lakitira

Η πρώτη ειδική εκκαθάριση τουριστικού οργανισμού στην Ελλάδα πραγματοποιείται από την Deloitte

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Η Deloitte Ελλάδας βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης της πρώτης ειδικής εκκαθάρισης ξενοδοχειακού οργανισμού στη χώρα, του Ομίλου Lakitira, ένα project που επιβεβαιώνει τη γνώση και την εμπειρία της εταιρείας αναφορικά τόσο με την αναδιάρθρωση επιχειρήσεων όσο και με τον κλάδο του τουρισμού και της φιλοξενίας στην Ελλάδα. 

Πιο συγκεκριμένα, ο ελληνικός κλάδος τουρισμού γνώρισε πρόσφατα την πρώτη διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης, η οποία αφορούσε τον Όμιλο επιχειρήσεων Lakitira, ο οποίος βρισκόταν σε καθεστώς εποπτείας από το Εφετείο Αθηνών από τον Σεπτέμβριο του 2017. Η Deloitte ανέλαβε την ειδική εκκαθάριση και πώληση του ενεργητικού των 3 ξενοδοχειακών μονάδων με 615 δωμάτια του ομίλου στην Κω, προσεγγίζοντας παραπάνω από 60 επενδυτές και εξασφαλίζοντας υψηλή συμμετοχή και τίμημα για τις μονάδες. Παράλληλα  ανέλαβε την διοίκηση και λειτουργία της επιχείρησης, εξασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας, τα συμφέροντα των τοπικών προμηθευτών και φυσικά τους ξένους επισκέπτες – οι οποίοι δεν αναγκάστηκαν να διακόψουν βίαια τις διακοπές τους όπως σε άλλες περιπτώσεις.

Deloitte Στις 8 Μαρτίου 2018 ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της εκκαθάρισης, με την πραγματοποίηση του δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού με συμμετοχή 7 επενδυτών και προσφερόμενο τίμημα από τον πλειοδότη στα 62,9 εκατομμύρια ευρώ ποσό που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις των πιστωτών της εταιρίας.

Τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους το 2018 με υψηλό ποσοστό πληρότητας, καθώς η Deloitte σχεδίασε εκ νέου την στρατηγική πωλήσεων, εξασφάλισε συνέδρια και συμβάσεις συνεργασίας με τους ισχυρότερους τουριστικούς πράκτορες που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας, ενεργοποίησε κανάλια απευθείας πωλήσεων και μηχανισμούς βέλτιστης αξιοποίησης αυτών,  πραγματοποίησε όλες τις απαραίτητες εργασίες ανοίγματος όπως επικαιροποίηση δικαιολογητικών και εργασίες συντήρησης, προχωρά στην επαναπρόσληψη του εποχιακού προσωπικού και εκπαίδευση νέου και στήνει όλους τους μηχανισμούς και τις διαδικασίες που θα εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία έως την τελική μεταβίβαση στον πλειοδότη εντός του 2018.

Η Deloitte στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, η «Deloitte Ανώνυμη Εταιρία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών», η «Deloitte Business Solutions Ανώνυμη Εταιρία Συμβούλων Επιχειρήσεων» και η «Deloitte Accounting Compliance & Reporting Services A.E.» (από κοινού εφεξής «Deloitte Ελλάδας») είναι υπό- αδειούχοι της Deloitte Touche Tohmatsu Limited, μιας ιδιωτικής Βρετανικής εταιρίας περιορισμένης ευθύνης («DTTL»), της οποίας οι εταιρίες-μέλη είναι νομικά χωριστές και ανεξάρτητες οντότητες. Η Deloitte Ελλάδας μαζί με την Deloitte Ιταλίας ανήκουν πλέον και λειτουργούν υπό την εταιρία μέλος του δικτύου της Deloitte στην Κεντρική Μεσόγειο. Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.deloitte.com/about για να ενημερωθείτε για το παγκόσμιο δίκτυο των εταιριών μελών μας.

To δίκτυο της Deloitte παρέχει ελεγκτικές, φορολογικές, συμβουλευτικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σε πελάτες του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα όλων των κλάδων. Το δίκτυο της Deloitte προσφέρει υπηρεσίες σε 4 στους 5 οργανισμούς του Fortune Global 500® μέσω ενός παγκόσμιου διασυνδεδεμένου δικτύου εταιρειών-μελών που δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 150 χώρες συνεισφέροντας παγκοσμίου επιπέδου δυνατότητες, βαθιά γνώση και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις πιο πολύπλοκες επιχειρηματικές προκλήσεις των πελατών μας.

Στην Ελλάδα, η «Deloitte Ανώνυμη Εταιρία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών» παρέχει ελεγκτικές (audit) υπηρεσίες καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες διαχείρισης εταιρικού κινδύνου (risk advisory), η «Deloitte Business Solutions Ανώνυμη Εταιρία Συμβούλων Επιχειρήσεων» χρηματοοικονομικές (financial advisory), φορολογικές (tax) και συμβουλευτικές (consulting) υπηρεσίες και η «Deloitte Accounting Compliance & Reporting Services A.E.» λογιστικές υπηρεσίες (accounting outsourcing). Με περισσότερα από 600 άτομα προσωπικό και γραφεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η Deloitte Ελλάδας εστιάζει σε όλους τους κυρίαρχους κλάδους της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της ναυτιλίας, της ενέργειας, των καταναλωτικών προϊόντων, της υγείας, του βιομηχανικού κλάδου, της τεχνολογίας, των μέσων και των τηλεπικοινωνιών, της ακίνητης περιουσίας και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Στους πελάτες της Deloitte συγκαταλέγονται οι περισσότερες από τις μεγαλύτερες δημόσιες και ιδιωτικές εταιρίες του εμπορικού, βιομηχανικού και χρηματοοικονομικού τομέα.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *