Ο περιορισμός των πούλμαν στη Ρώμη θα επηρεάσει τον τουρισμό της

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι tour operators στη Ρώμη κάνουν μια τελευταία προσπάθεια να σταματήσουν τα σχέδια των αρχών της Ρώμης, που επιθυμούν να περιορίσουν την πρόσβαση με πούλμαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Έφεση προβλέπεται για σήμερα, η οποία θα καθορίσει εάν οι τουριστικές αρχές της Ρώμης θα προχωρήσουν με προτάσεις για τη μείωση της πρόσβασης με πούλμαν κατά τα δύο τρίτα. Η ETOA, η Ευρωπαϊκή Ένωση Τουρισμού, ζητά την αναστολή των σχεδίων μέχρι να βρεθούν πιο αποτελεσματικές λύσεις.

Ανησυχίες για τον τουρισμό

Ο πρόεδρος της ETOA, Mario Bodini, δήλωσε: «Ο ομαδικός τουρισμός περιλαμβάνει επιχειρήσεις υψηλής αξίας από αναπτυγμένες αγορές παγκοσμίως. Εάν η Ρώμη είναι προβληματική από λειτουργικής απόψεως, τίθεται σε κίνδυνο η θέση της ως πύλη προς την υπόλοιπη Ιταλία σχετικά με τον τουρισμό.

Εάν η πρώτη επίσκεψη σε έναν προορισμό δεν είναι επιτυχής, οι ταξιδιώτες θα διστάσουν να κλείσουν ένα δεύτερο ταξίδι στην Ιταλία.  Έχουμε ήδη λάβει αναφορές ότι ορισμένοι φορείς εκμετάλλευσης που είχαν προγραμματίσει ταξίδια στη Ρώμη για το 2020 ακυρώνουν τα στοιχεία των εναπομεινάντων προγραμμάτων τους. Καλούμε τη Ρώμη να μην εφαρμόσει το νέο σχέδιο μέχρι να βρεθεί καλύτερη λύση”.

Ο Brett Tollman, Διευθύνων Σύμβουλος της The Travel Corporation, η οποία φαίρνει 85.000 επισκέπτες στη Ρώμη κάθε χρόνο από το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε:

«Πιστεύουμε ακράδαντα, πως πρέπει να διατηρήσουμε και να προστατεύσουμε τους προορισμούς και τις κοινότητες που επισκεπτόμαστε και κατανοούμε πλήρως το κίνητρο της Ρώμης για να θέσει μέτρα για τη διαφύλαξη της πόλης για τις μελλοντικές γενιές.
Ωστόσο, οι προτεινόμενες αλλαγές εδώ είναι αντιπαραγωγικές και δεν θα επηρεάσουν μόνο την ικανότητά της να εξυπηρετεί και να διαχειρίζεται τους επισκέπτες, αλλά θα έχει και μεγάλο αντίκτυπο και στους πολίτες της.

Το πούλμαν είναι στην πραγματικότητα μία από τις πιο αποτελεσματικές και βιώσιμες μεθόδους για την προσέλκυση τουριστών στη Ρώμη και οι διακοπές περιλαμβάνουν χρήση τοπικών εστιατορίων, ξενοδοχείων, οδηγών, μουσείων και αξιοθέατων. Χρειαζόμαστε μια πιο συνεργατική προσέγγιση μεταξύ της Ρώμης και των ταξιδιωτικών γραφείων για να βρούμε λύση».

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *