©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέες ακυρώσεις ταξιδιών προς τη Ρόδο από γερμανικούς tour operators

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με το νησί της Ρόδου να έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της πυρκαγιάς, που μαίνεται για ενδέκατη ημέρα, κορυφαίοι γερμανικοί tour operators ακυρώνουν τα ταξιδιωτικά τους πακέτα στις περιοχές του νησιού που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Schauinsland-Reisen ακυρώνει τις διακοπές με ημερομηνία άφιξης έως την 31η Ιουλίου, ενώ ο DER Touristik έως 3 Αυγούστου.

Οι πελάτες των δύο τουριστικών οργανισμών θα ενημερωθούν για την ακύρωση των διακοπών τους το συντομότερο δυνατό, ενώ προσφέρεται η δυνατότητα δωρεάν αλλαγής κράτησης για περιοχές του νησιού που δεν έχουν επηρεαστεί από τις φωτιές, όπως αναφέρουν οι δύο tour operators.

“Η ομάδα μας είναι σε επαφή με το συνεργαζόμενο γραφείο mμας στο νησί όλο το εικοσιτετράωρο. Οι εξελίξεις παρακολουθούνται στενά και η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί ανάλογα”, είπε εκπρόσωπος του Schauinsland.

Στο DER Touristik οι ακυρώσεις θα γίνουν σήμερα, 28 Ιουλίου, από τις 12 μ.μ.. Σύμφωνα με τον κορυφαίο, γερμανικό, τουριστικό οργανισμό, μόνο ένας μικρός τετραψήφιος αριθμός επισκεπτών έχουν απομακρυνθεί από τα ξενοδοχεία που διέμεναν αρχικά, οι οποίοι βρίσκονται, είτε στο σπίτι τους, είτε σε άλλο ξενοδοχείο.

Επιπλέον, ο tour operator πληροφορεί το ταξιδιωτικό κοινό ότι, οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να πέφτουν τις επόμενες ημέρες στη Ρόδο, καθώς, επίσης, δεν υπάρχουν αρνητικές συνέπειες από τις πυρκαγιές, που σημαίνει ότι οι παραθεριστές μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές τους εκεί “ανεμπόδηστα”.

Σύμφωνα με τους γερμανικούς tour operators, οι οποίοι επικαλούνται στοιχεία που έδωσε στην ελληνική κρατική τηλεόραση ο εκπρόσωπος της ελληνικής πυροσβεστικής υπηρεσίας, κ. Γιάννης Αρτοποιός, η κατάσταση εκτονώνεται κάπως. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κατοικημένες περιοχές δεν απειλούνται πλέον. Και στη Στερεά Ελλάδα, όπου ξέσπασαν πολλές φωτιές, οι φλόγες περιορίστηκαν ως επί το πλείστον. Ωστόσο, ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει υψηλός. “Το επίπεδο συναγερμού παραμένει υψηλό”, προειδοποίησε ο κ. Αρτοποιός.

Νωρίτερα, στις αρχές της εβδομάδας, η TUI, ο FTI, ο DER Touristik και ο Schauinsland ανακοίνωσαν την ακύρωση των ταξιδιών τους προς τη Ρόδο, τουλάχιστον μέχρι αυτό το Σαββατοκύριακο.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *