pafos

Η Πάφος φθηνότερη ευρωπαϊκή πόλη για τους Άγγλους

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης δεν είναι πλέον τα φθηνότερα μέρη για να κάνεις σύντομες διακοπές, δείχνει η νέα μελέτη του Post Office Travel Money, των βρετανικών ταχυδρομείων. Την ίδια στιγμή η Αθήνα βρίσκεται στην τρίτη θέση στην κατάταξη με τις φθηνότερες πρωτεύουσες της δυτικής Ευρώπης, σύμφωνα με την μελέτη του Post Office Travel Money.

Η Πάφος στην Κύπρο κατατάσσεται τώρα ως η πιο προσιτή, με βάση 12 τυπικά κόστη της πόλης – συμπεριλαμβανομένων και του βραδινού γεύματος για δύο με κρασί, ποτά, δύο νύχτες για διαμονή Σαββατοκύριακου, τα αξιοθέατα και τις μεταφορές της πόλης.

Σε 138£, η Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2017 χτυπά στενά την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, Βίλνιους, όπου η τυπική τουριστική δαπάνη ανέρχεται σε 139,48£.

post_office_2017Το Ρέικιαβικ παίρνει το αμφίβολο στέμμα ως η πιο ακριβή πόλη με 552£, μπροστά από την Στοκχόλμη που είναι στις 456.52£, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ένατης ετήσιας Post Office Travel Money City Costs Barometer 36 ευρωπαϊκών πόλεων.

Ενώ το Άμστερνταμ έχει δει τις τοπικές τιμές να πέφτουν οριακά το προηγούμενο έτος, το υψηλό κόστος της διαμονής (262£ για δύο διανυκτερεύσεις) το καθιστά το πιο ακριβό από 21 πόλεις της ευρωζώνης που συμμετείχαν στην έρευνα. Σε 421£, οι δαπάνες συνολικά στην ολλανδική αγαπημένη πόλη είναι 42% υψηλότερες απ’ ότι στο Παρίσι, που είναι ο κύριος ανταγωνιστής της.

Η Πάφος είναι μία από τις τέσσερις ηλιόλουστες πόλεις που ανταγωνίζονται τις Ανατολικές πρωτεύουσες και τις καλύτερες επιλογές για όσους κυνηγούν συμφωνίες.

Το χαμηλό κόστος διαμονής βοήθησε την Πάλμα (196£) να είναι η 10η πιο προσιτή από την 18η θέση πέρυσι και να είναι η μόνη πόλη από τις 36 που συμμετείχαν στην έρευνα που δείχνει μια πτώση των τιμών της τάξεως του 5%.

Η Λισσαβόνα (£162), φθηνότερη πρωτεύουσα της δυτικής Ευρώπης, και η Αθήνα (£191) και οι δύο διατηρήθηκαν στις κορυφαίες 10 θέσεις για τρίτη συνεχή χρονιά.

Το Βίλνιους στη Λιθουανία (£139,48) προσφέρει τη δεύτερη συνολικά καλύτερη τιμή και είναι η φθηνότερη από τις έξι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης με μέρη στην καλύτερη 10αδα τιμών.

Η γειτονική Ρίγα (£150) έχει ξεπεράσει την Βαρσοβία (£154), την κορυφαία πόλη του περασμένου έτους, και η Βουδαπέστη (£157, 5) μετακινείται στην τρίτη θέση. Αυτό έγινε διότι οι τοπικές τιμές σε ευρώ έχουν μειωθεί κατά 5% στην πρωτεύουσα της Λετονίας, ενώ καταλύματα – £54 για δύο νύχτες – είναι φθηνότερα απ’ ότι σε οποιαδήποτε άλλη πόλη στην έρευνα, σύμφωνα με την έρευνα.

Αλλά οι τιμές στην τρίτη πρωτεύουσα της Βαλτικής, το Ταλίν (£209), έχουν αυξηθεί 27% από έτος σε έτος, καθιστώντας το συνολικό κόστος για τους επισκέπτες του Ηνωμένου Βασιλείου κατά 50% υψηλότερο απ’ ότι στο Βίλνιους.

To Aarhus, κοινή πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης με την Πάφο, προσφέρει την καλύτερη τιμή για τους παραθεριστές του Ηνωμένου Βασίλειου που σχεδιάζουν ταξίδια στην Σκανδιναβία. Με £316, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δανίας είναι 43% φθηνότερη από το Ρέικιαβικ.

Ο Andrew Brown, του Post Office Travel Money, δήλωσε: «Αυτή είναι η πρώτη φορά από τότε που ξεκινήσαμε να κάνουμε έρευνες πάνω στις τουριστικές δαπάνες των ευρωπαϊκών πόλεων πριν από οκτώ χρόνια, που έχουμε δει τόσες πολλές δυτικές πρωτεύουσες να παρέχουν τις χαμηλές τιμές που συνήθως τις βλέπαμε στην Πράγα, στη Βουδαπέστη και σε άλλες Ανατολικές Ευρωπαϊκές πόλεις”. Και συμπλήρωσε: «Οι διακοπές της πόλης έχουν αναδειχθεί ως το πιο δημοφιλές είδος διακοπών για τους τουρίστες του Ηνωμένου Βασίλειου κατά τα τελευταία τρία χρόνια και με τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για την στερλίνα, υπάρχει καλός λόγος για όσους σχεδιάζουν ταξίδια, να κάνουν τη δουλειά τους προσεκτικά και να ελέγξουν εάν η λίρα θα τους δώσει περισσότερα για τα χρήματά τους. Φέτος οι ηλιόλουστες πόλεις κατάφεραν να μπουν στην 10άδα με τις καλύτερες αξίες, με την υπόσχεση ενός ηλιόλουστου κλίματος, καθώς και χαμηλής τιμής.»

Και κατέληξε: «Είναι σημαντικό για τους παραθεριστές να εξετάζουν στον προϋπολογισμό τους προσεκτικά για τις διακοπές στην πόλη, τα είδη όπως τα γεύματα, τα ποτά και τα αξιοθέατα, καθώς αυτά τα κόστη δεν μπορούν να τα αποφύγουν οι περισσότεροι τουρίστες.»

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *