luxair

 Παρατείνει την αναστολή προπληρωμών η LuxairTours, στην Ελλάδα, μέχρι την επανεκκίνηση των προορισμών

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με επιστολή της προς τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία στην Ελλάδα, η LuxairTours, παρατείνει την αναστολή προπληρωμών, μέχρι την επανέναρξη των προορισμών, ενώ παρατείνει και κατά ένα μήνα μέχρι τις 30 Μαϊου την αναστολή των δράσεων της εταιρίας.

Σύμφωνα με την επιστολή, που υπογράφει ο κ. Peter Vermeulen, assistant vice president Product, “Η υφιστάμενη κρίση της πανδημίας του Κορωνοϊού παραμένει για όλους μας ενεργή στον τουριστικό κλάδο και αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας. Δημιουργεί εκτεταμένους διαλόγους σε πολλαπλά επίπεδα, ξεκινώντας από ποικίλα αρνητικά σενάρια και καταλήγοντας σε πιο αισιόδοξες προσεγγίσεις. Κάτι το οποίο φαινόταν παράλογο πριν από 2 μήνες με την αναστολή όλων των δράσεων της LuxairTours έως τις 30 Απριλίου, φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετά ρεαλιστικό. Πρόσφατα επεκτείναμε την ημερομηνία αναστολής εργασιών μας για 1 μήνα λόγω των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων που έχει εφαρμόσει η κυβέρνησή μας, αλλά και των ταξιδιωτικών περιορισμών στους προορισμούς διακοπών”.

Και συνεχίζει: “Η LuxairTours εργάζεται διαρκώς για την προετοιμασία της επανεκκίνησής της στις 30 Μαΐου 2020. Το αρχικό πρόγραμμα πτήσεων της θερινής περιόδου βρίσκεται σε αναθεώρηση προς το παρόν και προσαρμόζεται με μια σταδιακή έναρξη σε μερικούς προορισμούς. Βρισκόμαστε σε στενή επαφή με τους επαγγελματίες του κλάδου μας για να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, οι οποίες θα μας επιτρέψουν να υπολογίσουμε μια ακριβή επανέναρξη. Ωστόσο, υπάρχει αρκετή αβεβαιότητα, έλλειψη ορατότητας και συλλογισμοί, οι οποίοι μας προκαλούν ανησυχία και μας στερούν μια σωστή προοπτική για το εγγύς μέλλον. Τα πάντα επηρεάζονται από τις αποφάσεις που θα λάβουν οι εθνικές κυβερνήσεις σχετικά με την πιθανή χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών, οι οποίοι ισχύουν μέχρι σήμερα.

primagel
adv

Σαν αποτέλεσμα όλων των εθνικών και παγκόσμιων ταξιδιωτικών απαγορεύσεων, η  LuxairTours, όπως και άλλοι tour opertors, αναγκάστηκε να ακυρώσει πλήθος κρατήσεων με διαμονές τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο. Συν τοις άλλοις, η γενική αβεβαιότητα, που υπάρχει μεταξύ των πελατών μας σχετικά με τα καλοκαιρινά ταξιδιωτικά τους πλάνα, αποτελεί μία άλλη ανησυχία. Η  LuxairTours γνωρίζει, ότι ένας σημαντικός αριθμός αυτών των κρατήσεων ίσως ακυρωθεί ή αλλάξει λόγω της αβεβαιότητας του πελάτη, ακόμα και με την επανέναρξη της λειτουργίας μας από τις 30 Μαΐου 2020. Επιπλέον, πρέπει να λάβουμε υπόψη το γεγονός, ότι μερικά κράτη ίσως επεκτείνουν περαιτέρω τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς τους. Ως αποτέλεσμα μερικά ξενοδοχεία ενδέχεται να παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας ή να μην ανοίξουν καθόλου. Σχετικά με αυτό, ποια επιπλέον μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν από τις κυβερνήσεις ή/και τους συνδέσμους πολιτικής αεροπορίας αναφορικά με τα αεροπορικά ταξίδια και τις αεροπορικές δραστηριότητες”;

Αναφορικά με τις προπληρωμές υπογραμμίζει: “Για αυτούς τους συγκεκριμένους λόγους, η LuxairTours αποφάσισε την παράταση της αναβολής όλων των προπληρωμών μέχρι την πραγματική επανέναρξη λειτουργίας των ταξιδιωτικών σας προορισμών.

Αυτό θα μας επιτρέψει να έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα της πραγματικότητας, όπως την ξέρουμε μέχρι στιγμής και θα αποφύγουμε τα υπερβολικά ποσά πληρωμών, τα οποία θα λάβουμε πίσω με μεγάλη δυσκολία”.

Τέλος, κλείνει την επιστολή ως εξής: “Επιτρέψτε μου να κλείσω με μια νότα αισιοδοξίας. Η κρίση του Κορωνοϊού θα έχει σίγουρα έναν τεράστιο αντίκτυπο στην ταξιδιωτική συμπεριφορά και τις προσδοκίες των αξιότιμων πελατών μας. Όλες οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον κλάδο μας προσπαθούν να βρουν λύσεις για να αυξήσουν την εμπιστοσύνη και την αισιοδοξία των πελατών μας και να τους διαβεβαιώσουν, ότι θα ταξιδέψουν ξανά με ασφαλή τρόπο. Εν τω μεταξύ η LuxairTours έχει αναθεωρήσει πλήρως το αεροπορικό της προϊόν με την εφαρμογή αυστηρών μέτρων απολύμανσης και υγιεινής σε όλα τα αεροσκάφη μας και την αλλαγή των υπηρεσιών στο κατάστρωμα κατά τη διάρκεια της πτήσης. Την επόμενη εβδομάδα θα στείλουμε ένα καταστατικό “ασφάλειας και υγείας” στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία και τις εταιρίες, το οποίο θα ορίζει ένα σύνολο κανόνων και ρυθμίσεων σχετικά με τη μάχη κατά του Κορωνοϊού. Το καταστατικό αυτό θα μας επιτρέπει να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες μας σχετικά με το νέο σχέδιο υγειών και υγιεινών διακοπών της LuxairTours, καθώς και να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη και την αισιοδοξία τους για όλα τα μελλοντικά τους ταξιδιωτικά πλάνα”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *