xatziioannou Sir Στέλιος Χατζηιωάννου

Παραιτείται ο CFO της EasyJet, Andrew Findlay, το 2021|Ανακοίνωση Χατζηϊωάννου

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί το 2021 ανακοίνωσε ο CFO της EasyJet, Andrew Findlay, ύστερα από 6 χρόνια στη συγκεκριμένη θέση.

Η παραίτηση του ακολουθεί την αποτυχημένη προσπάθεια του Στέλιου Χατζηιωάννου να εκδιώξει μια ομάδα μελών του διοικητικού συμβουλίου, στους οποίους συμπεριλαμβανόταν και ο Andrew Findlay, προκειμένου να μη συνεχιστεί η παράδοση αεροσκαφών της Airbus αξίας 4.5 δισεκατ. λιρών.

Ωστόσο, η αεροπορική ανακοίνωσε ότι ο Andrew Findlay ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο σχετικά με την επιθυμία του και αναμένεται να αποτελεί παρελθόν έως τον Μάιο του 2021.

Ο Andrew Findlay, ο οποίος υπήρξε και CFO της Halfords, θα συνεχίζει να εκτελεί τα καθήκοντά του ενώ θα ξεκινήσει και η διαδικασία εύρεσης του αντικαταστάτή του, όπως αναφέρει και με ενημέρωση της η easyJet προς το Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Ο Andrew Findlay δήλωσε:

“Παρόλο που έχω ενημερώσει για την παραίτηση μου μέχρι το 2021 παραμένω πλήρως αφοσιωμένος στην επιχείρηση και τη στήριξη του Johan Lundgren (CEO της EasyJet) έτσι ώστε η εταιρία να αντιμετωπίσει την κρίση αυτή.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω  για τη στήριξή τους μετόχους και τους υπόλοιπους διευθυντές στο πρόσφατο γενικό συνέδριο και σκοπεύω να τους ανταμείψω για το γεγονός αυτό εντός τους έτους”.

Ο CEO της EasyJet, Johan Lundgren, προσθέτει: “Από το 2017 που συμμετείχα εγώ και ο Andrew Findlay συνεργαστήκαμε σε εξαιρετικό επίπεδο. Ο Andrew αποτελεί ένα μακροχρόνιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και συνεχίζει να προσφέρει ορθές οικονομικές οδηγίες και κατευθύνσεις, όπως έκανε και το τελευταίο διάστημα παρέχοντας την απαραίτητη ρευστότητα και τη μείωση των εξόδων μας.

Μιλώντας εκ μέρους των συνεργατών μου δηλώνω ότι θα μας στεναχωρήσει η παραίτησή του, αλλά αδημονώ για τους επόμενους 12 μήνες συνεργασίας καθώς θα κατευθύνουμε από κοινού την εταιρία εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς κρίσης”.

Ανακοίνωση του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου

Σε συνέχεια της σημερινής ανακοίνωσης της easyJet για την αποχώρηση του CFO της εταιρείας, κ. Andrew Findlay, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής και βασικός μέτοχος της εταιρείας δήλωσε:

«Ο Οικονομικός Διευθυντής της easyJet παραιτήθηκε. Ένας αχρείος έφυγε, απομένουν δύο που θα φύγουν σύντομα! Δεν προξενεί καμία απορία το ότι οι ανεξάρτητοι μέτοχοι κάνουν πάρτι σήμερα (με τις μετοχές να έχουν άνοδο 17%)! Πλησιάζουμε στην ακύρωση της συμφωνίας με την Airbus, πράγμα που θα σώσει την easyJet.

Γνωρίζω πλέον ότι ο παραιτηθείς CFO της easyJet, κ. Andrew Findlay, πέταξε με ιδιωτικό jet της εταιρείας LunaJets για να συναντήσει τον γνωστό από τα Panama Papers δικηγόρο κ. Marc Bonnant. Η πτήση, που πραγματοποιήθηκε με έξοδα της Airbus, ξεκίνησε από το αεροδρόμιο Biggin Hill στο Ν. Λονδίνο και κατέληξε στο αεροδρόμιο Buochs κοντά στη Λουκέρνη στις 16 Νοεμβρίου 2016 (και όχι στις 17).

Θα αναζητήσω σύντομα μάρτυρες για τις ανάγκες της έρευνας, ωστόσο πιστεύω ότι στο κρυφό δείπνο ήταν επίσης παρών και ο ελληνικής καταγωγής κ. Κίμων Σωτηρόπουλος, στέλεχος της Airbus. Υπάρχουν μήπως μάρτυρες της συνάντησης μεταξύ των κ.κ. Findlay, Bonnant και Σωτηρόπουλου»;

Tagged
Προσθήκη σχολίου