλαίσιο της διεύρυνσης των σχέσεων με την αγορά, εκπρόσωποι του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής επισκέφθηκαν την πόλη Corlu (Τσορλού) της Ανατολικής Θράκης. Στο ξενοδοχείο HILTON Garden Inn της πόλης έγιναν συναντήσεις με μια συγκροτημένη ομάδα υπεύθυνων ανάπτυξης τουρισμού και πολιτισμού της συγκεκριμένης περιφέρειας, που αποτελεί μια τεράστια δεξαμενή εξερχόμενου τουρισμού προς την περιοχή. Στη συνάντηση παρέστησαν ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων (TURSAB) Ανατολικής Θράκης, η εκπρόσωπος του δημάρχου Ραιδεστού, η εκπρόσωπος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου και άλλοι φορείς, οι οποίοι διατράνωσαν το ενδιαφέρον τους για άμεση συνεργασία, με δράσεις που θα φέρουν πιο κοντά τους ξενοδόχους της Χαλκιδικής με τη συγκεκριμένη αγορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Ανατολική Θράκη είναι πολύ πιο κοντά από ότι η Κωνσταντινούπολη και δραστηριοποιούνται σε αυτή 5-6 εκατομμύρια κόσμος.
Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο, κ. Γρηγόρη Τάσιο, τον διευθυντή, κ. Γεώργιο Μπρουτζά, τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του Οργανισμού για την τουρκική αγορά, κ. Στέφανο Χατζημανώλη, το μέλος του ΔΣ του Οργανισμού και πρόεδρο της Ένωσης Camping Χαλκιδικής, κ. Αντώνη Δεληδημητρίου, τον εκπρόσωπο του δήμου Αριστοτέλη, κ. Λευτέρη Βαλσαμή, την εκπρόσωπο του δήμου Κασσάνδρας, κα. Μαρία Παπαδημητρίου, ξενοδόχους, μέλη της Ομοσπονδίας Οικογενειακών Καταλυμάτων Χαλκιδικής και incoming τουριστικών πρακτόρων.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *