Παρέμβαση Κόνσολα για το νοσοκομείο Ρόδου: Ώρα για πράξεις, αποφάσεις, συνεργασία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ηχηρή παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για το Νοσοκομείο Ρόδου, με παρέμβασή του προς τον υπουργό Υγείας. «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξελέγη για να βελτιώσει τις συνθήκες αλλά και την ποιότητα των υπηρεσιών στις δομές δημόσιας υγείας των νησιωτικών περιοχών και αυτό μας δεσμεύει όλους. Το πρόβλημα υποστελέχωσης του νοσοκομείου δημιουργεί εντάσεις στο εσωτερικό του και θα ήταν επιζήμιο να συντηρηθεί αυτό το κλίμα. Είναι ώρα για πράξεις, αποφάσεις, και συνεργασία όλων για να δοθούν λύσεις», τονίζει ο Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρει ότι το γεγονός ότι από το 2020 έχουν προσληφθεί 24 επικουρικοί γιατροί, δεν λύνει το πρόβλημα, καθώς υπήρξαν 22 συνταξιοδοτήσεις, αλλά και παραιτήσεις γιατρών που υπηρετούσαν στο νοσοκομείο ενώ οι περισσότερες κλινικές και τα τμήματα αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης.
Το νοσοκομείο έχει ανάγκη βασικών ειδικοτήτων όπως καρδιολόγων και παθολόγων, ενώ πρόσφατα το αιμοδυναμικό τμήμα έμεινε με ένα γιατρό.

Στο αναισθησιολογικό τμήμα υπάρχει μία μόνο γιατρός για να καλύπτει τις ανάγκες όλου του νοσοκομείου αφού οι άλλοι δύο γιατροί βρίσκονται σε άδεια ανατροφής τέκνων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πραγματοποιεί τον ασύλληπτο αριθμό των 21 εφημεριών το μήνα, κάτι που υπερβαίνει τις ανθρώπινες αντοχές.

Ουσιαστικά, η μοναδική αναισθησιολόγος καλείται να εξυπηρετήσει όλες τις ανάγκες των χειρουργείων.

Η νέα προκήρυξη θέσεων είναι αμφίβολο αν θα δώσει λύση με βάση την προηγούμενη εμπειρία που αποδεικνύει ότι δύσκολα γιατροί επιλέγουν να υπηρετήσουν σε νοσοκομεία των νησιών.
Όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας ο ίδιος ο Υπουργός στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, δεσμεύτηκε για τη θεσμοθέτηση νέων και γενναίων κινήτρων για τους γιατρούς που θα υπηρετούν στις δομές δημόσιας υγείας των νησιωτικών περιοχών .
Κατατέθηκαν μάλιστα, και συγκεκριμένες προτάσεις.

Ο κ. Κόνσολας ζητά ολοκληρωμένο σχεδιασμό και άμεση προκήρυξη θέσεων για το νοσοκομείο Ρόδου, ενώ καταθέτει ερώτημα σε ό, τι αφορά στο σχεδιασμό του Υπουργείου για τη θεσμοθέτηση των νέων και γενναίων κινήτρων για τους γιατρούς που θα υπηρετούν στις δομές δημόσιας υγείας των νησιωτικών περιοχών ζητώντας να υπάρξει επίσημη απάντηση για το περιεχόμενο και τη στόχευση αυτών των κινήτρων αλλά και το χρονικό ορίζοντα για τη θεσμοθέτηση και την ενεργοποίηση τους.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *