Πρεμιέρα για τον 6ο κύκλο επιτάχυνσης του CapsuleT  από το ΞΕΕ | Ποιες είναι οι νέες ομάδες;

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Τις νέες startup ομάδες που κατάφεραν να συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία και να επιλεγούν από την Κριτική Επιτροπή Αξιολόγησης & Καθοδήγησης ώστε να ενταχθούν στον 6ο κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης (Σεπτέμβριος 2023 – Φεβρουάριος 2024), υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις του, ο επιταχυντής του ΞΕΕ CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator την περασμένη Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου. 

Στην εναρκτήρια εκδήλωση του 6ου κύκλου, σε ένα ξεχωριστό δια ζώσης “Welcoming Event”,  πρώτος καλωσόρισε τις startups επί σκηνής ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός τονίζοντας ότι : «Στην διάρκεια των 4 χρόνων λειτουργίας του επιταχυντή έχουμε τη χαρά να δούμε σημαντικά νούμερα ως προς τον αριθμό των συμμετεχόντων startup ομάδων και των επιτευγμάτων τους σε σχέση με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ραγδαία ανάπτυξη δικτύου συνεργατών και πελατολόγιου τους αλλά και την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ CapsuleT και φορέων του ευρύτερου οικοσυστήματος του τουρισμού και της καινοτομίας. Βλέπουμε να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται μια ζωντανή και δυναμική κοινότητα, η οποία αναδεικνύει τα ταλέντα των νέων ανθρώπων της χώρας, την καινοτόμα σκέψη και τη στενή συνεργασία μέσα από συνέργειες μεταξύ startup οικοσυστήματος, ξενοδόχων, τουριστικών εκπροσώπων, τοπικών ενώσεων. Εξαιρετικά επίκαιρο παράδειγμα ήταν η κινητοποίηση της νικήτριας εταιρίας του 2023 του CapsuleΤ,  Deliverback για την συνεργασία της με το ΞΕΕ και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου για την επιστροφή αποσκευών στους μεμονωμένους τουρίστες οι οποίοι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν το νησί. –  και κρατικών φορέων όπως το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ». Ο Πρόεδρος του ΞΕΕ κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τόσο την ομάδα του CapsuleT όσο και τα μέλη του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, αλλά και όλους τους χορηγούς, μέντορες και υποστηρικτές καθώς και την Κριτική Επιτροπή του νέου κύκλου για την ουσιαστική προσφορά τους.

Την σκυτάλη πήρε η Διευθύντρια του CapsuleT, κα. Κατερίνα Σαριδάκη, όπου απευθυνόμενη στο κοινό ευχαρίστησε τους χορηγούς και τους στρατηγικούς συνεργάτες του επιταχυντή, αλλά και τις παλαιότερες startup ομάδες οι οποίες παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και δήλωσε πως : «O CapsuleT δεν έχει απλά στόχο να ολοκληρώνει κύκλους και διαγωνισμούς και να προχωρά στο επόμενο πρόγραμμα, έχει κύριο σκοπό να χτίζει μια δυναμική συνεργατική κοινότητα όπου startups, ξενοδόχοι, επαγγελματίες τουρισμού και φορείς του τουριστικού και επιχειρηματικού χώρου να συμπορεύονται, να συζητούν και να συνεργάζονται μαζί για νέες λύσεις και δρόμους εξέλιξης. Παράλληλα, και όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, πιστεύουμε ότι η εξωστρέφεια μέσω τόσο των συμμετοχών μας σε σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις τουριστικών εκθέσεων όπως η WTM London, Fitur Madrid και ITB Berlin όσο και οι συνεργασίες με φορείς και δίκτυα του εξωτερικού, θα μας οδηγήσουν στον μεγαλύτερο στόχο μας, στην αναγνώριση της χώρας μας ως ένα hub καινοτόμων λύσεων για τον κλάδο μας».

Μετά τις εισηγήσεις, τον λόγο πήραν οι startups που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν συνοπτικά την επιχειρηματική τους πρόταση στα μέλη της κοινότητας του CapsuleT που βρίσκονταν στον χώρο. Βασικό μέρος της εν λόγω εκδήλωσης ήταν, φυσικά, η γνωριμία και η δια ζώσης πρώτη επαφή των νέων ομάδων με εκπροσώπους της πολιτείας και του Ξ.Ε.Ε., με μέντορες & κριτές του προγράμματος, στρατηγικούς συνεργάτες & χορηγούς του επιταχυντή, αλλά και με άλλα μέλη του ελληνικού οικοσυστήματος τουρισμού, με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις, διασαφηνίζοντας παράλληλα το περιεχόμενο του 5μηνου προγράμματος.

Οι ομάδες του 6ου κύκλου

Ειδικότερα οι ομάδες που εντάχθηκαν στον νέο κύκλο επιτάχυνσης είναι οι ακόλουθες:

– 4Power ECO

– ASKLEPIEIA HEALTH CLUSTER SA

– Axiom Group S.M.P.C. – Travelr

– BOOZEmeAPP

– Greece no limits

– HostBot

– Mystery Pot

Τι έχει να προσφέρει το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης

Το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης προσφέρεται στις επιλεγμένες ομάδες δωρεάν και χωρίς καμία άλλη οικονομική απαίτηση (λ.χ. ίδια κεφάλαια ή μετοχές από την εταιρία τους). Η διάρκεια του είναι 5 μήνες, διάστημα κατά το οποίο οι επιλεγμένες νεοφυείς επιχειρήσεις – πέρα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα – μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν τους χώρους του επιταχυντή με δυνατότητα επέκτασης του διαστήματος χρήσης τους για τουλάχιστον 3 μήνες επιπλέον χρήση μετά από τη λήξη του προγράμματος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις οι οποίες εμπλουτίζονται συνεχώς και ανάλογα με τις τρέχουσες ανάγκες και εξελίξεις της αγοράς, όπως εργαστήρια/σεμινάρια (workshops) και συναντήσεις συμβουλευτικής καθοδήγησης (mentoring), ενώ σημαντικό κομμάτι αποτελούν, επίσης, οι ευκαιρίες παρουσιάσεων και οι συναντήσεις με στελέχη του τουρισμού (meetups), οι επισκέψεις σε ξενοδοχεία και ηγετικά travel agencies (on-site visits), αλλά και οι δραστηριότητες δικτύωσης μέσα από την παρουσία σε networking events. Επιπροσθέτως, οι εξωστρεφείς δραστηριότητες – μέσα από συνέδρια και οι συμμετοχές σε εκθέσεις και αντιπροσωπείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό – αποτελούν έναν ακόμα πυλώνα του προγράμματος, προκειμένου να συνδεθούν αποτελεσματικά οι startup ομάδες με εξέχοντες εκπροσώπους της ελληνικής και της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.

Ποιες ηγετικές εταιρίες θα υποστηρίξουν τις startups;

Επισημαίνεται ότι ο 6ος κύκλος Προγράμματος Επιτάχυνσης θα πραγματοποιηθεί – όπως πάντα – με την πολύτιμη συνδρομή και χορηγία της Google ως χρυσός χορηγός του προγράμματος, συμμετέχοντας παράλληλα και με εκπαιδευτικά εργαστήρια και mentoring, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού The People’s Trust, ο οποίος θα ενισχύσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την περαιτέρω ανάπτυξη των τεχνολογικών startup στον τουριστικό κλάδο και θα υποστηρίξει το διαγωνιστικό κομμάτι του προγράμματος με την προσφορά των χρηματικών επάθλων για τους 3 νικητές, καθώς και της Aegean Airlines  ως επίσημος αερομεταφορέας των ομάδων.

Σημαντικοί και έμπρακτοι στρατηγικοί συνεργάτες των δράσεων του επιταχυντή αποτελούν, επίσης, και οι: NBG Business SeedsNeliosPwC GreeceTÜV AUSTRIA Hellas, Programize καθώς και η Investing For Purpose.

Ταυτόχρονα, η ομάδα του CapsuleT ενώνει και πάλι τις δυνάμεις της με αναγνωρισμένες startups της τουριστικής αγοράς όπως οι Clio Muse Tours, FerryhopperTriparoundWelcome PickupsWorkathlon και Wooftogether, οι οποίες εντάχθηκαν ως community partners στο πρόγραμμα.

Tagged

1 σχόλιο στο “Πρεμιέρα για τον 6ο κύκλο επιτάχυνσης του CapsuleT  από το ΞΕΕ | Ποιες είναι οι νέες ομάδες;

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *