Ο κ. S. Heapy με το τεύχος του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στο χέρι | ©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Προειδοποιήσεις Heapy & Skjeldam για μέτρα εναντίον προορισμών που επιτρέπουν την αλόγιστη αύξηση του Airbnb | “Να ξυπνήσουν” οι ρυθμιστικές αρχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Προειδοποιήσεις σε προορισμούς που έχουν επιτρέψει την μεγάλη αύξηση των βραχυχρόνιων μισθώσεων (Airbnb, κ.λπ.) και παραινέσεις προς τις ρυθμιστικές αρχές “να ξυπνήσουν” και να λάβουν μέτρα, απεύθυναν  ο διευθύνων σύμβουλος της Jet2, Steve Heapy και ο διευθύνων σύμβουλος του Hurtigruten Group, Daniel Skjeldam, μιλώντας στην εκδήλωση VIP Jet2holidays που διοργανώθηκε στην Τουρκία. Επιπροσθέτως ο ισχυρός άνδρας του ομίλου της Jet2 αποκάλυψε ότι είναι στις προθέσεις του να ζητήσει αποδείξεις για προγράμματα βιωσιμότητας που εφαρμόζουν τα ξενοδοχεία – συνεργάτες, ως απάντηση στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο πάνελ για αειφορία και βιώσιμα ξενοδοχεία που διοργάνωσε το έγκριτο Travel Weekly , τόσο ο κ. Heapy όσο και ο ομόλογός του, του Hurtigruten Group, Daniel Skjeldam, απεύθυναν προειδοποιήσεις σε προορισμούς που επέτρεψαν την ευρεία εξάπλωση των καταλυμάτων της Airbnb.

Ο Skjeldam, περιέγραψε την Airbnb ως «ενόχληση» και κάλεσε τις ρυθμιστικές αρχές να «ξυπνήσουν». Και πρόσθεσε: «Οποιαδήποτε πόλη επιτρέπει την εξάπλωση της Airbnb διατρέχει τρομερό κίνδυνο να καταστρέψει την κοινότητά της».

Ο Heapy περιέγραψε την Airbnb ως «πολύ επιζήμια», προσθέτοντας ότι έχει εκτοξεύσει τις τιμές των κατοικιών και είπε ότι η Ίμπιζα έχει δει το κόστος διαμονής να ξεπερνάει “την οροφή», που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να ζήσουν εκεί. «Υποστηρίζουμε την ξενοδοχειακή βιομηχανία και πηγαίνουμε ανθρώπους σε ξενοδοχεία», είπε ο Heapy. Ο Skjeldam πρόσθεσε: «Τα ταξίδια είναι μια δύναμη για το καλό, αλλά πρέπει να το κάνουμε με τον σωστό τρόπο».

Αειφορία

Ακόμη, ο διευθύνων σύμβουλος της Jet2, Steve Heapy, δήλωσε ότι μια νέα ενότητα θα προστεθεί στον ιστότοπο Jet2holidays τις επόμενες εβδομάδες για να παρουσιάσει την απόδοση των ξενοδοχείων σε σχέση με τα κριτήρια του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού (GSTC).

«Ο αριθμός των αναζητήσεων για «βιώσιμα ξενοδοχεία» και «ξενοδοχεία χωρίς ενοχές» αυξάνεται μαζικά», δήλωσε ο Heapy, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι αριθμοί ακόμη ήταν μικροί, αλλά η ποσοστιαία αύξηση είναι σημαντική.

Ο Heapy μίλησε επιδοκιμαστικά για την Τουρκία, διοργανώτρια του φετινού συνεδρίου VIP Jet2holidays, όπου όλα τα ξενοδοχεία λαμβάνουν οδηγίες και κατευθύνσεις για να ικανοποιούν τα κριτήρια GSTC.

«Όλα τα τουρκικά ξενοδοχεία θα είναι συμμορφωμένα με GSTC επίπεδο ένα μέχρι το τέλος του έτους, GSTC επίπεδο δύο έως το 2025 και επίπεδο τρία έως το 2030», είπε ο Heapy, ο οποίος προέβλεψε ότι τα τουρκικά ξενοδοχεία θα «διαμορφώσουν την τάση» και θα οδηγήσουν σε παρόμοιες προσπάθειες και σε άλλες ανταγωνίστριες αγορές.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *